Αθλήτριες διαμαρτύρονται για τα «αδιάκριτα» πλάνα στο Παγκόσμιο στίβου

Πέμπτη, Οκτώβριος 3, 2019 - 8:33πμ

Η IAAF συμφώνησε να περιορίσει την χρήση από τις νέες κάμερες, που τοποθέτησε στην γραμμή εκκίνησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου της Ντόχα, μετά από διαμαρτυρίες αθλητριών πως φωτογραφίζουν την ευαίσθητη περιοχή τους.  

Η Γερμανίδα σπρίντερ Gina Lückenkemper χαρακτήρισε σε συνέντευξή της τις κάμερες «δυσάρεστες», σημειώνοντας πως «αποκλείεται να ενεπλάκη γυναίκα στην διαδικασία εγκατάστασης του εξοπλισμού». «Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Δεν θεωρώ πως αυτές οι κάμερες είναι πολύ ωραίες, καθώς τραβούν πλάνο προς τα πάνω. Δεν νομίζω πως ενεπλάκη γυναίκα στις διαδικασίες επειδή πρέπει να σκαρφαλώσεις από πάνω τους, ενώ φοράς πολύ στενά ρούχα», σημείωσε η ίδια.          

Η Γερμανική Ομοσπονδία Αθλητισμού (German Athletics Association -DLV) διαμαρτυρήθηκε σχετικά στην Διεθνή Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (International Association of Athletics Federations - IAAF), τονίζοντας πως οι κάμερες μαγνητοσκοπούν τον καβάλο. «Δεν είμαστε οι μοναδικοί που διαμαρτυρηθήκαμε», πρόσθεσε η Gina Lückenkemper.       

Οι συγκεκριμένες κάμερες, που εμφανίστηκαν στην διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Κατάρ ως «πρωτοποριακή τεχνολογία που δίνει στους φανς μια φρέσκια ματιά της IAAF», αποτελούνται από δυο μικροσκοπικές συσκευές εγκατεστημένες στα σημεία εκκίνησης. Τραβώντας με γωνία προς τα επάνω, έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν το πρόσωπο του αθλητή τα δευτερόλεπτα πριν δοθεί το σήμα εκκίνησης και ξεκινήσει ο αγώνας.  

Ωστόσο πολλοί αθλητές αλλά και φίλαθλοι σχολίασαν πως μια τέτοια γωνία λήψης είναι λίγο «ανατριχιαστική, περιττή και εντελώς αδιάκριτη».       Σε ανακοίνωση, η DLV είπε πως προώθησε την ένσταση της Lückenkemper και της συναθλήτριάς της Tatjana Pinto και πως IAAF, σε απάντηση, συμφώνησε να «μαυρίσει» τις εικόνες της κάμερας στην κεντρική οθόνη. Στις δευτερεύουσε οθόνες, το μέγεθος της εικόνας τροποποιήθηκε ώστε «να μην είναι κάτι αναγνωρίσιμο». «Τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται και διαγράφονται καθημερινά», πρόσθεσε η DLV. 

Πηγή: www.lifo.gr

Υποστήριξη: SilkTech