Αθηνόδωρος: Η ετήσια γιορτή βραβεύσεων

Παρασκευή, Φεβρουάριος 3, 2023 - 10:30μμ
Η συμβολική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Σάββατο 28/1/2023 στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, στη Μυρτιά του Αιγίου, ο σύλλογός του Αθηνόδωρου πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια γιορτή βραβεύσεων των αθλητών και τη συμβολική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Σε ανακοίνωσή του, ο αιγιώτικος σύλλογος: "Κατά κοινή ομολογία ήταν μία εντυπωσιακή εκδήλωση ανάλογη των επιτυχιών που χαρήκαμε κατά το 2022 από τους αθλητές μας, την οποία λάμπρυναν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Αρχικά ο πρόεδρος του συλλόγου κος Ραδάμανθυς Σκούντζος, κάλεσε τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη κύριου Ιερώνυμου, πατέρα Βασίλειο Πετρόπουλο να ευλογήσει τη «βασιλόπιτα», σύμβολο του υλικού και πνευματικού πλούτου που αναδιανέμεται στην αρχή κάθε χρονιάς με το μοίρασμα των κομματιών της.
Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν μετά την προβολή του εντυπωσιακού γραφήματος της βαθμολογικής πορείας του συλλόγου. Εκεί αποτυπώθηκε η αναρρίχηση τα τελευταία 15 χρόνια από την 307η στην 26η θέση της αξιολόγησης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, κάτι το οποίο οφείλεται βέβαια στις διακρίσεις των αθλητών μας στα πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα.
Τιμής ένεκεν βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς αξιολόγησης. Ο κος Νίκος Τσιοφύλας ήταν αυτός που θέσπισε αυτή τη βράβευση και κλήθηκε να απονείμει τα 3 πρώτα βραβεία στον Ανδρέα Γεωργίου, τον Ανδρέα Μπαχό και τον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο.
Έγινε αναφορά στους Δημήτρη Τασσόπουλο και Γιάννη Βασιλείου που έδωσαν τους πρώτους βαθμούς στην ομάδα , ενώ παρουσιάστηκαν οι προπονητές της ομάδας Γρηγόρης Θεοχαρόπουλος, Φώτης Παπαναστασόπουλος, Μιχάλης Γιαννόπουλος, Σοφία Τρίγκα, Γιώργος Ιατρόπουλος και Αλεξάνδρα Μακεδονίτη, όλοι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και αδειοδοτημένοι από την Γ.Γ.Α.
Εκτός από τους προαναφερθέντες προπονητές έγινε μνεία από τον κ. Τσιοφύλα στην Κατερίνα Καρκατσέλου, που η παρουσία της στο σύλλογο ήταν καταλυτική και συνδεδεμένη με την μεγάλη άνοδο από την 103η θέση στην 30ή.
Με φόντο το έμβλημα του ΣΕΓΑΣ KAI TOY ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ έγινε αναφορά από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης κο Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο (δημοσιογράφο και συγγραφέα), στο ρόλο των αθλητικών σωματείων και του ΣΕΓΑΣ και στις αξίες του αθλητικού ιδεώδους που πρεσβεύουν καθώς και τον τρόπο που το ενσαρκώνουν.
Το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αιγιαλείας και ο σύλλογός μας είχαν την τιμή να απονείμουν στην 1η ειδική βράβευση της βραδιάς, τιμητική πλακέτα , στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κα Σοφία Σακοράφα, για τη διακεκριμένη προσφορά της στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο , ιδιαίτερα δε στο χώρο του κλασικού αθλητισμού που υπηρέτησε ως αθλήτρια επιδόσεων παγκοσμίου επιπέδου και συνεχίζει να υπηρετεί ως πρόεδρος της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας.
Την απονομή έκανε ο κ. Βασίλης Χριστόπουλος (αντιδήμαρχος) που δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γράφημα της πορείας του Αθηνόδωρου ενώ η πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ αφιέρωσε το βραβείο στους αθλητές που η προσπάθειά τους δεν αποτυπώθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ακολούθησε η δεύτερη ειδική βράβευση από την κα Σακοράφα προς τον κο Κώστα Βασιλείου εκ των ιδρυτικών μελών του Αθηνόδωρου και μέλος όλων των διοικήσεων έως σήμερα ( 5 από τις 7 θητείες με την ιδιότητα του προέδρου), αφού πρώτα ο κ. Νεκτάριος Αργυριάδης σχολίασε ότι ήξερε τον Κώστα Βασιλείου ως διακεκριμένο αθλητή της ΕΦΑ, ως διακεκριμένο φυσιοθεραπευτή της πόλης μας, ως ένα από την παρέα των μαραθωνοδρόμων που εμπνεύστηκαν και ίδρυσαν τον Αθηνόδωρο, ως ένα άνθρωπο πάντα ειλικρινή, αυθεντικό και ανιδιοτελή, που δεν πήρε ποτέ χρήματα από αθλητή του συλλόγου για τις θεραπείες που πρόσφερε ως επαγγελματίας, που πρόσφερε πολύ από τον προσωπικό του χρόνο και την αγάπη του στο σύλλογο, που ήταν ο πρόεδρος όταν ο σύλλογος γνώρισε κατακόρυφη άνοδο. Όμως γνώρισε και τον άνθρωπο που όταν ήρθε η ώρα να παραδώσει τη σκυτάλη της διοίκησης δεν εγκατέλειψε αυτούς που ανέλαβαν τις ευθύνες της για πρώτη φορά. Αντίθετα στήριξε και ενστερνίστηκε τη φιλοσοφία της νέας διοίκησης με στόχο τη διατήρηση του συλλόγου ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας.
Ακολούθησε η βράβευση των πρωταθλητών των αγωνισμάτων αντοχής κατά το 2022, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας και με τη συμμετοχή τους στον 11ο ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας τίμησαν τον σύλλογο και την πόλη μας.
Συγκεκριμένα βραβεύτηκε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης πρωταθλητής Ελλάδος για το 2022 στον μαραθώνιο δρόμο δηλώνοντας πως πρώτη φορά βλέπει σύλλογο να βραβεύει αθλητή που ανήκει σε άλλο σύλλογο. Την απονομή την έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος πρόεδρος του οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", ο οποίος μας εντυπωσίασε για την εξαιρετική ευγένειά του να έρθει και να τιμήσει την εκδήλωσή μας, παρά το βαρύ φορτίο του έργου που διευθύνει, για το οποίο υποκλινόμαστε με άπειρο σεβασμό. (Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια: Έδωσε το παρόν πριν την επίσημη ώρα έναρξη της εκδήλωσης και την παρακολούθησε μέχρι το τέλος όπου και αποχώρησε χαιρετώντας ένα προς ένα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι του οργανισμού στο Αίγιο και τα οποία παρευρέθηκαν στη γιορτή μας).
Βραβεύτηκε επίσης η πρωταθλήτρια Ελλάδος στον Μαραθώνιο για το 2022 Βασιλική Κωνσταντινοπούλου που τη βράβευσε ο αντιπεριφερειάρχης κος Χαράλαμπος Μπονάνος που τόνισε ότι η παρέα του Αθηνόδωρου γράφει ιστορία. Εν συνεχεία βραβεύτηκε και ο πρωταθλητής του ημιμαραθωνίου για το 2022 Παναγιώτης Καραΐσκος από τη βουλευτή Χριστίνα Αλεξοπούλου η οποία επεσήμανε την αξία της προπόνησης. Τέλος από τους καλεσμένους πρωταθλητές βραβεύτηκε ο Αγρινιώτης Κωνσταντίνος Σταμούλης πρωταθλητής Ελλάδος στα 5000μ. για το 2022. Ο Βουλευτής κος Κωνσταντίνου Μάρκου που τον βράβευσε τόνισε πολύ την ανάγκη να αναπτυχθεί ο μαζικός αθλητισμός.
Ο σύλλογός μας βέβαια έχει την χαρά να έχει στις τάξεις του πολλούς εκπροσώπους του μαζικού αθλητισμού και μάλιστα μαραθωνοδρόμους. Έγινε αναφορά στο γεγονός ότι οι ιδρυτές του ήταν οι περισσότεροι μαραθωνοδρόμοι και ότι αποτελεί ένα ιδιαίτερα όμορφο αθλητικό και κοινωνικό φαινόμενο της πόλης μας. Ακούσαμε πως οι επιδόσεις της ομάδας διαρκώς βελτιώνονται ανεξάρτητα από την ηλικία του καθενός, με την ομάδα των "sub-3" , αυτών δηλαδή που τρέχουν τα 42.196 μέτρα κάτω από 3 ώρες, να αυξάνεται.
Μάριος Τσερεντζούλιας 2ω,38.33, Δημήτρης Τασσόπουλος 2ω,42.15, Γιάννης Βασιλείου 2ω,44.34, Γιάννος Σόγιας 2ω,52.11, Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου 2ω,55.02, Απόστολος Μενύχτας 2.59.13 Κωνσταντίνος Μητρόπουλος 2ω.59λ.58.
Εξ αυτών βραβεύτηκε ο Μάριος Τσερεντζούλιας ως καλύτερος μαραθωνοδρόμος του συλλόγου που συγκίνησε ευχαριστώντας όσους τον βοήθησαν, ιδιαίτερα τον συναθλητή του Δημήτρη Τασσόπουλο. Τη βράβευση του Μάριου έκανε η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Γιδά που τόνισε τα λόγια του προπονητη του συλλόγου Νίκου Τσιοφύλα ότι είναι ένας εργάτης, χαρακτηριστικό απαραίτητο για κάθε επιτυχία.
Βραβεύτηκε επίσης η καλύτερη μαραθωνοδρόμος του συλλόγου Έμη Σαπίου που ζήτησε τη στήριξη των νέων αθλητών. Τη βράβευσή της έκανε ο κος Γρηγόρης Τριανταφυλλοπουλος, αντιδήμαρχος αξιοποίησης και εκμετάλευσης δημοτικής περιουσίας, αρχηγός δημοτικής παράταξης, δημοσιογράφος και παλαιός αθλητής της Ε.Φ.Α.
Κατόπιν οι προβολείς των βραβεύσεων στράφηκαν στους αθλητές που κέρδισαν μετάλλια σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.
Η Αννα Μποδιώτη και η Ασημίνα Σκαπετοράχη βραβεύτηκαν γιατί κέρδισαν χάλκινο μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες της κατηγορίας Κ16 και τη βράβευση τους έκαναν αντίστοιχα ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και o αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Νικόλαος Καραΐσκος που έδωσε έμφαση εκτός από τις ευχαριστήριες αναφορές των αθλητριών και του Δημάρχου, στην αξία του παραδείγματος.
Ακολούθησε η βράβευση των κοριτσιών που στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ400. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι
Μεντζελοπούλου Παναγιώτα, Βίλλιου Θάλεια, Λαμπίρη Μαρίνα, Παπαπέτρου Χρυσούλα, οι οποίες δήλωσαν ότι βίωσαν "επί 4" τη μεγαλύτερη επιτυχία τους έως τώρα στο στίβο και κατάφεραν μία νίκη στη σκυτάλη που ο σύλλογος είχε χάσει πριν λίγα χρόνια με απρόσμενο τρόπο και τρόπον τινά ήταν ένα «απωθημένο». Τη βράβευση έκανε ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής κος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος με πολλές συγχαρητήριες αναφορές στο σύλλογο και σε όσους συνδράμουν τον Αθηνόδωρο. Ακολούθως προβλήθηκαν σχετικές φωτογραφίες που ανέδειξαν τη συγκίνηση που προκάλεσε η επιτυχία σε όλη την ομάδα.
Η σκυτάλη των βραβεύσεων έφτασε στον Ανδρέα Μπαχό που ήταν 1ος στα 20χλμ βάδην επί δημοσίας οδού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κ23. Τη βράβευση έκανε ο κος Παναγιώτης Ανδριόπουλος πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
Στη σκηνή των βραβεύσεων ανέβηκε για δεύτερη φορά ο Ανδρέας Μπαχός. Αυτή τη φορά γιατί ήταν 2ος στα 10.0000 μ. βάδην στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20. Τη βράβευση έκανε ο κος Κώστας Σπηλιόπουλος (πρώην υπουργός και βουλευτής) ο οποίος εξήρε το κοινωνικό φαινόμενο των αιγιωτών «μαραθωνοδρόμων».
Ο Ανδρέας Μπαχός ανέβηκε και τρίτη φορά να βραβευτεί, από τον κ. Νικόλαο Καραΐσκο, για την 3η θέση στα 20 χλμ. επί δημοσίας οδού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.
Ακολούθησε στις επαναλαμβανόμενες βραβεύσεις ο Ανδρέας Γεωργίου αρχικά για την 1η θέση στα 4.000 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Κ18, από την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Αιγιαλείας κα Μαρία Ιατροπούλου η οποία θύμισε την χρυσή εποχή της Ε.Φ.Α στο στίβο και εστίασε στην αξία της άδολης ομαδικής δουλειάς.
Η δεύτερη απονομή βραβείου στον Ανδρέα έγινε από τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Β. Πελοποννήσου τον κο Νίκο Μπαλάση, για την 1η νίκη του στα 1.500 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18. Ο κος Μπαλάσης εκμεταλλευόμενος και την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός, ανέδειξε με γλαφυρό τρόπο πόσο μετράνε τα έργα σε σχέση με τα λόγια και πως η επιτυχία, όπως η αγάπη, όταν μοιράζεται μεγαλώνει.
Την τρίτη απονομή του Ανδρέα για την 1η θέση στα 3000 μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18, έκανε ο πατήρ Βασίλειος Πετρόπουλος και την 4η απονομή για την 1η θέση στα 3000 μ. στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, έκανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έφορος στίβου της Ολυμπιάδας Πατρών ο κος Πέτρος Μαντάς, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που συμμετείχε στην εκδήλωσή μας αφού τα σωματεία μας τα συνδέουν άριστες σχέσεις σε όλους τους τομείς.
Την 5η βράβευση του Ανδρέα για την 2η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα (Νορμανδία) στη σκυταλοδρομία 200 Χ 400 Χ 600 Χ 800, έκανε η ειδική σύμβουλος του Σ.Ε Γ.Α.Σ κα Λούλα Καραντζά η οποία μας έδωσε την ευχή να βγουν ολυμπιονίκες από το Αίγιο και ειδικά στους αθλητές και προπονητές να μη φοβούνται και να εμπνέονται από το γνωστό στίχο "χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία".
Μετά τον Ανδρέα Γεωργίου στη σκηνή των βραβεύσεων ανέβηκε ο Πολυχρόνης Ιατρόπουλος για τη 2η θέση στο Δέκαθλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δεκάθλου Κ20 και την τρίτη θέση στο βαλκανικό πρωτάθλημα δεκάθλου, ο οποίος δήλωσε ότι, ό,τι γίνεται σε ατμόσφαιρα οικογενειακού περιβάλλοντος έχει σίγουρη επιτυχία. Τις βραβεύσεις του έκαναν ο κος Βασίλης Ροδόπουλος, διοικητής της αστυνομίας και ο κος Μπιλιανός πρόεδρος του συλλόγου Πέλοπας Πατρών που ευχήθηκαν οι επιτυχίες να συνεχίζονται και στο μέλλον.
Επειδή το σύλλογό μας ενδιαφέρει μαζί με το σώμα να γυμνάζεται και το πνεύμα οι επόμενες βραβεύσεις αφορούσαν τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ανέβηκαν στη σκηνή οι ΓιαννάδηΓια Ελπίδα , Μεντζελοπούλου Παναγιώτα, Ζώης Σταύρος, Θεοδωρακόπουλος Φώτιος, Μανητάρας Δημήτριος, Δημητρίου Δημήτριος, Ραπτοπούλου Δήμητρα-Κασάνδρα, Μποδιώτη Άννα, Κοσκορέλου Μαρία, Ζεντέφη Βασιλική, Αναστασόπουλος Παρασκευάς, Μάτζιου Ιωάννα, Κόlλια Ευγενία, Τσιλιγιάννη Ιωάννα και βραβεύτηκαν από την εκπρόσωπο του βουλευτή Άγγελου Τσιγκρή κα Ντία Ρηγοπούλου, η οποία προέτρεψε τα παιδιά να μη σταματήσουν να βάζουν στόχους.
Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με την απονομή στην Παναγιώτα Μεντζελοπούλου του τίτλου της καλύτερης αθλήτριας για το 2022. η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της ισχυρής αυτοπεποίθησης και στο ρόλο του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του προπονητή να την ενισχύουν. Την απονομή έκανε ο κος Γεώργιος Μπέσκος (πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου) που εκτός των συγχαρητηρίων ευχών απευθυνόμενος στην πολιτεία έκανε έκκληση να μη γίνονται περικοπές στη χρηματοδότηση για τον στίβο.
Στη φετινή εκδήλωση είχαμε για πρώτη φορά τη χαρά να βραβεύσουμε 3 αθλητές μας οι οποίοι μετείχαν σε διεθνείς διοργανώσεις. Βραβεύτηκε ο Ανδρέας Μπαχός για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 από τον κο Αθανάσιο Τσινούκα του οποίου η επιχείρηση ανήκει στους μεγάλους χορηγούς της ομάδας και για το λόγο αυτό ο σύλλογός μας του απένειμε τιμητική πλακέτα για τη σημαντική προσφορά του.
Επίσης βραβεύτηκε ο Ανδρέας Γεωργίου για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18, από τον παλαιό πρωταθλητή και ιστορικό προπονητή της χρυσής εποχής της Ε.Φ.Α Αιγίου Γιάννη χρυσανθόπουλο, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι είδε την καλύτερη εκδήλωση μέχρι τώρα στη ζωή του.
Ο κος Γιάννης Χρυσανθόπουλος παρέμεινε στη σκηνή των βραβεύσεων για την απονομή στον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο τιμητικής πλακέτας για τη συμμετοχή του στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20, όπου και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό το μετάλλιο ήταν το πρώτο από αθλητή του συλλόγου σε διεθνείς αγώνες σε ατομικό αγώνισμα. Τον κο Χρυσανθόπουλο περίμενε μια έκπληξη πριν κατέβει από το βήμα. Με πρωτοβουλία του κου Νεκτάριου Αργυριάδη του δόθηκε τιμής ένεκεν ο πρώτος αριθμός για τον 11ο Ημιμαραθώνιο, αφού ήταν ο εμπνευστής από το 2012 της σύνδεσης του 1ου αγώνα με τα καθοριστικά προεπαναστατικά γεγονότα της επανάστασης του 1821 στην Αιγιάλεια.
Οι βραβεύσεις κορυφώθηκαν με την απονομή του τίτλου του καλύτερου αθλητή και αθλητή της χρονιάς στον Ανδρέα Μπαχό που πέτυχε να είναι μεταξύ των καλύτερων βαδιστών κάτω των 20 ετών σε παγκόσμια διοργάνωση. Τη βράβευσή του την έκανε η πρόεδρος της ομοσπονδίας κα Σοφία Σακοράφα που έκλεισε τη γιορτή μας δηλώνοντας εντυπωσιασμένη τόσο από την εκδήλωση όσο και από την οργάνωση του συλλόγου.
Έπιβεβαίωσε μάλιστα και την απόφαση -βραβείο για την πόλη μας, να διεξαχθεί το πρωτάθλημα των 10.000 μ. εντός σταδίου, στο Αίγιο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή με κάθε ιδιότητα και αυτούς που ανυπέρβλητα εμπόδια δεν τους επέτρεψαν να είναι παρόντες. Άλλωστε η γιορτή μας είναι ένας σταθμός σε μια πορεία που θέλουμε να έχει διάρκεια και να ανταμείβει όλους τους συνοδοιπόρους.
Με νεότερη ανάρτησή μας θα αναφερθούμε ξεχωριστά στους χορηγούς μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στο σύλλογο και τους αθλητές μας".

Υποστήριξη: SilkTech