Αθανασία Μεσίρη: Έβδομη η 15χρονη Πατρινή αθλήτρια στον τελικό του άλματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής

Τρίτη, Απρίλιος 18, 2023 - 12:00πμ
Θρίαμβος!

Στην πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής, η Πατρινή Αθανασία Μεσίρη είχε εξαιρετική παρουσία,.
Κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό του άλματος, στη διοργάνωση που γίνεται στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Με μέσο όρο βαθμολογίας αλμάτων 12.750 βαθμούς, η Αθανασία Μεσίρη κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό του άλματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής, στο ντεμπούτο της με την Εθνική Γυναικών σ' ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.
Η πρόκριση της 15χρονης πρωταθλήτριας στον τελικό του άλματος ήταν η πρώτη για την ελληνική ενόργανη γυναικών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έπειτα από πέντε χρόνια. Η Αθανασία Μεσίρη έγινε έτσι η έβδομη Ελληνίδα εκπρόσωπο στους τελικούς οργάνων στην ιστορία του θεσμού.
Με την 7η θέση της στον τελικό, η Μεσίρη ισοφάρισε την υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει η Ελλάδα στο άλμα γυναικών, σε ολόκληρη την ιστορία της στον θεσμό και στην συνολικά τρίτη εκπροσώπηση της χώρας μας σε ευρωπαϊκό τελικό του συγκεκριμένου οργάνου. Οι δύο προηγούμενες Ελληνίδες φιναλίστ του άλματος σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υπήρξαν η Φωφώ Βαρβαριώτου (8η το 1990 στην Αθήνα) και η Σοφία Καργιώτη (7η το 1998 στην Αγία Πετρούπολη).

Επιπλέον, η μαθήτρια της Α' Λυκείου έγινε στην Αττάλεια η πρώτη φιναλίστ της τελευταίας πενταετίας για την ελληνική ενόργανη γυναικών.
Στο πρώτο της άλμα, η Μεσίρη βαθμολογήθηκε με 12.800 και στην προσγείωση έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ωστόσο, έκανε κανονικά και το δεύτερο άλμα της το οποίο βαθμολογήθηκε με 12.750 βαθμούς.
Η κατάταξη του τελικού
Κολίν Ντεβιγιάρ (Γαλλία) 13.800 βαθμούς
Άσια Ντ'Αμάτο (Ιταλία) 13.600 βαθμούς
Λίσα Βάελεν (Βέλγιο) 13.583 βαθμούς
Σαμπρίνα Μανέτσα-Βοϊνέα (Ρουμανία) 13.083 βαθμούς
Μπιλγκέ Ταρχάν (Τουρκία) 12.816 βαθμούς
Τσερέν Μπινέρ (Τουρκία) 12.766 βαθμούς
Αθανασία Μεσίρη 12750 βαθμούς
Καμίλ Ράσμουσεν (Δανία) 12.249 βαθμούς

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αττάλειας κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας.
Έβαλε τα δυνατά του για να κάνει ιστορικό ρεκόρ, με ένα νέο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Αττάλεια, αλλά ο ο ανταγωνισμός τον "έσπρωξε" στην τρίτη θέση.Παρά την έλλειψη προπονήσεων τις τελευταίες, λόγω μικροενοχλήσεων, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να περάσει στο λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο, χάνοντας την δεύτερη θέση στην ισοβαθμία!

Υποστήριξη: SilkTech