Ασταμάτητος Χάμιλτον και στην Ισπανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μάιος 9, 2021 - 6:21μμ

Μια νίκη στρατηγικής ευφυΐας και υποδειγματικής εκτέλεσης πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον στο GP Ισπανίας, κάνοντας το 3/4 στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Φερστάπεν στους 14 βαθμούς.

Ο Χάμιλτον έχασε την πρωτοπωρία του αγώνα στην πρώτη στροφή, όταν τον πέρασε ο Φερστάπεν μετά την εκκίνηση, αλλά έμεινε κοντά στον Ολλανδό μέχρι τα πρώτα πιτ-στοπς. Ο Φερστάπεν μπήκε πρώτος, αλλά στην πορεία ο Χάμιλτον τροποποίησε τη στρατηγική του επιλέγοντας να κάνει δύο πιτ-στοπς.

Ο Φερστάπεν, μετά την απρόσμενη στρατηγική κίνηση της Mercedes, έμεινε με τη μέση γόμα του πρώτου του πιτ-στοπ να προσπαθεί να κρατήσει τη διαφορά του από τον Χάμιλτον, όμως ο Βρετανός τη μείωνε ραγδαία - ώσπου πέρασε και πάλι τον Ολλανδό για την πρωτοπορία επτά γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

Το βάθρο, πίσω από τον Φερστάπεν, έκλεισε ο Βάλτερι Μπότας που επίσης κέρδισε τη μάχη από τον Σαρλ Λεκλέρ με στρατηγική δύο πιτ-στοπς. Ο Σέρχιο Πέρεθ είχε μοναχικό αγώνα στην 5η θέση, ενώ τη μάχη της 6ης θέσης κέρδισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στην καλύτερή του μέχρι σήμερα ημέρα με τη Mc Laren, εμπρός από τους Κάρλος Σάινθ, Λάντο Νόρις και Εστεμπάν Οκόν.

Υποστήριξη: SilkTech