Ασημένιοι στον κόσμο Λυκούδης, Μαυριόπουλος, Καραμπέτσου, Μπεκρή

Σάββατο, Αύγουστος 27, 2022 - 10:08μμ
Κρίμα για την Εθνική...

Η Εθνική ομάδα των Παίδων, με τρεις πατρινούς, ηττήθηκε με 11-10 στο φινάλε από την Ουγγαρία και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο (27/11)

Έναν απολαυστικό τελικό προσέφεραν στους φίλους του πόλο οι Εθνικές ομάδες Παίδων της Ελλάδας με την Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που βρήκε νικητές τους Μαγυάρους με 11-10, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν στιγμιαία λάθη των διεθνών μας.

Μετά από συγκλονιστική εξέλιξη στο πρώτο ημίχρονο, στο τρίτο οκτάλεπτο ο Μπάλογκ σκόραρε από τη θέση «1» για το 6-6, ενώ από την ίδια πλευρά πέτυχε το 6-7 ο Ντοροσλάι. Η Εθνική «ξεκόλλησε» επιθετικά και ισοφάρισε 7-7 με γκολ του Καρατζά από θέση φουνταριστού. Το ματς άρχισε να... στραβώνει όταν οι Μ. Τοτ και Σιμόν έφεραν τους Ούγγρους στο +2 (7-9), αλλά οι Έλληνες διεθνείς αντέδρασαν υποδειγματικά. Ο Καρατζάς έκανε το 8-9 από τον φουνταριστό και ο Λασκαρίδης από τη θέση «5» ισοφάρισε σε 9-9. Η Εθνική είχε την ευκαιρία να περάσει και μπροστά, αλλά το πέναλτι του Μπέλεση αποκρούστηκε από τον Μπόρμπελι. Τελικά οι Μαγυάροι ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα στο τέλος της περιόδου όταν ευστόχησε στον παραπάνω ο Μέρο (9-10)

Φυσικά το... θρίλερ συνεχίστηκε και στο τέταρτο οκτάλεπτο, με τις ομάδες να χάνουν τις πρώτες τους επιθέσεις. Στο 6'.20'' η Εθνική κέρδισε αποβολή και ο Φώντας Λεμπέσης πήρε τάιμ άουτ, αλλά η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Οι Ούγγροι «έβγαλα» και άλλες άμυνες, όπως και οι Έλληνες. Τελικά το γκολ ήρθε στο 2'.43'' από θέση φουνταριστού με τον Καρατζά. Το 10-10 ήταν γεγονός και το μομέντουμ υπέρ της Ελλάδας. Ακολούθησαν νέες χαμένες επιθέσεις των ομάδων με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο.

Τελικά η... πλάστιγγα της νίκης έγειρε υπέρ της Ουγγαρίας 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε όταν ο Α. Τοτ βρήκε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 10-11. Στην τελευταία ελληνική επίθεση ο κ. Λεμπέσης έδωσε εντολή και στον Κρατημένο να κατέβει στην επίθεση, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε, με τους Μαγυάρους να πανηγυρίζουν έξαλλα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Ελλάδα είχε 2/7 στον παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και τρία από τον φουνταριστό. Η Ουγγαρία είχε 1/3 στον παίκτη, παραπάνω, επτά γκολ από την περιφέρεια και δύο από θέση φουνταριστού.

Ελλάδα - Ουγγαρία 10-11
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 3-5, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης, Κόκκινος 1, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 2, Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιάμας 2, Μπελέσης, Χωματάς, Κρατημένος.
* Ο Σπύρος Λυκούδης σημείωσε 20 γκολ στου τουρνουά (0 3 2 2 3 4 6)

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Εθνική ομάδα Κορασίδων στο πόλο (με τις Πατρινές Καραμπέτσου και Μπεκρή) η οποία ηττήθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 10-6 από την Ουγγαρία στη Λάρισα.

Λύγισαν. Αλλά όλο το χειροκρότημα είναι δικό τους. Έχασαν στον τελικό τα τρομερά και φοβερά κορίτσια της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Κ16 από την Ουγγαρία, 10-6. Ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με τρομερή επιτυχία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα. Αν και αυτό που έγινε σήμερα στον τελικό, κανένας ίσως δεν το ανέμενε.

Οι εξέδρες αποδείχθηκαν μικρές, οι θέσεις λίγες. Οι πόρτες (δεν γινόταν διαφορετικά) έκλεισαν μισή ώρα πριν τον τελικό. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να τοποθετηθεί γιγαντο-οθόνη στον περιβάλλοντα χώρο. Πολλοί, πήγαν σε κάποιους ακάλυπτους χώρους, εικόνες πρωτόγνωρες να...κλέψουν κάποιο στιγμιότυπο. Δεν πρέπει να έχει παγκόσμιο προηγούμενο όλο αυτό...

Οι Μαγυάρες κατάφεραν από την αρχή να πάρουν προβάδισμα στο σκορ αφού προηγήθηκαν με 4-0 στην πρώτη περίοδο πριν η Καραμπέτσου κάνει το 4-1 έξι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της περιόδου.
Στη συνέχεια του αγώνα οι παίκτριες του Γιώργου Τσόκα προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, ωστόσο οι Μαγυάρες έβρισκαν πάντα λύσεις φτάνοντας στη νίκη με 10-6.
Φυσικά, το τέλος του αγώνα στο κολυμβητήριο της Λάρισας βρήκε τις δύο ομάδες να χειροκροτούνται θερμά από τους φιλάθλους που για μία ακόμα φορά γέμισαν τις εξέδρες.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:

Α' ΕΞΑΛΕΠΤΟ: Σότι 0-1 (περιφ) 6.34, Χάιντου 0-2 (περιφ.) 4.58, Τίμπα 0-3 (περιφ.) 3.11, Τίμπα 0-4 (π.π.) 2.05, Καραμπέτσου 1-4 (περιφ.) 00.06.

Β' ΕΞΑΛΕΠΤΟ:  Μπέτα 2-4 (περιφ.) 7.12, Χάιντου 2-5 (πεν.) 6.42, Κανελλοπούλου 3-5 (π.π.) 3.20, Ν.Λεντβάι 3-6 (περιφ.) 4.05, Κοβάτσεβιτς 4-6 (περιφ.) 3.11.

Γ' ΕΞΑΛΕΠΤΟ: Καραμπέτσου 5-6 (περιφ.) 4.16, Τίμπα 5-7 (περιφ.) 3.56, Ζ.Λεντβάι 5-8 (π.π.) 2.20, Καραμπέτσου 6-8 (περιφ.) 00:01.

Δ΄ΕΞΑΛΕΠΤΟ: Τίμπα 6-9 (περιφ.) 7.22, Ζ.Λεντβάι 6-10 (περιφ.) 06.00.

ΕΛΛΑΔΑ- ΟΥΓΓΑΡΙΑ 6-10

Εξάλεπτα: 1-4, 3-2, 2-2, 0-2

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή (τερματοφύλακας).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ζίκε Ιοζέφ): Τόρνα, Ζαντλάιτνερ, Κάρντος, Χόρβατ, Σότι 1, Ν.Λεντβάι 1, Γκούλας – Όλνταλ, Χάιντου 2, Βάρο, Κάρντος, Ζ.Λεντβάι 2, Τίμπα 4, Βάργκα.

Διαιτητές: Κέσλερ (Αυστραλ.), Τσουζάκι (Ιαπωνία).

ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ!

Η Αριάδνη Καραμπέτσου, αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του 1ου παγκόσμιου πρωταθλήματος Κορασίδων Κ16 στη Λάρισα.
Καλύτερη τερματοφύλακας αναδείχθηκε η Λούκα Έμα Τόρμα της Ουγγαρίας.
Κορυφαία σκόρερ με 25 τέρματα ήταν η Σόκα Φουκούντα της Ιαπωνίας.

* Η Αριάδνη Καραμπέτσου, κόρη του παλιού διεθνή τερματοφύλακα του ΝΟΠ, Φίλιππα Καραμπέτσου, έφτασε τα 22 γκολ στη διοργάνωση, σε 8 ματς (3, 2, 3, 4, 3, 2, 2, 3)

ΤΑ 14 ΠΑΤΡΙΝΟΠΟΥΛΑ

Είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες πολλών ακόμα πατρινών, συνολικά 13 νεαροί πολίστες από την Πάτρα ζουν ένα καταπληκτικό καλοκαίρι (κι έχουμε και συνέχεια). Επιτυχίες:

στην Εθνική εφήβων

στην Εθνική νεανίδων,

στην Εθνική νέων γυναικών

ενώ ακολουθεί η Εθνική ανδρών

και πιο μετά στο Ευρωπαϊκό (18-25/9, Ποντγκόριτσα), η Εθνική νέων, που προετοιμάζεται με τους πατρινούς Χρήστο Μπιτσάκο, Ανδρέα Αλμύρα, Ανδρέα Μπιτσάκο, Ιάσονα Νταλάπα (όλοι πρώην του ΝΟΠ), Απόστολο Γεωργαρά και Σπύρο Λυκούδη.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΡΑΣΑΙ
Στην ομάδα των Παίδων συμμετείχε και τρίτος Πατρινός, ο πολίστας του ΝΟΠ Χριστόφορος Τρασάι, ο οποίος έκανε όλη την προετοιμασία, επιλέχθηκε στην 15λαδα, που πήγε στον Βόλο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε πύτε λεπτό. Πόσο "σκληρό" ακούγεται. Θα έμπαινε στην 13άδα ενός αγώνα μόνο αν υπήρχε κρούσμα κορωνοϊού την Εθνική μας. Σε κάθε περίπτωση, μαγκιά του!

"ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΑΠΟ ΝΟΠ

Άλλα 2 μετάλλια για την ελληνική υδατοσφαίριση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος των τελικών η επιτυχία είναι ήδη τεράστια.
Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδων μας είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Πέρα από την εξαιρετική για την ηλικία τους ωριμότητα που δειχνουν, προσπαθούν και προπονούνται σκληρά εδώ και χρόνια.
Σε λίγους μήνες υπάρχει ο κίνδυνος να μην λειτουργούν οι πισίνες για τις προπονήσεις των αθλητών καθώς το κόστος κρίνεται δυσβάσταχτο. Όμως το επόμενο καλοκαίρι θα θέλουμε πάλι ένα μετάλλιο από τις ομάδες μας.
Αρκετά από τα παιδιά των εθνικών ομάδων προέρχονται από την επαρχία. Το καλοκαίρι των προπονήσεων πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα βρέθηκαν στην Αθήνα με δικά τους έξοδα.
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται στήριξη απο την πολιτεία αλλά και ατομικά από όλους εμάς.
Σήμερα γιορτάζουμε. Από αύριο πρέπει να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα και να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια σε όλα τα παιδιά.
Ιδιαίτερη μνεία θέλουμε να κάνουμε στο Χρήστο Μαυριόπουλο, το Σπύρο Λυκούδη και το Χριστόφορο Τρασάι που εκπροσωπούν τον όμιλό μας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πολλά συγχαρητήρια και στους τρεις σας!

Υποστήριξη: SilkTech