Ασημένιο μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων

Κυριακή, Ιούλιος 14, 2019 - 8:50πμ

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επί κοντώ κατά την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Ο Έλληνας άλτης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 5.60μ, με νικητή τον Γερμανό Μπο Κάντα Λίτα Μπάερε με 5.65μ και τρίτο τον Γάλλο Τιμπό Κολέ επίσης με 5.60μ, αλλά με τον Καραλή να έχει καλύτερες προσπάθειες (πέρασε με την πρώτη τα 5.60μ).

Ο πρωταθλητής του Ανδρέα Τσώνη ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα στα 5,40 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη και μετά την πρώτη άκυρη στα 5,50 μ. επέλεξε να συνεχίσει στα 5,60 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο ο Καραλής αντέδρασε ως μεγάλος αθλητής και κατάφερε με την επιτυχημένη του προσπάθεια να μπει και πάλι στο παιχνίδι των μεταλλίων.

Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,65 μ., όπου ο αθλητής μας έκανε δύο άκυρα άλματα, τη στιγμή που ο Γερμανός Κάντα Μπο Λίτα Μπάεχρε το πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ο Καραλής κράτησε το τρίτο του άλμα για τα 5,70 μ., όπου η προσπάθεια του ήταν αποτυχημένη.

Ο Καραλής ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών για πρώτη φορά από το 2016 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, όπου ήταν νικητής. Ο 20χρονος σήμερα αθλητής το 2015 ήταν ΄"χάλκινος" στο Παγκόσμιο Κ18, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που μπορούσε στην κατηγορία Κ20, όπου την μία χρονιά έσπασε το κοντάρι του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τη δεύτερη δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Ο Καραλής στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορίας Κ23 έχει ήδη κατακτήσει την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κι έδειξε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι, καθώς και την ικανότητα του να διακριθεί στα χρόνια που ακολουθούν.

Αυτό ήταν το 2ο μετάλλιο για τη χώρα μας στη διοργάνωση και το 24ο συνολικά, μετά το χρυσό της Παρασκευής που κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που Έλληνας αθλητής κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Κ23, αφού ο πρώτος που το είχε καταφέρει ήταν το 2005 ο Δημήτρης Πατσουκάκης (χάλκινο).

 

Υποστήριξη: SilkTech