Ασημένιο μετάλλιο η Μαρία Γεωργοπούλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Τρίτη, Δεκέμβριος 5, 2023 - 12:00πμ
Στο βάθρο!

Με το ασημένιο μετάλλιο επιστρέφει στην Ελλάδα η Μαρία Γεωργοπούλου από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων που διεξάγεται στο Γερεβάν της Αρμενίας.

Η πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής, με αντίπαλο τη Ρωσίδα Snezhana Kuznetsova, “πάλεψε” μέχρι τέλους. Η southpaw Ρωσίδα πήρε τον πρώτο γύρο, περιμένοντας την πιο επιθετική Ελληνίδα, κοντράροντας με το πίσω χέρι. Ο δεύτερος γύρος κύλησε διαφορετικά. Η Γεωργοπούλου βρήκε τα πατήματά της, την απόσταση και πέρασε μερικά γερά χτυπήματα, κυρίως με το δεξί χέρι. Αποτέλεσμα ήταν ο γύρος να πάει στην Γεωργοπούλου με 3-2 και όλα να είναι ρευστά στον τρίτο και καθοριστικό.

Παρά την πίεση όμως η Γεωργοπούλου δεν μπόρεσε να πάρει και αυτό το γύρο. Η νίκη πήγε στη Ρωσίδα με πλειοψηφική απόφαση τελικά, κάτι βέβαια που δεν αναιρεί την τεράστια επιτυχία της πυγμάχου από την Πάτρα.

Η δήλωση του προπονητή της Νίκου Πλέα: Το να συγκαταλέγεσε στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας!!! μόνο τυχαίο δεν είναι!!! Μας έκανες πραγματικά υπερήφανους, μπορεί το αποτέλεσμα να μην μας έδωσε το χρυσό σε ένα τόσο δυνατό τελικό 4-1 split (5-0,2-3,4-1) όμως για εμάς είσαι το χρυσό μας!!!

Υποστήριξη: SilkTech