«Άσφαιρος» στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, Ιανουάριος 9, 2019 - 8:01πμ

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικοί, αλλά έχουν προβάδισμα πρόκρισης, καθώς η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 22/1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

O Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε ένα γρήγορο τέρμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση.

Από το 20΄ μάλιστα και μετά η ομάδα του Ράσταβατς ανέβασε στροφές απειλώντας με τον Καμαρά, ενώ στο 23΄ ο Κάστρο βρήκε δίχτυα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται, καθώς ο Μπρίτο που έδωσε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην την αξιοποιεί.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και στο 53΄ ο Βούκοβιτς έπιασε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι οι διαιτητές το ακύρωσαν, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Σέρβος στόπερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το σφύριγμα της λήξης, αλλά αν εξαιρέσει κανείς δύο δοκάρια του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός δεν είχε να επιδείξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (91' Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59' Μπαριέντος), Μπρίτο (85' Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68' Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61' Μασούρας), Γκερέρο (75' Χασάν).

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech