Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας 2-2: Το... έσωσε με Λακαζέτ στο 90'+5'! (Βίντεο)

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021 - 5:06μμ
Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας

Η Πάλας του Βιεϊρά ήταν μια ανάσα από ένα μεγάλο διπλό, αλλά ο Λακαζέτ με γκολ στην τελευταία φάση του ματς έδωσε το βαθμό (2-2) στην Άρσεναλ!

Ο Βιεϊρά επέστρεψε ως αντίπαλος στο Emirates και βρέθηκε μια ανάσα από το να πληγώσει την πρώην του ομάδα (1999-2005). Ωστόσο, η Άρσεναλ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να χάσει και με γκολ του Λακαζέτ στην τελευταία φάση του ματς, απέσπασε την ισοπαλία (2-2) από την Κρίσταλ Πάλας.

 Οι Gunners έμειναν για πέμπτο ματς αήττητοι, ωστόσο είναι στο -8 από την κορυφή της βαθμολογίας. Καλό ποδόσφαιρο από την Πάλας, η οποία όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει δεύτερο διαδοχικό λονδρέζικο ντέρμπι στη σεζόν.

H Άρσεναλ μπήκε δυνατά, πίεσε και μόλις στο 8ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Πεπέ έκανε το σουτ, ο Γκουαϊτά έβγαλε, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ έμεινε στη φάση και πέτυχε το 1-0. Η Πάλας αντέδρασε έξυπνα, πήρε τον έλεγχο του κέντρο, είχε την κατοχή και προσπάθησε να βρει χώρους για να ισοφαρίσει.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του α' μέρους, όμως μία εντυπωσιακή εκτίναξη του Ράμσντεϊλ σταμάτησε το δυνατό σουτ του Γκάλαχερ.

Δυο λάθη και ανατροπή η Πάλας!

Δυο λάθη της Άρσεναλ που οδήγησαν σε γκολ και μεγάλη ανατροπή για την ομάδα του Βιεϊρά. Στο 48' ο Πάρτεϊ έχασε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της γηπεδούχου και ο Μπεντέκε πέτυχε το 1-1, σημειώνοντας το τέταρτό του γκολ στο Emirates.

Το δεύτερο ήρθε στο 73', όταν ο Γκάλαχερ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, ο Ολίσε που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, βρήκε τον Εντουάρντ και εκείνος με ιδανικό τελείωμα ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Δυο λάθη που έφεραν και γκολ είχε να κάνει η Άρσεναλ σε αυτό το γήπεδο από το 2017!

Οι Gunners τα έπαιξαν όλα για όλα, εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός πως η Πάλας γύρισε πίσω (ο Βιεϊρά έβγαλε τον εξαιρετικό Εντουάρντ περνώντας τον Τόμκινς) και πίεσαν για την ισοφάριση.

Στο 87' ο Τίρνεϊ είχε δοκάρι και στο 90+5' ο Λακαζέτ δικαίωσε τον Αρτέτα πετυχαίνοντας το 2-2. Ο Γάλλος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια στην άμυνα και στην τελευταία φάση έσωσε το βαθμό.

Aρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τίρνεϊ, Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Παρτέι (81' Μαρτινέλι), Οντεγκααρντ (67' Λακαζέτ), Σμιθ Ρόου, Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Σάκα (46' Λοκόνγκα)

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαϊτα, Γουόρντ, Αντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, ΜακΑρθουρ, Μιλιβόγιεβιτς (67' Κουγιατέ), Γκάλαγκερ, Μπεντέκε, Αγιού (71' Ολίσε), Εντουάρντ (82' Τόμκινς)

Υποστήριξη: SilkTech