Άρης: Η προτεραιότητα του Πατρινού Ανδρέα Σάμαρη

Τετάρτη, Μάιος 31, 2023 - 4:00μμ
Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Ανδρέα Σάμαρη πρωταγωνιστεί σε σενάρια επαναπατρισμού

Έχοντας μπροστά του μια τρίμηνη μεταγραφική περίοδο ο Ανδρέας Σάμαρης – βάσει πληροφοριών από το περιβάλλον του – φαίνεται να θέλει να εξαντλήσει τις εναλλακτικές του για να συνεχίσει την καριέρα του εκτός ελληνικών συνόρων, χωρίς να περιλαμβάνει (ως τώρα τουλάχιστον) τον επαναπατρισμό στις βασικές επιλογές του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Ανδρέα Σάμαρη πρωταγωνιστεί σε σενάρια επαναπατρισμού. Ίσως η φετινή να είναι νωρίτερα από κάθε άλλη.

Λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση των 34 χρόνων του λοιπόν και έχοντας αισίως συμπληρώσει εννιά εκτός Ελλάδας, ο αλλοτινός μέσος της Μπενφίκα βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο της σχετικής σεναριολογίας.

Η στάση του πάντως δεν φαίνεται να αλλάζει. Σύμφωνα τουλάχιστον με το περιβάλλον του Σάμαρη, η επιστροφή στα πάτρια δεν αποτελεί προτεραιότητά του. Και γενικά, αλλά και ειδικότερα (και ακόμη περισσότερο) τη δεδομένη χρονική στιγμή, με όλο το καλοκαίρι να ακολουθεί και τον ίδιο ελεύθερο μετά τη φετινή του παρουσία στη Ρίο Άβε να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εννοείται πως τίποτα δεν είναι δογματικό και δεδομένο στο παζάρι, ειδικά εφόσον μια μεταγραφική περίοδος τριών μηνών (και βάλε) έπεται, αλλά αυτό ακριβώς είναι και το πλαίσιο που επιτρέπει στον Σάμαρη να αργεί/(μπορεί να) αργήσει να συμπεριλάβει στη λίστα των επιλογών του μια ομάδα της Stoiximan Super League.

Έτσι κι αλλιώς, συγκεκριμένα πια, η φημολογία περί ενδιαφέροντος από τον Άρη δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά του Έλληνα μέσου.

Κάθε άλλο για την ακρίβεια. Κάτι που φαίνεται πως απηχεί και του στάτους της σχετικής ιδέας στο στρατόπεδο των "κίτρινων": μια τέτοια ήταν, ιδέα δηλαδή, χωρίς τίποτα περισσότερο προς την πλευρά του Σάμαρη (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) και χωρίς καλά καλά μάλιστα να τυγχάνει και καθολικής αποδοχής (για διάφορους λόγους) από τους επιτελείς του αγωνιστικού σχεδιασμού του Άρη.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι και οι ομογενείς σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Ειδικά από την στιγμή που συγκεκριμένα στη θέση του αμυντικού μέσου υπάρχουν ήδη καθορισμένες και ιεραρχημένες επιλογές, με τους "κίτρινους" μάλιστα να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με προσδιορισμένους στόχους, περιμένοντας απαντήσεις σε προτάσεις που έχουν ήδη γίνει ώστε να καθορίσουν και τα επόμενα, τελικά βήματα για την κάλυψη της συγκεκριμένης νευραλγικής θέσης.

Ως τώρα προς την άλλη παράμετρο που καλείται να εξυπηρετηθεί στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, την επιδίωξη δηλαδή τόνωσης του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ του Άρη.

Σαφώς και αποτελεί διακηρυγμένη πρόθεση του καλοκαιρινού προγραμματισμού της ομάδας. Και προς αυτή την κατεύθυνση για παράδειγμα έγιναν επαφές με τον 18χρονο (σ.σ. ακόμη μια παράμετρος που προσμετράται στις μεταγραφικές αναζητήσεις των "κίτρινων" είναι κι η ηλικία, με ξεκάθαρη διάθεση να περιοριστεί ο μέσος όρος της όσων αποκτηθούν) Ελληνοαμερικανό μέσο των Earthquakes, Νίκο Τσακίρη, ωστόσο η οικογένειά του αποφάσισε να παραμείνει για έναν χρόνο ακόμα στο Σαν Χοσέ και στο MLS.

Ή επιπρόσθετα, οι επαφές συνεχίζονται με έναν ακόμα ομογενή, αλλά εκ Αυστραλίας ορμώμενο, τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό Νεκτάριο Τριάντη των Central Coast Mariners, με τους "κίτρινους" να αναζητούν φόρμουλα, ώστε να τον αποκτήσουν, χωρίς να υπερβούν τα (εξαιρετικά περιορισμένα ως προς τη δυνατότητα αγοράς ποδοσφαιριστή) ταμειακά διαθέσιμά τους μιας και ο Τριάντης δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2025.

πηγη

Υποστήριξη: SilkTech