Αργυρούπολη: Κάθειρξη 10 ετών στον αθλητή τζούντο που έστειλε στην εντατική τη σύντροφό του

Τετάρτη, Μάρτιος 29, 2023 - 6:33μμ
Χωρίς αναστολή για τον νταή

Κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 47χρονο αθλητή τζούντο, που πριν έναν χρόνο, στην Αργυρούπολη, είχε χτυπήσει ανηλεώς την σύντροφο του.

Το θύμα που υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις να χρειαστεί νοσηλεία επί δύο μήνες στην εντατική.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον κατηγορούμενο αρνούμενο τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν εν βρασμώ επειδή η 41 χρονών σύντροφος του τους είχε πει πως βρισκόταν και σε άλλη σχέση. Στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη πλην όμως οι δικαστές έδειξαν την φυλακή στον 47χρονο.

Στην απολογία του ο 47χρονος ζήτησε συγγνώμη για τον βάναυσο ξυλοδαρμό της 41χρονης Όλγας αναφέροντας πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χασίς και πως έγινε έξαλλος όταν η γυναίκα “την ώρα που ξάπλωσα γύρισε και μου είπε “θέλω να σου πω και κάτι άλλο ακόμη. Μου έλεγε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό απ’ την λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, σηκώνομαι όρθιος και τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνάω τη βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι. Φώναζα Όλγα Όλγα. Δεν είχε αίματα. Τεντώνει τα χέρια της και τα πόδια της, δεν ανταποκρίνονταν. Πήρα το 166 και βγήκε τηλεφωνητής . Πήρα τότε αμέσως την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο”.

Στην πρόταση του ο Εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος και να μην γίνει δεκτή από το δικαστήριο η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που προσκόμισε ο 47χρονος που αναφέρεται σε σοβαρή ψυχοπαθολογία : “χτύπησε το θύμα του με τεράστια δύναμη! Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του. Δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του! Χτυπάει ανελέητα! Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο!” ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η Όλγα μπήκε σε κέντρο αποκατάστασης με την κατάσταση της να παρουσιάζει μικρή βελτίωση.

Υποστήριξη: SilkTech