Αποθέωση για «Μανόλο», με 5.80μ. ασημένιο μετάλλιο στην Πόλη

Τρίτη, Μάρτιος 7, 2023 - 12:00πμ
Το πρώτο του!

Ο σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής επιβεβαίωσε πανηγυρικά την εξαιρετική κατάστασή του μέσα στο 2023 και με άλλον έναν πολύ μεγάλο αγώνα στον τελικό του άλματος επί κοντώ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Με καλύτερη επίδοση στα 5.80 ο 23χρονος πρωταθλητής άγγιξε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5.86) και πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου των νικητών, για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών και τέταρτη συνολικά σε διεθνείς αγώνες.

Η μάχη των αιθέρων στην Κωνσταντινούπολη ήταν συναρπαστική, αφού ο ένας αθλητής άφηνε πίσω του τον άλλον. Μάλιστα όταν ο Manolo υπερέβη τα 5.80 βρέθηκε για λίγα λεπτά στην κορυφή της κατάταξης!

Προηγουμένως είχε αρχίσει μ' ένα καλό άλμα στα 5.40, περνώντας τον πήχη με την πρώτη προσπάθεια. Η συνέχεια, από την άλλη, τον βρήκε ν' αποτυγχάνει στο 5.60, αλλά να το αφήνει πίσω με τη δεύτερη απόπειρά του, προσπαθώντας έκτοτε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τα κατάφερε με αψεγάδιαστο τρόπο, διότι τόσο τα 5.70 όσο και τα 5.80 τα πέρασε με την πρώτη.

Ο Καραλής δοκίμασε τρεις φορές στα 5.85, αλλά το καλό πρώτο άλμα του δεν ήταν επιτυχημένο, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από τον Νορβηγό Γκούτορμσεν, που φόρεσε στο στήθος το χρυσό. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Πολωνός Λίσεκ.

Η τελική κατάταξη του τελικού στο άλμα επί κοντώ
Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5.80
Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.80
Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.80
--------------
Τόρμπεν Μπλεχ (Γερμανία) 5.80
Εθάν Κορμόν (Γαλλία) 5.70
Κλαούντιο Στέκι (Ιταλία) 5.70
Παλ Χόγκεν Λίλεφοσε (Νορβηγία) 5.60
Μπεν Μπρόντερς (Βέλγιο) 5.60
Λίτα Μπέρε (Γερμανία) 5.40

Ηταν το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στους αγώνες, μετά από αυτα των Αργυρόπουλου και Τεντόγλου

Υποστήριξη: SilkTech