Αποκτά νέα μορφή το γήπεδο Ροϊτίκων

Τρίτη, Οκτώβριος 12, 2021 - 8:07μμ
Ανακατασκευή γηπέδου

Ξεκίνησαν, από το Δήμο Πατρέων, οι εργασίες κατασκευής δύο ακόμη σημαντικών έργων που θα καλύψουν τις ανάγκες των νέων της πόλης για παιδεία και άθληση. Πρόκειται για το 12ο Δημοτικό Σχολείο στην πλατεία Βουδ και το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ροϊτίκων.

Πρόκειται για το 12ο Δημοτικό Σχολείο στην πλατεία Βουδ και το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ροϊτίκων.
Το 12ο Δημοτικό Σχολείο είχε κατεδαφιστεί ως σεισμόπληκτο μετά το μεγάλο σεισμό του 2008 και στην ίδια θέση κατασκευάζεται νέο σύγχρονο κτίριο που θα το στεγάσει. Έτσι θα τελειώσει και η ταλαιπωρία εκατοντάδων οικογενειών που την προκάλεσε η αναγκαστική μεταστέγαση του σχολείου στην περιοχή της Ανθείας.


Στο εγκαταλελειμμένο και ανενεργό Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ροϊτίκων ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του οι οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς. Μαζί με τα παρακείμενα κλειστό και ανοικτό γήπεδο αθλοπαιδιών (που επίσης έχουν ενταχθεί σε προγράμματα για να εκσυγχρονιστούν) θα συγκροτήσουν ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο που θα παραδοθεί στη νεολαία και τους εργαζόμενους της περιοχής. Το Αθλητικό Κέντρο Ροϊτίκων περιλαμβάνει σύγχρονο παιδότοπο κι έχει την προοπτική ανάπτυξης διαδρομής στίβου με ταρτάν.

Υποστήριξη: SilkTech