ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ιστορικός συμβιβασμός ΕΑΠ - ΝΟΠ μετά από μισό αιώνα (Η ΑΠΟΦΑΣΗ)

Κυριακή, Ιούνιος 2, 2019 - 4:27μμ

Ένα πρόβλημα μισού και πλέον αιώνα, που ταλάνιζε τις σχέσεις ΝΟΠ και ΕΑΠ λύθηκε οριστικά!

Με κοινή απόφαση των δύο σωματείων, και τη δικαστική συνδρομή, ξεκαθάρισε πλήρως το «ιδιοκτησιακό» στο γήπεδο της ΕΑΠ, όπως αποκαλύπτει το sportin.gr.

Το θέμα «επανήλθε» στο προσκήνιο το 2018 με αφορμή την καταχώρηση που έκανε ο ΝΟΠ στο κτηματολόγιο. Η ΕΑΠ αντέδρασε και τότε, επιτέλους, οι δύο διοικήσεις Ανδρέα Πατούχα στην ΕΑΠ και Πέτρου Καθρέπτα στον ΝΟΠ, κάθισαν και πάλι στο ίδιο τραπέζι. Αρκούσε ένα τηλεφώνημα του Ανδρέα Πατούχα στον Μάκη Γεωργαρά και όλα πήραν το δρόμο τους!

Τούτο είχε να συμβεί από το 1998, με αφορμή το «κλείσιμο» του γυμναστήριο της ΕΑΠ. Και τότε οι δύο διοικήσεις, Δημήτρη Γασπαρινάτου στην ΕΑΠ και Γιώργου Τελώνη στον ΝΟΠ είχαν συμφωνήσει, με την «επικύρωση» του τότε υφυπουργού Ανδρέα Φούρα. Μια υπαναχώρηση από πλευράς ΓΓΑ είχε ως αποτέλεσμα να μην πέσουν ου υπογραφές και το θέμα που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60 να παραμείνει άλυτο μέχρι σήμερα.

Ο ΝΟΠ υπαναχώρησε έναντι παλαιότερων θέσεών του και κραυγών, που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και όπως διαβάζουμε στην σχετική απόφαση του Πολυμελούς πρωτοδικείου Πατρών, η ΕΑΠ πλέον (μετά τη σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας) θα κατέχει νομίμως το κλειστό γυμναστήριο και το κτίριο γραφείων, ο δε ΝΟΠ το παρακείμενο παλαιό του κολυμβητήριο και μετέπειτα ιδιωτικό γυμναστήριο (το οικόπεδο σε ποσοστό συγκυριότητας 50%).

Πρέπει να σημειωθεί πως το θέμα αντιμετωπίστηκε στη βάση της λογικής, με γενναιότητα και από τα δύο σωματεία. Ειδικά ο ΝΟΠ που (φέρεται πως) έκανε ένα βήμα παραπάνω (προς τα πίσω) μπορεί να επιχαίρει γιατί έλυσε ένα θέμα μισού αιώνα. Κι είναι κάτι που πιστώνονται όσοι είχαν την πρωτοβουλία, στελέχη δηλαδή σαν τον Βασίλη Τουντόπουλο, τον Μάκη Γεωργαρά και κατ' επέκταση σε όλη τη διοίκηση.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Ως γνωστόν, το 1946 η ΕΑΠ απέκτησε τις πρώτες της εγκαταστάσεις στον Αϊ Διονύση. Tο προαύλιο μπροστά από τους κλιβάνους, που ανήκε στην εταιρεία «Κροβ - Στίβενς - Mόρφι και Yιός», ήταν η ιδανική λύση. Κατόπιν συμφωνίας το μίσθωσε για 15 χρόνια. Hταν χειμώνας του 1946 όταν ο υψηλόσωμος και καλοντυμένος Ανδρέας Γεωργιάδης μπήκε στον χώρο που τον είχαν καταλάβει αθίγγανοι. Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και δεν ήταν δύσκολο να το εκκενώσει. Tο δύσκολο ήταν να διαμορφωθεί σε γήπεδο. Συνέβαλαν όλοι οι άνθρωποι της EAΠ και οι αθλητές με πολύ κόπο. Kι ένα πηγάδι, μπροστά από την είσοδο της αίθουσας πυγμαχίας, κλείστηκε με μπάζα από τον καθαρισμό του χώρου.

Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 15ετίας (κι ενώ από το 1951 οι ιδιοκτήτες είχαν ομοίως παραχωρήσει στο NOΠ, παρακείμενο κτίριο (που τώρα είναι το κλειστό κολυμβητήριο), η ιδιοκτήτρια εταιρεία από τη μια πλευρά και η EAΠ με τον ΝΟΠ από την άλλη (αδελφά σωματεία τότε) ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά του οικοπέδου, έναντι 430.000 δρχ.

Tο ποσό ήταν υπέρογκο και καλύφθηκε ως εξής: Aπό την Eπιτροπή Oλυμπιακών Aγώνων 170.000 δρχ., από δωρεά του Yπουργείου Παιδείας 40.000, από δωρεά του Γιώργου Mαραγκόπουλου 100.000 και από λαχειοφόρο της EAΠ και του NOΠ, 120.000. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν κατά προσέγγιση, 65% του ΝΟΠ και 35% της ΕΑΠ. Όμως η αγορά έγινε στο όνομα του NOΠ αποκλειστικά, κάτι που αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα, όταν η EAΠ αποφάσισε να βγάλει οικοδομική άδεια για την κατασκευή στεγάστρου.

Aκολούθησε μια θυελλώδης συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία διεγράφη ο Aνδρέας Γεωργιάδης. H EAΠ ακολούθησε δικαστικό αγώνα που όμως σταμάτησε το 1980.

Το γήπεδο τη δεκαετία του '60 όταν ξεκίνησε η διαμάχη ΝΟΠ - ΕΑΠ

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Αναλυτικά η απόφαση (268/2019) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που σφράγισε και τυπικά την συμφωνία των δύο συλλόγων, η οποία είχε εγκριθεί από πρόσφατες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

1. Το (παλαιό) κολυμβητήριο του ΝΟΠ στη γωνία των οδών Σαρανταπόρου και Ηπείρου
2. Το κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ στην οδό Ηπείρου
3. Ο ακάλυπτος χώρος στην είσοδο του γυμναστηρίου με γήπεδα μπάσκετ - βόλεϊ στην οδό Ηπείρου
4. Το κτίριο διοίκησης της ΕΑΠ στη γωνία των οδών Ηπείρου και Φαβιέρου

ΑΠΟΦΑΣΗ 268/2019
(Αριθμός κατάθεσης αγωγής 780/27-03-2018)

ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ από τους Δικαστές, Μάρθα Γαλαριώτου, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Ειρήνη Σιγούρου Πρωτόδικη - Εισηγήτρια, Ιωάννα Παπαδάκου, Πρωτόδικη και από την Γραμματέα Αγγελική Ρουμελιώτη.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριο του, στην Πάτρα, την Ιανουάριου 2019 για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

ΤΟΥ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ: Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΙΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ», που εδρεύει στην Πάτρα, οδός Φαβιέρου αριθμός 8, και εκπροσωπείται νόμιμα, το οποίο παραστάθηκε και υπέβαλε προτάσεις διά των πληρεξουσίων του δικηγόρου Αλέξανδρου Μονοκρούσου και Αναστασίου Κοιτίδη.

ΤΟΥ ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΥ: Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», που εδρεύει στην Πάτρα (έναντι Δ.Ε.Η. εντός λιμενικής ζώνης) και εκπροσωπείται νόμιμα, το οποίο παραστάθηκε και υπέβαλε προτάσεις διά του πληρεξουσίου του δικηγόρου Γεωργίου Μιχαλόπουλου.

Το ενάγον ζητεί να γίνει δεκτή η από 26-03-2018 και με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 780/27-03-2018 αγωγή του, η οποία προσδιορίστηκε για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς τους στις προτάσεις που υπέβαλαν και ζήτησαν να γίνουν δεκτοί.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Με την υπό κρίση αγωγή το ενάγον εκθέτει ότι είναι αθλητικό σωματείο και διατηρεί αγωνιστικά τμήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, πυγμαχίας, σκάκι και επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ότι το εναγόμενο αθλητικό σωματείο διατηρεί τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης. Ότι τα δύο σωματεία αποφάσισαν να προβούν στην αγορά του περιγραφόμενου στην αγωγή οικοπέδου από κοινού, ώστε να χρησιμοποιείται από το ενάγον ως γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης και από το εναγόμενο ως κολυμβητήριο στους χώρους, που ήδη είχαν διαμορφωθεί. Ότι αποφασίσθηκε από τους διαδίκους η διενέργεια κοινής λαχειοφόρου αγοράς και εκδόθηκαν λαχνοί με κλήρωση την 27-01-1957, οι οποίοι (λαχνοί) έφεραν κοινή προμετωπίδα την επωνυμία των δύο σωματείων και ως σκοπό την αγορά του κλειστού κολυμβητηρίου του Ν.Ο.Π. και του γηπέδου της Ε.Α.Π.. Ότι από τη λαχειοφόρο αυτή εισπράχθηκαν 140.000 δρχ, ενώ δόθηκαν για τον ίδιο σκοπό επιχορηγήσεις και δωρεά συνολικού ποσού 310.000 δρχ και έτσι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των 450.000 δρχ. Ότι την εποχή εκείνη πρόεδρος της Ε.Α.Π. ήταν ο Ανδρέα Γεωργιάδης του Νικολάου, ο οποίος ταυτόχρονα ήταν και γενικός γραμματέας του Ν.Ο.Π.. Ότι παρά τα μεταξύ των διαδίκων συμφωνηθέντα ο ανωτέρω προέβη στην αγορά του ανωτέρω οικοπέδου μόνο στο όνομα του εναγομένου και για το λόγο αυτό συντάχθηκαν το υπ' αριθ. 16122/13-03-1958 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Πατρών Βασιλείου Κόκκαλη και το υπ' αριθ. 18855/09-06-1961 συμβόλαιο του ιδίου συμβολαιογράφου.

Περαιτέρω εκθέτει ότι την κατάρτιση των προαναφερομένων συμβολαίων ο ανωτέρω πρόεδρος της Ε.Α.Π. και γενικός γραμματέας του Ν.Ο.Π. απέκρυψε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και από τα μέλη του σωματείου του. Ότι, όμως, η κατάρτιση των συμβολαίων αυτών σε τίποτα δεν μετέβαλε στην πράξη όσα συνέβαιναν μέχρι τότε στο γήπεδο του ενάγοντος, το οποίο προέβη και στις αναφερόμενες στην αγωγή κατασκευές και εργασίες συντήρησης του γηπέδου του. Ότι το εναγόμενο όχι μόνο δεν αναμίχθηκε ποτέ στην νομή του χώρου του γηπέδου και του κτιρίου Β, αλλά και κατ' επανάληψη δήλωσε την κυριότητα του ενάγοντος στους χώρους αυτούς. Ότι ενόψει των ανωτέρω έχει αποκτήσει κυριότητα του χώρου του κλειστού γυμναστηρίου και του κτιρίου Β με έκτακτη χρησικτησία, διότι ασκεί επ' αυτών ανεπίληπτη νομή και συνεχείς πράξεις κατοχής με διάνοια κυρίου ανελλιπώς από το έτος 1945 μέχρι σήμερα, και συγκυριότητα σε ποσοστό 861,30/1000 εξ αδιαιρέτου επί του όλου ακινήτου και επί του περιγραφόμενου στην αγωγή τμήματος αυτού. Ότι το εναγόμενο παρά τις ομολογίες του, που καταχωρήθηκαν στο υπ’ αριθ. 114/1999 πρακτικό συμβιβασμού του Ειρηνοδίκη Πατρών, προέβη στην καταχώρηση στο κτηματολόγιο του ως άνω ακινήτου επικαλούμενο τους παραπάνω τίτλους κτήσης και το επίδικο οικόπεδο έλαβε ΚΑΕΚ 061673861001/0/0. Ότι η αξία του τελευταίου ανέρχεται στο ποσό του 1.215.539,44 ευρώ και των εντός αυτού κτισμάτων στο ποσό των 148.409,49 ευρώ, ενώ η αξία του ΤΜΗΜΑΤΟΣ II της κάθετης ιδιοκτησίας ανέρχεται στο ποσό του 1.132.489,80 ευρώ και η αξία του ΤΜΗΜΑΤΟΣ I της κάθετης ιδιοκτησίας ανέρχεται στο ποσό των 239.265,17 ευρώ.

Με βάση αυτό το ιστορικό το ενάγον ζητεί : α) να αναγνωρισθεί η συγκυριότητά του σε ποσοστό 861,83/1000 εξ αδιαιρέτου στο περιγραφόμενο στην αγωγή οικόπεδο και των εντός αυτού κτιρίων και εγκαταστάσεων, β) να διορθωθεί η αρχική εγγραφή στο ανωτέρω ακίνητο, που φέρει ΚΑΕΚ 061673861001/0/0 και να καταχωρηθεί η συγκυριότητα αυτού σε ποσοστό 861,83/1000 εξ αδιαιρέτου, γ) να διαταχθεί η αυτούσια διανομή του ανωτέρω οικοπέδου με τη σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στο αιτητικό της αγωγής, δ) να κατανεμηθεί στο ενάγον το ΤΜΗΜΑ II της κάθετης ιδιοκτησίας και στο εναγόμενο το ΤΜΗΜΑ I της κάθετης ιδιοκτησίας, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην αγωγή και ε) να καταχωρηθούν στο κτηματολογικό φύλλο του ακινήτου με ΚΑΕΚ 061673861001/0/0 οι ως άνω κάθετες ιδιοκτησίες.

Με το παραπάνω περιεχόμενο και αιτήματα, η υπό κρίση αγωγή, στο δικόγραφο της οποίας παραδεκτά σωρεύονται κατ’ άρθρο 218 Κ.Πολ.Δ. αγωγή διανομής και αναγνωριστική αγωγή της εξ αδιαιρέτου συγκυριότητας, παραδεκτά καθ’ ύλην και κατά τόπο (αρθρ. 9, 10, 11, 18, 29 Κ.Πολ.Δ.) εισάγεται προς εκδίκαση ενώπιον του Δικαστηρίου αυτού, κατά την τακτική διαδικασία. Είναι δε επαρκώς ορισμένη και νόμιμη στηριζόμενη στις διατάξεις των άρθρων 785, 795, 798, 799, 800, 801, 1113, 1045 ΑΚ, 70, 478 επ. Κ.Πολ.Δ., πλην των αιτημάτων να διορθωθεί η αρχική εγγραφή στο επίκοινο ακίνητο, να καταχωρηθεί η συγκυριότητα του ενάγοντος σε αυτό κατά ποσοστό 861,83/1000 αδιαίρετα και να καταχωρηθούν στο κτηματολογικό φύλλο του ακινήτου οι περιγραφόμενες στην αγωγή κάθετες ιδιοκτησίες, τα οποία είναι απαράδεκτα καθώς εν προκειμένω δεν πρόκειται για ανακριβή πρώτη εγγραφή, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 6 παρ. 2 του Ν. 2664/1998, αφού σύμφωνα με τον αναφερόμενο στην αγωγή τίτλο κτήσης το εναγόμενο απέκτησε την πλήρη κυριότητα του επίδικου ακινήτου, ενώ δεν έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση που να διανέμει το επίκοινο ακίνητο και να αναγνωρίζει την συγκυριότητα του ενάγοντος επ’ αυτού. Περαιτέρω δε για το παραδεκτό της συζήτησης, έχει καταχωρηθεί νόμιμα και εμπρόθεσμα στο κτηματολογικό φύλλο του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών (βλ. του υπ' αριθ. πρωτ. 1556/28-03-2018 πιστοποιητικό καταχώρησης εγγραπτέας πράξης του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών). Επομένως, πρέπει η υπό κρίση αγωγή κατά το μέρος που κρίθηκε παραδεκτή και νόμιμη να ερευνηθεί και ως προς την ουσιαστική της βασιμότητα.

Το εναγόμενο με τις νομίμως κατατεθείσες προτάσεις του συνομολογεί την αγωγή πλην του ποσοστού συγκυριότητας αδιαίρετα επί του όλου οικοπέδου κάθε αυτοτελούς τμήματος κάθετης ιδιοκτησίας, το οποίο πρέπει να καθοριστεί σε 500/1000 αδιαίρετα στο όλο οικόπεδο για κάθε αυτοτελές τμήμα κάθετης ιδιοκτησίας. Το ενάγον δε με την προσθήκη αντίκρουσή του αποδέχεται την πρόταση του εναγομένου για τροποποίηση του ανωτέρω ποσοστού συγκυριότητας.

Από όλα ανεξαιρέτως τα έγγραφα που οι διάδικοι νόμιμα επικαλούνται και προσκομίζουν, καθώς και από την, κατ’ άρθρο 352 παρ. 1 του ΚΠολΔ, ομολογία του εναγομένου, πλήρως αποδεικνύονται τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά, που ασκούν ουσιώδη επιρροή στην έκβαση της δίκης (άρθρο 335 του ΚΠολΔ). σημειουμένου ότι η αναφορά συγκεκριμένου αποδεικτικού μέσου είναι ενδεικτική, διότι κσνενός η συνεκτίμηση δεν παραλείφθηκε για την ουσιαστική διάγνωση της διαφοράς (βλ. ΑΠ 354/2006 ΤΝΠ ΝΟΜΟΣ, ΠΠρΑΘ 1169/2010 ΤΝΠ ΝΟΜΟΣ):

Το ενάγον είναι αθλητικό σωματείο, το οποίο αναγνωρίσθηκε με την υπ' αριθ. 2012/1929 απόφαση του Πρωτοδικείου Πατρών και λειτουργεί νόμιμα με βάση το ισχύον καταστατικό του, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα με την υπ’ αριθ. 801/1994 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών και τις υπ’ αριθ. 154/2000 και 20/2010 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, που έχουν καταχωρηθεί με αριθμούς 59Α/20-03-1995, 154/24-05-2002 και 59γ/2010 στα βιβλία αναγνωρισμένων σωματείων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Διατηρεί αγωνιστικά τμήματα καλαθοσφαίρισης ανδρών καθώς και τμήματα καλαθοσφαίρισης σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (εφήβων, τταμπαίδων, τταίδων), ενώ διατηρεί και ακαδημία εκμάθησης του εν λόγω αθλήματος. Επίσης, έχει τμήματα πετοσφαίρισης (βόλλευ) ανδρών και γυναικών, καθώς και τμήματα πετοσφαίρισης σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ήτοι παίδων, παμπαίδων, εφήβων, νέων και κορασίδων, παγκορασίδων, και τέλος, τμήματα πυγμαχίας, σκάκι και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ).

Το εναγόμενο είναι και αυτό αθλητικό σωματείο που διατηρεί τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Περαιτέρω, στην Πάτρα υφίσταται ακίνητο (οικόπεδο), το οποίο περικλείεται από τις οδούς Σαρανταπόρου, Ηπείρου και Φαβιέρου, συνολικού εμβαδού 2.127,66 τ.μ., όπως αυτό εμφαίνεται στο από το Μάρτιο του 1998 τοπογραφικό διάγραμμα του πολιτικού μηχανικού Αντώνη Κουκουβίνη με στοιχεία ΑΒΓΔΕΖΑ, το οποίο συνορεύει βόρεια και σε πλευρά ΑΖ, μήκους 38,5 μέτρων, με την οδό Σαρανταπόρου, νότια σε πλευρά ΒΓ, μήκους 30,10 μέτρων, με την οδό Φαβιέρου και σε πλευρά ΕΔ. μήκους 8,40 μέτρων, με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών, ανατολικά σε πλευρές ΓΔ. μήκους 21,70 μέτρων και ΕΖ. μήκους 29,60 τ.μ., με πολυκατοικίες διαφόρων ιδιοκτητών και δυτικά σε πλευρά ΑΒ, μήκους 52.23 μέτρων, με την οδό Ηπείρου. Το εν λόγω ακίνητο φέρει αριθμό ΚΑΕΚ 061673861001/0/0 και σύμφωνα με το κτηματολογικό του φύλλο, που αναφέρει ως τοποθεσία του ακινήτου την επωνυμία του ενάγοντος (Ε.Α.Π.) έχει συνολικό εμβαδόν 2.097 τ.μ.. Εντός του ως άνω ακινήτου, που κείται στο Ο.Τ. 631, ευρίσκονται τα εξής κτίσματα, όπως αυτά περιγράφονται στο από το Μάρτιο του 1998 διάγραμμα κάλυψης του πολιτικού μηχανικού Αντώνη Κουκουβίνη, Κτίριο A , επί τμήματος του οικοπέδου εμβαδού 293,97 τ.μ., που συνορεύει βόρεια σε πλευρά 38,50 μέτρων (5,25 + 33,25) με την οδό Σαρανταπόρου, νότια σε πλευρά 38,51 (5,25 + 33,26) με υπόλοιπο οικόπεδο και κτίριο Β. ανατολικά σε πλευρά 7,57 με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών και δυτικά σε πλευρά 7.72 μέτρων με την οδό Ηπείρου. Στο κτίριο Α. που αποτελείται από ισόγειο και πρώτο πάνω από το ισόγειο ορόφους, στεγαζόταν παλαιότερα κλειστό κολυμβητήριο, όπου αθλούντσν οι αθλητές κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του εναγόμενου σωματείου και το οποίο είχε περιέλθει σε αχρησία και κατά την τελευταία τουλάχιστον τριακονταετία λειτουργεί ως ιδιωτικό γυμναστήριο. Γήπεδο καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης μετά κερκίδων στις δύο πλευρές του, εμβαδού 526,22 τ.μ, και συνολικού εμβαδού μετά του αγωνιστικού χώρου 1.341,10 τ.μ., το οποίο συνορεύει βόρεια σε πλευρά 38,51 μέτρων με κτίριο Α, νότια σε πλευρά 29.30 μέτρων με υπόλοιπο τμήμα οικοπέδου και σε πλευρά 8.40 μέτρων με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών, ανατολικά σε πλευρά 34,68 μέτρων (29,60 + 5,08) με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών και δυτικά σε πλευρά 34,78 με την οδό Ηπείρου.

Στο γήπεδο αυτό από της δημιουργίας του με δαπάνες του ενάγοντος το έτος 1945 και μέχρι σήμερα ασκεί το τελευταίο ανεπίληπτη και διαρκή νομή και ασκεί συνεχώς και αδιαλείπτως πράξεις κατοχής με διάνοια κυρίου μέχρι και σήμερα. Κτίριο Β, διώροφο, εμβαδού του κάθε ορόφου 214.24 τ.μ. και συνολικά 428,48 τ.μ., το οποίο συνορεύει βόρεια σε πλευρά 30,25 μέτρων με υπόλοιπο οικόπεδο, νότια σε πλευρά 30,10 μέτρων με την οδό Φαβιέρου. ανατολικά σε πλευρά 7,10 μέτρων με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών, δυτικά σε πλευρά 7,10 μέτρων με την οδό Ηπείρου, το οποίο έχει ανεγερθεί από την δεκαετία του 1960 με επιμέλεια, δαπάνες και φροντίδες του ενάγοντος και στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία και αίθουσες σκάκι του σωματείου του. Κτίριο Γ εμβαδού 30,51 τ.μ., το οποίο συνορεύει δυτικά σε πλευρά 9,47 μέτρων με την οδό Ηπείρου και σε όλες τις άλλες πλευρές του με το υπόλοιπο οικόπεδο. Στο οικόπεδο περιλαμβάνεται και τμήμα εμβαδού 278,35 τ.μ., το οποίο εκτείνεται μεταξύ του γηπέδου και του κτιρίου Β. εντός του οποίου έχει ανεγερθεί το κτίριο Γ.

Ακολούθως, αναφέρεται ότι το έτος 1945 αμέσως μετά την κατοχή επί δυο εγκαταλελειμμένων στην πράξη οικοπέδων γεμάτων χαλάσματα, από τους ιδιοκτήτες τους Στήβεν Κρώββ και την εταιρία Γ. Μόρφυ και Υιός, τα μέλη του ενάγοντος κατασκεύασαν με δικές τους δαπάνες φροντίδα και επιμέλεια το πρώτο γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στην Πάτρα με ξύλινες κερκίδες. Το έτος 1949 μάλιστα διοργανώθηκε στο γήπεδο αυτό το 1° Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης μικτών ομάδων Πόλεων, στο οποίο συμμετείχαν, εκτός των άλλων και οι ομάδες Αθηνών και Πειραιώς. Ακολούθως και για όλη την δεκαετία του 1950 στο γήπεδο αυτό διεξάγονταν αγώνες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης των ομάδων, που διατηρούσε το ενάγον και στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνταν όλες οι προπονήσεις. Η λειτουργία του χώρου, τα έξοδα συντήρησης αυτού καλύπτονταν αποκλειστικά από τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του ενάγοντος. Περί το έτος 1951 το εναγόμενο σωματείο διά των τότε εκπροσώπων του ζήτησε από το ενάγον να του παραχωρήσει το στο βόρειο μέρος του οικοπέδου υπάρχον κτίριο (πρόκειται για το κτίριο Α) για να στεγάσει εκεί τα τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια και τα δύο σωματεία απεφάσισαν να προβούν στην αγορά του οικοπέδου από κοινού, ώστε να χρησιμοποιείται από μεν το ενάγον ως γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. από δε το εναγόμενο ως κολυμβητήριο στους χώρους, που ήδη είχαν διαμορφωθεί. Έτσι αποφασίσθηκε η διενέργεια κοινής λαχειοφόρου αγοράς και εκδόθηκαν λαχνοί με κλήρωση την 27-01-1957. Οι λαχνοί έφεραν ως προμετωπίδα την επωνυμία και των δύο σωματείων και ως σκοπό την αγορά του κλειστού κολυμβητηρίου του Ν.Ο.Π και του γηπέδου της Ε.Α.Π. Από τη λαχειοφόρο αυτή εισπράχθηκαν 140.000 δραχμές. Δόθηκε για τον ίδιο σκοπό επιχορήγηση από το Υπουργείο παιδείας 40.000 δραχμές, από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 170.000 δραχμές και 100.000 δραχμές δώρισε ο Γ. Μαραγκόπουλος. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε στις 450.000 δραχμές.

Την εποχή εκείνη πρόεδρος στην Ε.Α.Π. ήταν ο Ανδρέας Γεωργιάδης του Νικολάου, ο οποίος όμως ταυτόχρονα ήταν και γενικός γραμματέας του Ν.Ο.Π. Παρά τα συμφωνηθέντα και παρά το γεγονός ότι τα χρήματα της λαχειοφόρου αγοράς συγκεντρώθηκαν για την από κοινού και από τα δύο σωματεία αγορά του οικοπέδου και οι επιχορηγήσεις εδόθησαν για την ίδια αιτία, το εναγόμενο (Ν.Ο.Π.) εκπροσωπούμενο από τον γενικό γραμματέα του και πρόεδρο του ενάγοντος (Ε.Α.Π.) Ανδρέα Γεωργιάδη προχώρησε κατά παράβαση κάθε συμφωνίας και εν αγνοία των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου του ενάγοντος. ιδιοποιούμενος τα χρήματα που είχαν εισπραχθεί και δοθεί και για τα δύο αθλητικά σωματεία, στην αγορά του οικοπέδου μόνο για τον εναγόμενο Ν.Ο.Π. και συντάχθηκαν προς τούτο το υπ’ αριθ. 16122/13-03-1958 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Πατρών Βασιλείου Κόκκαλη και το υπ' αριθ. 18855/09-06-1961 συμβόλαιο του ίδιου συμβολαιογράφου. Την κατάρτιση των συμβολαίων αυτών ο τότε πρόεδρος της Ε.Α.Π και γενικός γραμματέας του Ν.Ο.Π. απέκρυψε από τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και από τα μέλη του σωματείου του ενάγοντος.

Ωστόσο η κατάρτιση των συμβολαίων αυτών σε τίποτα δεν μετέβαλε στην πράξη όσα συνέβαινσν μέχρι τότε στο γήπεδο του ενάγοντος. Στο χώρο του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, είχε κατασκευαστεί και συντηρείτο ανελλιπώς με δαπάνες και επιμέλεια του τελευταίου και εντός αυτού αθλούνταν αποκλειστικά και μόνο οι αθλητές του. Στον ίδιο χώρο διοργανώνανε αγώνες μπάσκετ και βόλλευ με δική του φροντίδα και επιμέλεια, ενώ στο χώρο του γηπέδου αυτού το εναγόμενο δεν εισήλθε ποτέ και δεν άσκησε οποιαδήποτε πράξη νομής και κατοχής σε αυτό. Οι δραστηριότητές του περιορίζονταν αποκλειστικά και μόνο στο χώρο του κολυμβητηρίου (κτίριο Α).

Η κατάσταση αυτή συνεχίσθηκε για όλη τη δεκαετία του 1960. Ακολούθως, το έτος 1969 το ενάγον έλαβε άδεια από το Υπουργείο Δημοσίων έργων (Διεύθυνση ΤΎΝ Νομού Αχαΐας) με αριθμό πρωτ. 2317, πράξη 359/05-05-1969, δυνάμει της οποίας του επετράπη η ανέγερση τσιμεντένιων κερκίδων στη δυτική πλευρά του γηπέδου καθώς και η διαμόρφωση χώρων κάτω απ' αυτές ενώ με την υπ' αριθ. πρωτ. 4694, πράξη 518/22-07-1970 άδεια της ίδιας υπηρεσίας του επετράπη η κατεδάφιση των παλαιών κερκίδων και της παλαιός ισογείου οικοδομής και η ανέγερση κερκίδων στην ανατολική πλευρά του γηπέδου καθώς και η ανέγερση διόροφης οικοδομής (κτίριο Β). Έτσι το ενάγον προχώρησε με δικές του δαπάνες, φροντίδα και επιμέλεια στην κατασκευή τσιμεντένιων κερκίδων και στις δύο πλευρές του γηπέδου και στη διαμόρφωση των χώρων κάτω από αυτές, όπου στεγάστηκε και λειτούργησε το τμήμα πυγμαχίας. Επίσης, το ενάγον προχώρησε στην ανέγερση διώροφου κτιρίου, στο οποίο αρχικώς στεγάοθηκαν αποδυτήρια, χώροι αποθήκευσης υλικών και στη συνέχεια, μετά τη δημιουργία αποδυτηρίων κάτω από τις κερκίδες, λειτούργησε κυλικείο ενώ στον πρώτο όροφο στεγάσθηκαν τα γραφεία του σωματείου του και δημιουργήθηκε αίθουσα εκδηλώσεων και γενικών συνελεύσεων. Έτσι με τη νέα μορφή του στο γήπεδο του ενάγοντος εξακολουθούσαν να διοργανώνονται από το σωματείο του ανελλιπώς όλοι οι αγώνες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης ενώ δημιουργήθηκαν και τα πρώτα τμήματα παίδων και εφήβων σε όλα τα αθλήματα. Στο ίδιο γήπεδο διοργανώνανε αγώνες πυγμαχίας, στους οποίους ελάμβανον μέρος οι αθλητές του. Το εναγόμενο σωματείο για όλο αυτό το διάστημα δεν άσκησε ποτέ την οποιαδήποτε πράξη νομής ή κατοχής στο γήπεδο και το κτίριο που δραστηριοποιείται το ενάγον.

Ακόμα σημειώνεται ότι ήδη από τη δεκαετία του 1960 οι ομάδες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης του ενάγοντος μετείχαν ανελλιπώς κάθε χρόνο σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα και ακολούθως στα εθνικά πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών, ενώ η ίδια κατάσταση συνεχίσθηκε και για τα επόμενα χρόνια. Επιπροσθέτως, μετά την από 23-02- 1972 αίτηση του ενάγοντος καταρτίσθηκε το από 30-03-1972 συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ αυτού και της Δ.Ε.Η. και ηλεκτροδοτήθηκε το ως άνω γήπεδο. Σημειώνεται δε ότι από τότε και μέχρι σήμερα το παραπάνω γήπεδο και οι λοιπές εγκαταστάσεις εξακολουθούν να ηλεκτροδοτούνται στο όνομα του ενάγοντος από την Δ.Ε.Η. και αυτό καταβάλει τη δαπάνη ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατά το έτος 1998 το ενάγον ξεκίνησε την διαδικασία για τη μετατροπή του γηπέδου του σε κλειστό. Έτσι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζήτησε την αύξηση του συντελεστή κάλυψης από 70% σε 86%. Στη συνέχεια το ενάγον υπέβαλε αίτηση στο Δήμο Πατρέων και στο Τμήμα Εφαρμογών Σχεδίου Πόλεως, με την οποία ζήτησε τον χαρακτηρισμό της έκτασης, του γηπέδου του ως χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων και την αύξηση του συντελεστή δόμησης, σύμφωνα με όσα ζητούσε η γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με την υπ’ αριθ. 448/13-07- 1998 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση του. Ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με την υπ' αριθ. 2335/ 28-09-1998 απόφασή του ενέκρινε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 361 και τον χαρακτήρισε χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ ενέκρινε το διάγραμμα κάλυψης και η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 766/2-10-1998. Ακολούθως, εκδόθηκε στο όνομά του η υττ' αριθ. 1135/17-11 -1998 άδεια οικοδομής, με την οττοία του επετράπη η μετατροπή του γηπέδου του σε κλειστό. Το έργο εκτελέσθηκε κανονικά και χρηματοδοτήθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω του ΟΠΑΠ, ενώ όλες οι χρηματοδοτήσεις ύψους 230.000.000 δραχμών έγιναν στο όνομα του ενάγοντος. Επιπλέον το ενάγον σωματείο επιχορηγήθηκε με 132.000.000 δραχμές, με τα οποία ανακαινίσθηκαν οι εγκαταστάσεις του. δημιουργήθηκε σύγχρονο προπονητήριο πυγμαχίας, ανακαινίσθηκε το κτίριο Β. δημιουργήθηκαν σύγχρονα αποδυτήρια, μπάνια και κοινόχρηστες τουαλέτες και τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα σε όλες τις κερκίδες. Έτσι το ανωτέρω γήπεδο του ενάγοντος μετατράπηκε σε κλειστό γήπεδο, ενώ σκεπάσθηκε και ο ανάμεσα στο γήπεδο και το κτίριο Β χώρος.

Ολες οι ανωτέρω κατασκευές έγιναν αποκλειστικά με πρωτοβουλία, φροντίδα και επίβλεψη του ενάγοντος χωρίς ποτέ το εναγόμενο να αναμιχθεί, ενώ τα αθλητικά τμήματα του σωματείου του συνέχισαν να προπονούνται και να αγωνίζονται ανελλιπώς στο κλειστό γήπεδο του. Επιπροσθέτως, όλα τα χρόνια λειτουργίας του γηπέδου το ενάγον το εκμισθώνει αυτό για διάφορες εκδηλώσεις καθώς και σε άλλα αθλητικά σωματεία (Προμηθέας, Α.Ο. Αγυιά, Αίολος Πατρών κ.α.) για την προπόνηση των αθλητών τους. Ενόψει των ανωτέρω το ενάγον έχει αποκτήσει την κυριότητα του χώρου του κλειστού γυμναστηρίου και του κτιρίου Β με έκτακτη χρησικτησία, διότι ασκεί επ' αυτών ανεπίληπτη νομή και συνεχείς πράξεις κατοχής ανελλιπώς από το έτος 1945 και μέχρι σήμερα και συγκυριότητα σε ποσοστό 500/1000 αδιαίρετα του όλου ακινήτου και επί του προπεριγραφόμενου τμήματος αυτού. 

Κατ' ακολουθία των ανωτέρω πρέπει να γίνει εν μέρει δεκτή η κρινόμενη αγωγή ως και ουσιαστικά βάσιμη, να αναγνωριστεί η συγκυριότητα του ενάγοντος κατά ποσοστό 500/1000 αδιαίρετα επί του ανωτέρω ακινήτου με ΚΑΕΚ 061673861001/0/0, να διαταχθεί, σύμφωνα με τη διάταξη του αρθρ. 480 A ΚΠολΔ. η αυτούσια δικαστική διανομή του όλου ενιαίου ακινήτου με τη σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας του Ν.Δ. 2014/1971 κατά την οποία το όλο ενιαίο οικόπεδο των 2.127,66 τ.μ., θα αποτελείται από δύο ανεξάρτητες αυτοτελείς διακεκριμένες ιδιοκτησίες η περιγραφή των οποίων έχει ως εξής:

α) αυτοτελή ανεξάρτητη και διηρημένη (κάθετη) ιδιοκτησία με ποσοστό συμμετοχής αδιαίρετα στο οικόπεδο 500/1000 το τμήμα του οικοπέδου, εμβαδού 1,833,69 τ.μ., στο οποίο περιλαμβάνονται ο χώρος του κλειστού γηπέδου (μπάσκετ, βόλλευ κ.λ.π.), εμβαδού 1341,10, ο συνεχόμενος με το κλειστό γήπεδο και νοτίως αυτού σκεπασμένος χώρος εμβαδού 278,35 τ.μ. καθώς και το υφιστάμενο διώροφο κτίριο (κτίριο Β), που είναι κτισμένο σε τμήμα του οικοπέδου, εμβαδού 214,24 τ.μ. (ΤΜΗΜΑ II). Το τμήμα αυτό της κάθετης ιδιοκτησίας συνορεύει βόρεια σε πλευρά 33,26 μέτρων με το άλλο τμήμα κάθετης ιδιοκτησίας ΤΜΗΜΑ I, νότια σε πλευρά 8,40 μέτρων με πολυκατοικία αγνώστων ιδιοκτητών και σε πλευρά 30,10 μέτρων με την οδό Φαβιέρου, ανατολικά σε πλευρά 21,70 μέτρων με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών και δυτικά σε πλευρά 51,40 μέτρων με την οδό Ηπείρου,

β) αυτοτελή ανεξάρτητη και διηρημένη (κάθετη) ιδιοκτησία με ποσοστό συγκυριότητας αδιαίρετα στο οικόπεδο 500/1000 τμήμα του οικοπέδου, εμβαδού 293,97 τ.μ. (ΤΜΗΜΑ I), εντός του οποίου έχει ανεγερθεί το κτίριο A (πρώην κολυμβητήριο), το οποίο ευρίσκεται στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου και συνορεύει βόρεια σε πλευρά 38,5 μέτρων (5.25 + 33,25) με την οδό Σαρανταπόρου, νότια σε πλευρά 38,51 μέτρων με κάθετη ιδιοκτησία ΤΜΗΜΑ II, ανατολικά σε πλευρά 7,57 μέτρων με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών και δυτικά σε πλευρά 7.72 μέτρων με την οδό Ηπείρου, να κατανεμηθεί στο ενάγον το ΤΜΗΜΑ II της κάθετης ιδιοκτησίας, με ποσοστό συγκυριότητας αδιαίρετα στο οικόπεδο 500/1000, εμβαδού 1.833,69 τ.μ., στο οποίο περιλαμβάνονται ο χώρος του κλειστού γηπέδου (μπάσκετ, βόλλευ κ.λ.π.), εμβαδού 1.341,10 τ.μ., ο συνεχόμενος με το κλειστό γήπεδο και νοτίως αυτού σκεπασμένος χώρος εμβαδού 278,35 τ.μ. καθώς και το υφιστάμενο διόροφο κτίριο (κτίριο Β), που είναι κτισμένο σε τμήμα του οικοπέδου, εμβαδού 214.24 τ.μ. και στο εναγόμενο να κατανεμηθεί το ΤΜΗΜΑ I της κάθετης ιδιοκτησίας με ποσοστό συγκυριότητας αδιαίρετα στο οικόπεδο 500/1000, εμβαδού 293,97 τ.μ., εντός του οποίου έχει ανεγερθεί το κτίριο Α (πρώην κολυμβητήριο). Τέλος, δικαστικά έξοδα δεν επιδικάζονται καθώς το ενάγον παραιτήθηκε του σχετικού αιτήματος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των διαδίκων.

ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει την αγωγή.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ το ενάγον συγκύριο σε ποσοστό 500/1000 αδιαίρετα επί ενός οικοπέδου που ευρίσκεται στην Πάτρα και περικλείεται από τις οδούς Σαρανταπόρου, Ηπείρου και Φαβιέρου, συνολικού εμβαδού 2.127.66 τ.μ., όπως αυτό εμφαίνεται στο από το Μάρτιο του 1998 τοπογραφικό διάγραμμα του πολιτικού μηχανικού Αντώνη Κουκουβίνη με στοιχεία ΑΒΓΔΕΖΑ, το οποίο συνορεύει βόρεια και σε πλευρά ΑΖ, μήκους 38,5 μέτρων, με την οδό Σαρανταπόρου. νότια σε πλευρά ΒΓ, μήκους 30,10 μέτρων, με την οδό Φαβιέρου και σε πλευρά ΕΔ, μήκους 8.40 μέτρων, με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών, ανατολικά σε πλευρές ΓΔ μήκους 21,70 μέτρων και ΕΖ, μήκους 29.60 μέτρων, με πολυκατοικίες διαφόρων ιδιοκτητών και δυτικά σε πλευρά ΑΒ, μήκους 52,23 μέτρων, με την οδό Ηπείρου και φέρει ΚΑΕΚ 061673861001/0/0.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την αυτούσια διανομή του ανωτέρω οικοπέδου με τη σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο, ώστε:

1) να αποτελέσει αυτοτελή ανεξάρτητη και διηρημένη (κάθετη) ιδιοκτησία με ποσοστό συμμετοχής αδιαίρετα στο οικόπεδο 500/1000 το τμήμα του οικοπέδου, εμβαδού 1.833,69 τ.μ., στο οποίο περιλαμβάνονται ο χώρος του κλειστού γηπέδου (μπάσκετ, βόλλευ κ.λ.π.), εμβαδού 1341,10 τ.μ., ο συνεχόμενος με το κλειστό γήπεδο και νοτίως αυτού σκεπασμένος χώρος εμβαδού 278,35 τ.μ. καθώς και το υφιστάμενο διώροφο κτίριο (κτίριο Β), που είναι κτισμένο σε τμήμα του οικοπέδου, εμβαδού 214,24 τ.μ. (ΤΜΗΜΑ II). Το τμήμα αυτό της κάθετης ιδιοκτησίας συνορεύει βόρεια σε πλευρά 33,26 με το άλλο τμήμα κάθετης ιδιοκτησίας ΤΜΗΜΑ I, νότια σε πλευρά 8,40 μέτρων με πολυκατοικία αγνώστων ιδιοκτητών και σε πλευρά 30,10 μέτρων με την οδό Φαβιέρου, ανατολικά σε πλευρά 21,70 μέτρων με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών και δυτικά σε πλευρά 51,40 μέτρων με την οδό Ηπείρου.

2) Να αποτελέσει αυτοτελή ανεξάρτητη και διηρημένη (κάθετη) ιδιοκτησία με ποσοστό συμμετοχής αδιαίρετα στο οικόπεδο 500/1000 τμήμα του οικοπέδου εμβαδού 293,97 τ.μ. (ΤΜΗΜΑ I), εντός του οποίου έχει ανεγερθεί το κτίριο A (πρώην κολυμβητήριο), το οποίο ευρίσκεται στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου και συνορεύει βόρεια σε πλευρά 38,5 μέτρων (5,25 + 33,25) με την οδό Σαρανταπόρου. νότια σε πλευρά 38.51 μέτρων με κάθετη ιδιοκτησία ΤΜΗΜΑ II ανατολικά σε πλευρά 7.57 μέτρων με πολυκατοικία διαφόρων ιδιοκτητών και δυτικά σε πλευρά 7,72 μέτρων με την οδό Ηπείρου

ΔΙΑΝΕΜΕΙ:

1] στο ενάγον το ΤΜΗΜΑ II της κάθετης ιδιοκτησίας, με ποσοστό συγκυριότητας αδιαίρετα στο οικόπεδο 500/1000, εμβαδού 1.833,69 τ μ., στο οποίο περιλαμβάνονται ο χώρος του κλειστού γηπέδου (μπάσκετ, βόλλευ κ.λ.π ), εμβαδού 1341,10 τ.μ., ο συνεχόμενος με το κλειστό γήπεδο και νοτίως αυτού σκεπασμένος χώρος εμβαδού 278,35 τ.μ. καθώς και το υφιστάμενο διώροφο κτίριο (κτίριο Β), που είναι κτισμένο σε τμήμα του οικοπέδου, εμβαδού 214,24 τ.μ. και:

2] στο εναγόμενο το ΤΜΗΜΑ I της κάθετης ιδιοκτησίας με ποσοστό συγκυριότητας αδιαίρετα στο οικόπεδο 500/1000, εμβαδού 293,97 τ.μ., εντός του οποίου έχει ανεγερθεί το κτίριο Α (πρώην κολυμβητήριο).

ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίσθηκε στην Πάτρα, στις 21 Μαρτίου 2019 και δημοσιεύθηκε στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών, σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση, στις 5 Απριλίου 2019, με την παρουσία της Γραμματέας, απάντων των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech