Αποκλειστική συνέντευξη: Γ. Μπάρλος για όλους και για όλα!

Τετάρτη, Μάρτιος 11, 2020 - 6:02μμ

Tρίτη βράδυ, το ραντεβού είχε δοθεί στο γραφείο του νομικού του συμβούλου, Κώστα Κρεμμύδα, σ' ένα παλιό αρχοντικό στο κέντρο της Πάτρας.

Ο Γιώργος Μπάρλος ήταν εκεί στην ώρα του, αποφασισμένος να μιλήσει για όλους και για όλα, για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891.

Μετρημένος στις κουβέντες του, ρεαλιστής, γνώστης των δυσκολιών, μίλησε για το όραμά του και υποσχέθηκε στους φιλάθλους πως το μόνο σίγουρο είναι πως έχει να κάνει πολλή δουλειά. Και δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν δει την Παναχαϊκή να είναι πατρινή ομάδα, να βασίζεται δηλαδή σε παίκτες της πόλης.

Ο Γιώργος Μπάρλος είναι 39 ετών, παντρεμένος και εργολήπτης στο επάγγελμα. Οι εταιρίες του δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο, αυτή τη στιγμή ένα από τα σημαντικά έργα που εκτελεί είναι η κατασκευή της νέα σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος των Αραχωβιτίκων - Αγ. Βασιλείου.

Από 10 ετών και για μια δεκαετία, έπαιζε μπάσκετ, στον Απόλλωνα και στην Απολλωνιάδα. Πλέι μέικερ, κι από τους καλούς οργανωτές μάλιστα, είχε προπονητή τον Ζωγόπουλο, τον Λουκόπουλο και τον Λιανό.
Μα εκεί, στο Ψαροφάι που έμενε, δεν μπορούσε να μην αγαπήσει την Αστραπή, την ομάδα της γειτονιάς του και φυσικά όπως κάθε νέος αυτής της πόλης να διοχετεύει ενέργεια στο γήπεδο της Παναχαϊκής.
Ακόμα θυμάται εκείνο το 1-1 της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό, με τον Ότιτζι σε κέφια, τον Οκτώβρη του 1992.

- Ποιο ήταν το κίνητρό σας για να αποκτήσετε την ΠΑΕ;
«Η αγάπη για την ομάδα της πόλης μου, ήταν το πρωταρχικό κίνητρο. Δεν σας το κρύβω πως υπάρχει παράλληλα και επενδυτικό πλάνο. Κι αυτό λέει πολλά. Θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει κάποια άλλη ΠΑΕ, σε άλλη πόλη, μα δεν ήταν αυτός ο στόχος μας, δεν θέλαμε να έχουμε κάποια ΠΑΕ, μα την Παναχαϊκή. Εδώ μεγαλώσαμε, αυτή την ομάδα αγαπάμε».
- Γιατί τώρα η απόκτηση των μετοχών;
«Ήταν μεγάλη η λύπη μας για την κατάσταση που είχε περιέλθει και έπρεπε κάτι να γίνει. Κινητοποιηθήκαμε γα να μην έρθουν τα χειρότερα και βρεθεί η ομάδα στο ερασιτεχνικό. Αρχικά θέλαμε να βοηθήσουμε με κάποιο χρηματικό ποσό. Ομως στην πορεία αξιολογήσαμε τα δεδομένα και πήραμε την απόφαση να εμπλακούμε μετοχικά και διοικητικά».
- Τι ποσοστό των μετοχών έχετε;
«Το 62%».
- Ο στόχος για τη φετινή χρονιά;
«Προλαβαίνουμε τα πλέι οφ, αν κάνουμε μόνο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν. Αυτή είναι η γραμμή μας, όλα για τη νίκη. Είμαστε σε θέση, αυτή τη στιγμή, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τυχόν ανόδου. Μετά τον Απόλλωνα πάντως θα ξεκινήσει η αξιολόγηση του υλικού και μετά θα φτιαχτεί το πλάνο για την επόμενη σεζόν. Με την Παναχαϊκή να έχε πρωταγωνιστικό ρόλο».
- Σούπερ Λίγκα;
«Υπάρχει στο μυαλό μας, το δικαιούται η Παναχαϊκή να επιστρέψει και με ιστορικά κριτήρια, αλλά και για το οικονομικό όφελος που θα έχει».
- Σας τρομάζει ο πόλεμος που μαίνεται στην Σούπερ Λίγκα μεταξύ Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;
«Αν εννοείτε την σφαίρα επιρροής αυτών των ΠΑΕ, σας ξεκαθαρίζω πως η Παναχαϊκή έχει το αυτοδιοίκητο. Την νοιάζουν μόνο τα συμφέροντά της, όλες οι άλλες ομάδες είναι αντίπαλοί της».
- Πως θα χρηματοδοτηθεί η ΠΑΕ;
«Από τις εταιρείες μου, από τον Σπύρο Δήμου μέσω χορηγίας, επίσης από διάφορους άλλους χορηγούς. Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η στελέχωση και λειτουργία του εμπορικού τμήματος».
- Θα είστε πρόεδρος της ΠΑΕ;
«Πιθανώς ναι, ακόμα δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, είναι νομικό, τυπικό καλύτερα, ζήτημα».
- Με τις Ακαδημίες τι γίνεται;
«Είμαστε στην τελική ευθεία και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε την νέα δομή λειτουργίας των Ακαδημιών που θα είναι υπό την αιγίδα της ΠΑΕ».
- Υπάρχει και το γηπεδικό όμως;
«Πρόβλημα δεν έχουμε. Μέχρι την Πρωτομαγιά θα είναι έτοιμο το γήπεδο στην Οβρυά, εκεί που έπαιζε ο Φωστήρας, και το οποίο μετατρέπεται ήδη σε προπονητήριο. Εχουμε άριστη συνεργασία με τους ανθρώπους του Παμπελοποννησιακού, ενώ ευχάριστα νέα περιμένουμε και για το γήπεδο της Αγυιάς, το πλάνο διαμόρφωσης χώρων και νέου πέταλου, από την περιφέρεια, θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα, αναμένουμε όλοι άμεσα τον σχετικό διαγωνισμό».
- Με τον Ατρόμητο τι θα γίνει τώρα που αναλάβατε την Παναχαϊκή;
«Θα πάει ακόμα καλύτερα! Εχει οργανωθεί με τέτοιο τρόπο που λειτουργεί σχεδόν αυτόματα, σπάνια παρεμβαίνω. Ο Χρήστος Καραπίτσος και τα υπόλοιπα στελέχη λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα. Θέλουμε την άνοδο στην Γ' Εθνική, απέχουμε 1 και 2 βαθμούς αντίστοιχα, στην ειδική βαθμολογία, από Παναιγιάλειο και Αχαϊκή. Ο Ατρόμητος σήμερα έχει την καλύτερη ομάδα της ιστορίας του και θέλω να αγκαλιαστεί από όλα τα Ζαρουχλέικα».
- Πως φαντάζεστε τη σύνδεση της Παναχαϊκής με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;
«Οπως ξέρετε έχω εμπλοκή και άμεση σχέση με τον Ατρόμητο, την Αστραπή και τον Φωστήρα. Η Παναχαϊκή θα έχει άμεση συνεργασία με τις ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου, μόνο έτσι θα βασιστεί σε πατρινόπουλα και θα ξαναγίνει η μεγάλη ομάδα της Πάτρας. Οι επιλογές θα γίνουν βάσει αποτελεσμάτων. Θα πάρουν ευκαιρίες παίκτες του τοπικού. Και θα τονώσουμε την εντοπιότητα και τον ζήλο των πατρινών για το καλό της Παναχαϊκής».
- Ποιος είναι ο στόχος σας;
«Ποτέ δεν θα πω στον φίλαθλο κάτι που δεν ισχύει. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω αρεστός, δεν με νοιάζει η προβολή. Για τη Σούπερ Λίγκα και την άνοδο της Παναχαϊκής θα πω πως δεν είναι κάτι που αποφασίζεται από εμάς, το πότε και εάν θα ανέβουμε. Είναι πολλές οι παράμετροι. Το μόνο σίγουρο είναι πως απαιτείται πολλή και σκληρή δουλειά. Το κεφάλι κάτω γιατί πρέπει να γίνει έργο».
- Ποιο είναι το ατού σας;
«Ασχολούμαι χρόνια με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ υπήρξα και αθλητής. Εχω πλήρη εικόνα τι γίνεται στο χώρο, τι σημαίνει να είσαι αθλητής. Γνωρίζω τις νοοτροπίες, τα κακώς κείμενα στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ποιοι θέλουν να το αλώσουν ή να το προσδέσουν σε κάποιο άρμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη αξιοκρατίας κι εγώ ατό θα το καταπολεμήσω. Ειδικά στην Παναχαϊκή θα παίζουν οι καλύτεροι. Και αρμόδιοι για να το κρίνουν είναι το τεχνικό επιτελείο και ο Μάκης Παρασκευόπουλος. Το καλό ξεκινάει από τους παίκτες, τη διοίκηση και τους φιλάθλους».
- Θα ζητήσετε στήριξη από τους «Συμμάχους»;
- «Γιατί να το κάνω; Οχι δεν θα ζητήσω... Επέλεξα την πολιτική του όποιος αγαπάει την Παναχαϊκή και θέλει να την βοηθήσει, ας έρθει να συνδράμει χορηγικά και ηθικά. Να το πράξει από μόνος του».
- Για ποιο λόγο δεν πέτυχε το πείραμα της «Παναχαϊκής συμμαχίας»;
- «Κάποια στιγμή υπήρχαν διαφορετικά κίνητρα από τα μέλη της. Προσωπικές φιλοδοξίες και στόχοι, διαφορετικοί από της ομάδας. Και κατέληξαν στο σημείο, κάποιοι, να ενδιαφέρονται το πως θα πουλήσουν τις μετοχές και να έχουν κέρδος...».
- Τίθεται θέμα επιστροφής του Κατσουράνη;
«Δεν νομίζω πως τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου. Σημαντικό ρόλο στη νέα προσπάθεια θα έχει από ένα απαιτητικό ρόλο, ο Κώστας Κρεμμύδας. Θα είναι ο εκπρόσωπος της Παναχαϊκής στην ΕΠΟ και στην Σούπερ Λίγκα».
- Ενα σχόλιο για τον Σάκη Καλογερόπουλο;
«Ένας άνθρωπος από ξένη πόλη δεν θα μπορούσε να ελέγξει ένα τέτοιο καράβι όπως η Παναχαϊκή, σε κανέναν τομέα, όπως και αποδείχθηκε. Την Παναχαϊκή πρέπει να την επιμελείσαι ο ίδιος, έχει τεράστιες απαιτήσεις, τα πάντα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και χρειάζονται άμεσες αποφάσεις για να λειτουργεί σωστά».
- Σας ευχαριστώ θερμά.
«Κι εγώ!».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech