Αποκλείστηκαν σε θρίλερ ισοβαθμίας για ένα γκολ οι έφηβοι του ΝΟΠ από τα τελικά του πρωταθλήματος

Κυριακή, Ιούνιος 24, 2018 - 7:26μμ

Δεν μπόρεσε ο ΝΟΠ να προκριθεί στην τέταρτη και τελική φάση του πανελληνίου εφηβικού πρωταθλήματος πόλο (που θα γίνει 13-15 Ιουλίου) προκρίθηκε ο ΝΟΠ, μετά τους αγώνες της τρίτης φάσης (μετείχε στον Γ όμιλο, που έγινε στην Αθήνα). Είχε προηγηθεί και ο αποκλεισμός των παίδων από τα τελικά. Μόνο οι νέοι έφτασαν στα τελικά, σε εξέλιξη η προσπάθεια των μίνι παίδων.

Τα αποτελέσματα:
* ΝΟΠ - Ηλυσιακός 11-11.
* Χίος - ΝΟΠ 7-3 (1-2, 3-0, 0-1, 3-0) Τάτσιος 1, Ανδρικόπουλος 2. Ο ΝΟΠ προηγήθηκε 2-1 (1'.03'' της α') και για 25'.03'' έβαλε 1 τέρμα.
* ΝΟΠ - Νηρέας Γέρακα 8-6.
* ΑΕ Χαϊδαρίου - ΝΟΠ 4-14.

Προπονητής είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και συνολικά αγωνίστηκαν οι: Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Αθανασόπουλος Πελοπίδας, Αλαφάκης Ιωάννης, Ανδρικόπουλος Νικόλαος, Γουρδούπης Γεώργιος, Κοκμοτός Παναγιώτης, Μπάρλος Χρυσόστομος, Μπρακατσέλος Νικόλαος, Ρουμάνος Θεόδωρος, Συκιώτης Παναγιώτης, Τάτσιος Αριστοτέλης, Τάτσιος Ιωάννης, Τσασερλής Βασίλειος.

Όλα κρίθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, όπου όπως αναμενόταν ο ΝΟΠ νίκησε το Χαϊδάρι και η Χίος τον Ηλυσιακό.
Έτσι λοιπόν είχαμε ισοβαθμία στην 2η και προνομιούχο θέση ανάμεσα σε ΝΟΠ και Ηλυσιακό. Αν οι Αθηναίοι έχαναν με διαφορά 3 γκολ και κάτω, τότε περνάνε αυτοί. Αν το ματς έρθει 7-3 υπέρ της Χίου, τότε περνάει ο ΝΟΠ, επειδή στο κριτήριο της ισοβαθμίας θα μεταφερόταν στο τι έκαναν οι 2 ομάδες με τον 4ο που είναι ο Νηρέας Γέρακα. Σε αυτό το ματς, και οι 2 έχουν κερδίσει με 2 γκολ, αλλά ο ΝΟΠ 8-6 και ο Ηλυσιακός 4-2, οπότε είναι καλύτερος ο ΝΟΠ επειδή έχει σκοράρει περισσότερες φορές.
Αν η διαφορά πήγαινε στα 4 γκολ, αλλά με τον Ηλυσιακό να σκοράρει πάνω από 4 γκολ (8-4, 9-5, 10-6 κλπ), τότε περνάει ο Ηλυσιακός έχοντας καλύτερη επίθεση εναντίον της Χίου (4 έναντι 3). Αν η Χίος νικούσε με σκορ με 5 γκολ διαφορά και άνω, τότε θα πέρναγε ο ΝΟΠ.

Οι Χιώτες μπήκαν από την αρχή καλύτερα στο παιχνίδι και ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια, ενώ προηγήθηκαν με 8-3, σκορ το οποίο έστελνε το ΝΟΠ στην τελική φάση. Όμως ο Ηλυσιακός κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» τέταρτο γκολ δύο λεπτά πριν τη λήξη και να φτάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε τελική φάση ηλικιακού πρωταθλήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

2. Ισοβαθμία σωματείων

2.1 Περιπτώσεις ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων στην τελική βαθμολογία για την ανάδειξη Πρωταθλητή, για θέση που καθορίζει το δικαίωμα ανόδου στην ανώτερη κατηγορία, για το δικαίωμα συμμετοχής στην ΤΕΛΙΚΗ φάση του Πρωταθλήματος, για το δικαίωμα παραμονής στην ίδια κατηγορία κ.ά., θα επιλύονται σύμφωνα με τα περί ισοβαθμίας αναφερόμενα στην παρούσα παράγραφο του άρθρου αυτού. Περιπτώσεις ισοβαθμίας στη βαθμολογία, θα επιλύονται ως ακολούθως:

2.2 Η ομάδα που θα κερδίσει το μεταξύ τους παιχνίδι καταλαμβάνει την ανώτερη βαθμολογικά θέση

2.2.1. Εάν το μεταξύ τους παιχνίδι είναι ισόπαλο τότε θα υπολογίζεται το αποτέλεσμα απέναντι στις ανώτερες βαθμολογικά ομάδες εφ όσον υπάρχουν.

- Η πρώτη σύγκριση θα βασίζεται στην καλύτερη διαφορά των τερμάτων, και εάν υπάρχει ακόμα ισοβαθμία η δεύτερη σύγκριση θα βασιστεί στην καλύτερη επίθεση (γκολ της κάθε ομάδας). - Αρχής γενομένης, μεταξύ των αγώνων της κάθε ισοβαθμούσας ομάδας, με την πρώτη βαθμολογικά ομάδα στην κατάταξη του ομίλου.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech