Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι παρά τη βαριά ήττα στην Τούμπα

Τρίτη, Ιανουάριος 22, 2019 - 9:57μμ

Τελείωσε από το πρώτο πεντάλεπτο το όνειρο της Παναχαϊκής για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι «κοκκινόμαυροι» γνώρισαν βαριά ήττα με 5-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την προσπάθεια των παιχτών του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και την πορεία τους στη διοργάνωση.

Η Παναχαϊκή ανάγκασε τον «δικέφαλο» του βορρά στη μοναδική του μέχρι τώρα ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ βρέθηκε μετά από μια 17 χρόνια στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, επιστρέφοντας στην ελίτ των Ελληνικών ομάδων.

Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ τελείωσε την ουσία την υπόθεση πρόκριση, με τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων να φαίνεται στην υπόλοιπη αναμέτρηση, από τη στιγμή που έφυγε το άγχος από τα… πόδια των γηπεδούχων.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή που διήρκεσε σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, ο ΠΑΟΚ νίκησε την Παναχαϊκή στην Τούμπα με 5-0 και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα του στο πρώτο παιχνίδι της Πάτρας (1-2), που ήταν και η μοναδική ως τώρα στις ελληνικές υποχρεώσεις του.

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ κάλυψε το εις βάρος του αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αφού στο 5' και από κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Μάτος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ παραβιάζοντας την εστία του γκολκίπερ Καπούταγλη.

Στο 37' και μετά από περιοδική αντίσταση της Παναχαϊκής, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις επιτυχίες του με ωραίο γκολ του Ζαμπά, από επίσης έξυπνη ασίστ του Άκπομ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 46' ο ΠΑΟΚ εδραίωσε τη νίκη πρόκρισης με ένα τρίτο γκολ.

Ο Ζαμπά σέντραρε και ο Λημνιός στην κίνηση με σουτ ανέβασε το σκορ στο 3-0, μέσα σε διαρκή αποθέωση αλλά και καταρρακτώδη βροχή.

Το τέταρτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 54' ο Λέο Ζαμπά με ωραίο πλασαριστό σουτ, αξιοποίησε την ασίστ του Λημνιού και ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Στο 57' ένα γκολ με κεφαλιά του Ακπόμ ακυρώθηκε κακώς ως οφ-σάϊντ και ο ΠΑΟΚ συνέχισε να "χορεύει" στη βροχή.

Με τους φρενήρεις ρυθμούς που είχε ο ΠΑΟΚ, δεν θα αργούσε και το 5ο γκολ. Αυτό ήρθε στο 67' με έναν "κεραυνό" του Γιόσιπ Μίσιτς, που στο δεκάλεπτο της πρεμιέρας του στην καινούργια του ομάδα πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ.

Γκολ: 5' Μπίσεσβαρ, 37', 54' Ζαμπά, 46' Λημνιός, 67' Μίσιτς 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68' Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Ελ Καντουρί (74' Καρέλλης), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (57' Μίσιτς), Λημνιός Ζαμπά, Ακπόμ.

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος (58' Μουστακόπουλος), Πλέγας, Ελευθεριάδης (53' Μαυριάς), Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75' Μασούρας).

Υποστήριξη: SilkTech