Αποκαλυπτήρια απόψε για τον Απόλλωνα κόντρα στο Ολυμπιακό-ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Δευτέρα, Οκτώβριος 10, 2022 - 9:44πμ
Ξεκινάει από το... μηδέν για την παραμονή

Οι «μελανόλευκοι» του Απόλλωνα, πέρυσι, στην επιστροφή τους στην Basket League κατάφεραν να φτάσουν στην παραμονή παρουσιάζοντας μία ομάδα με πρωταγωνιστές Ελληνες παίκτες.
Φέτος, ο Νίκος Βετούλας που παρέμεινε για μία ακόμη σεζόν στον πάγκο των «μελανόλευκων» καλείται να χτίσει τον νέο Απόλλωνα σχεδόν από το «μηδέν» καθώς από το περυσινό ρόστερ στο κλειστό της Περιβόλας συνεχίζουν μόνο ο αρχηγός Γιώργος Μπόγρης και ο Πατρινός Γιώργος Κογιώνης.
Ο ελληνικός κορμός ενισχύθηκε με τους νεαρούς Καράμπελα και Βησσαρίου που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν όλο και περισσότερο χρόνο στη λίγκα, ενώ επέστρεψε έπειτα από και ο 25χρονος Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος ποτ προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας. Στο πλευρό τους βρίσκονται τρεις νεαροί που ακολούθησαν την προετοιμασία και περιμένουν τις ευκαιρίες τους, οι Θεόδωρος και Κώστας Αθανασόπουλος καθώς και ο Οδυσσέας Καραλής.
Από την εξάδα των ξένων που επιλέχθηκε οι περισσότεροι έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία. Ο Ντέιβις επιστρέφει μάλιστα στην Basket League μετά την πρώτη του παρουσία στο Μεσολόγγι. Οι Καλχούν , Χέινς-Τζόουνς (αμφότεροι πέρυσι στην Ουγγαρία) και Γκρίφιν (από Σουηδία και Φινλανδία) θα ενισχύσουν την περιφέρεια, ενώ οι Μίσκοβιτς και Σιλλα (από το πολωνικό και το λιθουανικό πρωτάθλημα, αντίστοιχα) θα «γεμίσουν» τη ρακέτα των Πατρινών.
«Ισχυρό... φρούριο η Περιβόλα»


Νίκος Βετούλας (προπονητής): «Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό και με μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαστε μια ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα και αυτό που θέλουμε είναι πρώτα από όλα να δέσουμε ως σύνολο και να βρούμε αυτοματισμούς.
Από εκεί και πέρα αυτό φυσικά πρώτος μας στόχος είναι να μείνουμε κατηγορία και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο. Φυσικά για να το πετύχουμε αυτό, θέλουμε την στήριξη των φιλάθλων μας οι οποίοι είμαι σίγουρος πως και φέτος θα κάνουν το κλειστό στην Περιβόλα, ένα ισχυρό φρούριο όπως κάνουν άλλωστε όλα τα τελευταία χρόνια».
«Σύνολο που θα σέβεται την ομάδα»


Γιώργος Μπόγρης (αρχηγός): «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λέει η έκφραση και εμείς την τιμάμε όπως της αξίζει. Από τις 22 Αυγούστου με έναν συνδυασμό σκληρής και έξυπνης δουλειάς, βάζουμε τις βάσεις για να φτιάξουμε ένα σύνολο που θα τιμάει την ιστορία και τον κόσμο του Απόλλωνα! Ένα σύνολο που θα σέβεται τον πιο σπουδαίο θεσμό αυτού του αθλήματος την «ομάδα»!
Ως Απόλλωνας έτοιμοι θα μπούμε στην μάχη του πρωταθλήματος για να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Στόχους δεν θα βάλω γιατί πότε δεν ήταν του στυλ μου. Έτσι και αλλιώς όταν κοιτάς μακριά, χάνεις πάντα της διαδρομή. Αυτό που ξέρω για την ομάδα μου, είναι ότι θα είναι έτοιμη να δώσει πάντα λίγο παραπάνω από όσο είναι το ταβάνι της, ένα ταβάνι που όσο περνάει η σεζόν θα ψηλώνει.
Καλή μπασκετική χρονιά να έχουμε λοιπόν, με υγεία και σεβασμό προς το άθλημα, τον αθλητή, τον προπονητή, τον διαιτητή, τα σωματεία, τον οπαδό και το προϊόν του ελληνικού πρωταθλήματος. Γιατί αν δώσουμε σεβασμό, σίγουρα θα τον πάρουμε πίσω».

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νίκος Βετούλας

Ημερομηνία γέννησης: 06/02/1974

Χώρα: Ελλάδα

Στην ομάδα από: 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Σπύρος Δεράος, Κώστας Τζαμάκος

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Δημήτρης Κοτσίρης            

TEAM MANAGER: Κώστας Ρακιντζής

ΓΙΑΤΡΟΙ: Πάνος Αντζουλάς, Δημήτρης Γιαννακόπουλος

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: Άγγελος Μασούρας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Τίμος Αντωνίου

Έτος ίδρυσης: 1926

Πρόεδρος: Ιωάννης Κόντης

Τίτλοι: 2 Πρωταθλήματα Α2 (2003, 2021)

Κορυφαίοι στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα: Συμμετοχές: Νίκος Αργυρόπουλος 187. Πόντοι: Νίκος Αργυρόπουλος 1.264

Έδρα: ΚΓ Απόλλωνα Πάτρας (3.500 θέσεις)

Υποστήριξη: SilkTech