«Αποκάλυψη τώρα» για τον Πατρέα

Σάββατο, Αύγουστος 10, 2019 - 3:09μμ

Την πρώτη επίσημη εμφάνιση του θα κάνει απόψε στις 20:30 στην εγκατάσταση «Άρτεμις» ο γλάρος, ονόματι Πατρέας, ο οποίος αποτελεί την επίσημη μασκότ των ΙΙ Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου.

Ο Πατρέας δημιουργήθηκε από την Κανέλλα Στασινοπούλου, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών και καθηγήτρια εικαστικών στα Αρσάκεια Σχολεία της Πάτρας.

Η επιλογή της μασκότ πραγματοποιήθηκε μέσω ανοικτού διαγωνισμού που προκήρυξε η Οργανωτική Επιτροπή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, καλώντας τα ενδιαφερόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα (εικαστικούς, γραφίστες, αρχιτέκτονες κ.λπ.), να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Από τους συμμετέχοντες είχε ζητηθεί να επιλέξουν μια φιγούρα που σχετίζεται με την παραλία και τη θάλασσα, ώστε να αναδειχθεί και να τονισθεί μια κοινή προσλαμβάνουσα των 26 χωρών, οι οποίες συμμετέχουν στους Αγώνες.

Ο γλάρος επιλέχθηκε με βασικό κριτήριο το γεγονός ότι αποτελεί το κατεξοχήν παράκτιο πουλί που θα συναντήσει ο επισκέπτης όταν κινείται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, σε τμήματα της οποίας (Νότιο Πάρκο, Πλαζ Αγυιάς) θα φιλοξενηθούν οι Αγώνες.
Η μασκότ φέρει το όνομα του Πατρέως, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία υπήρξε ήρωας και ο πρώτος οικιστής της πόλης των Πατρών.

Ο Πατρεύς προερχόταν από το σπαρτιατικό γένος των Αγιαδών και εγκαταστάθηκε στην Αχαΐα, όταν σε αυτήν κατοικούσαν ακόμη οι Ιωνες. Αργότερα ο Πατρεύς ανέλαβε τη διακυβέρνηση της παράλιας περιοχής στην οποία βρίσκεται σήμερα η Πάτρα. Ο ίδιος εγκαταστάθηκε στην Αρόη την οποία οχύρωσε αναγκάζοντας τους κατοίκους της Ανθειας και της Μεσσάτιδος να συνοικισθούν σε μια νέα πόλη στην οποία έδωσε το όνομα του .

Η φιγούρα του Πατρέα απεικονίζει και συμβολίζει αφενός τα χαρακτηριστικά της πόλης των Πατρών και αφετέρου το πνεύμα των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. H μασκότ θα παρουσιασθεί επισήμως για πρώτη φορά απόψε πριν από την έναρξη των τελικών του 20ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball που αποτελεί και το Test Event της διοργάνωσης «Πάτρα 2019».

Ήδη ο Πατρέας πρωταγωνιστεί σε έντεκα σποτάκια που γυρίσθηκαν με τη λογική των κινουμένων σχεδίων (animation) για να προβάλουν τη διοργάνωση με ένα πολύ ξεχωριστό στιλ.

Υποστήριξη: SilkTech