Αποχώρηση του Θησέα Πατρών με αιχμές για το ΠΕΑΚ-Η απάντηση του Νίκου Κανελλάκη στο sportin.gr

Κυριακή, Οκτώβριος 7, 2018 - 6:49μμ

Μία ακόμα μαύρη σελίδα στο τοπικό βόλεϊ γράφτηκε σήμερα. Ο Θησέας Πατρών ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ κατηγορώντας το ΠΕΑΚ για άρνηση παραχώρησης ωρών στην σάλα του «Δ. Τόφαλος».

Κατηγορηματικός ήταν στο sportin.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ, Νίκος Κανελλάκης, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δεν χρησιμοποιεί το κλειστό ο Θησέας.

Η ανακοίνωση αποχώρησης του Θησέα και η απάντηση του Ν. Κανελλάκη:

«Η διοίκηση του Θησέα, βρίσκεται στη πολύ δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τα φετινά πρωταθλήματα στα οποία είχε δηλώσει συμμετοχή. Η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή βαρύνει αποκλειστικά την Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πατρών, η οποία, ενώ το σωματείο μας από τον Αύγουστο είχε ζητήσει εγγράφως τις ώρες που χρειάζεται για τις προπονήσεις και τους αγώνες των αγωνιστικών μας τμημάτων και των ακαδημιών μας, μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν μας έχει απαντήσει αλλά περιφρονώντας και απαξιώνοντας το σωματείο μας, τους αθλητές μας και τις οικογένειές τους, αρνείται και να μας συναντήσει.

Η τακτική αυτή που ακολουθεί η Διοίκηση του ΠΕΑΚ τα 3 τελευταία χρόνια και κορυφώθηκε φέτος, να καθυστερεί δηλ. την είσοδο μας στο γήπεδο, αφενός μας στερεί την δυνατότητα της σωστής προετοιμασίας των ομάδων μας αφετέρου βάζει, εσκεμμένα, φραγμούς και εμπόδια στην είσοδο του βόλεϊ στο μοναδικό δημόσιο γήπεδο που υπάρχει σ’ αυτήν την περιοχή της πόλης μας.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις μας αλλά ακόμα δεν έχουμε ακουμπήσει μπάλα! Το οξύμωρο είναι ότι η Διοίκηση του ΠΕΑΚ δηλώνει ότι προάγει το βόλεϊ στο Τόφαλος,  ενώ πέρυσι όλη την χρονιά κάναμε προπονήσεις χωρίς διαγράμμιση του βόλεϊ, κάτι για το οποίο μπορεί η Διοίκηση του ΠΕΑΚ να υπερηφανεύεται ως  παγκόσμια πρωτοτυπία! Ο ΤΟΦΑΛΟΣ αποτελεί, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δημόσια αθλητική περιουσία.

Η εποχή που η χρήση της θα είναι δικαίωμα όλων, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς, δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχει έρθει ακόμα. Παρόλα αυτά το σωματείο μας αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους αθλητές μας και τις οικογένειές τους.

Η κατασκευή του γηπέδου τύπου μπαλονιού, που προωθούμε, μια κατασκευή που γίνεται με ιδιωτική  πρωτοβουλία, προχωράει και σύντομα θα λύσει το γηπεδικό μας πρόβλημα.

Ο Θησέας, σε πείσμα της θέλησης κάποιων, θα επιστρέψει πολύ σύντομα πιο δυνατός, έτοιμος να προσφέρει και να δώσει το δικό του στίγμα στο χώρο του βόλεϊ και του αθλητισμού γενικότερα».

Μιλώντας στο spotin.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελλάκης ανάφερε πως η διοίκηση του ΠΕΑΚ, είχε καλέσει με ανακοίνωση της , ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, όλες τις ομάδες που θέλουν να κάνουν χρήση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων να υποβάλλουν σχετική αίτηση. «Η ομάδα του Θησέα επέλεξε για δικές της λόγους, άλλο δρόμο».

Υποστήριξη: SilkTech