Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με δύο ήττες ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, Δεκέμβριος 8, 2021 - 9:22πμ
Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 από τη Μονπελιέ στο κλειστό του Ρέντη και αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο βόλεϊ ανδρών.Η ομάδα από την Γαλλία με «προίκα» τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι με 3-0 ήθελε δύο σετ προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ολιβιέ Λεκά μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0 σετ καθαρίζοντας και την υπόθεση πρόκριση.

Με την πρόκριση να έχει κριθεί οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα. Ο Ολυμπιακός περιόρισε τα λάθη, χτύπησε από την γραμμή του σερβίς και κατάφερε να μειώσε σε 2-1 και οδήγησε τον αγώνα στο τάι μπρέικ μετά από δύο σερί λάθη του Παλάσιος στο φινάλε του τέταρτου σετ.

Με τα καλά σερβίς του Παλάσιος η Μονπελιέ πήρε προβάδισμα με 0-4 στο πέμπτο σετ. Ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο μετά από κακή επίθεση του Καρντέν ωστόσο τα λάθη της ομάδας του Πειραιά έδωσαν την ευκαιρία στη Μονπελιέ να προσπεράσει για το 7-11. Ο Ολυμπιακός να «έσβησε» τρία ματς μπολ και τους Γάλλους να κλείνουν το ματς με μπλοκ του Παλάσιος.

Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισε επιθετικά ο Έγκλεσκαλνς ενώ διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσε και ο Μιγιαήλοβιτς. Ο Σέρβος ακραίος ήταν απών για την ομάδα του Πειραιά τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο πλέον υπολογίζεται κανονικά και για το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας απέναντι στον Παναθηναϊκό για την έβδομη αγωνιστική της Volley League. 

Οι Γάλλοι είχαν πρώτο σκόρερ τον Σελεστέν Καρντέν. Για την ομάδα του Ολιβιέ Λεκά τραυματίστηκε στο τρίτο σετ ο Ζουλιέν Λεκά που προσγειώθηκε άσχημα στην προσπάθεια για μπλοκ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε χωρίς τον Ανδρέα Ανδρεάδη. Ο Έλληνας κεντρικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ισχίο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία από τον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου απέκλεισε με δύο νίκες (3-0, 3-0) τη Μλάντοστ Μπρτσκο. Στη συνέχεια επικράτησε με 3-1 και 3-0 σετ της Κομάρνο αλλά στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό πριν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκε δύο φορές από τη Χεμπάρ Πάζαρτζικ (3-1, 3-1) και δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους.

Πλέον η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη στρέφει την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις. Για τον Ολυμπιακό ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την έβδομη αγωνιστική της Volley League. 

Τα σετ 2-3 (19-25, 20-25, 25-23, 26-24, 15-17)

Υποστήριξη: SilkTech