Αποφασίσωμεν και διατάσσωμεν: Όχι στις Εκλογές

Παρασκευή, Μάιος 28, 2021 - 5:36μμ

Κακός χαμός με τις εκλογές της ΕΟΚ, καθώς μετά από απόφαση της αστυνομίας οι προγραμματισμένες για την Κυριακή (30/5) εκλογές της Ομοσπονδίας πρόκειται να αναβληθούν, καθώς η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Θυμίζουμε ότι μετά από ψηφοφορία που έγινε από τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, οι εκλογές της Ομοσπονδίας είχαν αποφασίσει να διεξαχθούν στις 30 Μαΐου στην Λεωφόρο με φυσική παρουσία, κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί, μετά από απόφαση της αστυνομίας που όπως τόνισε απαγορεύεται η συνάθροιση για τις εκλογές.

Την Παρασκευή (28/5) μάλιστα, Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα των 28 σωματείων για ψήφο στις εκλογές, ενώ μάλιστα δεν συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο της Ομοσπονδίας.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

"Απαγόρευση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης"
- Ο -
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις: α) της παρ. 2 του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθρου 25 του Συντάγματος, β) της περ. β΄ της παρ. 3 του αρ. 11 του Ν.4249/2014 "Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες
διατάξεις", γ) του αρ. 7 του Ν.4703/2020 "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις" και δ) του αρ. 8 του Π.Δ.73/2020 "Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων".
2. Το υπ' αριθ. πρωτ. 3017/1/11093-α΄ από 28/05/2021 έγγραφο της Υπηρεσίας μας προς την κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών και τον κ. Δήμαρχο Αθηνών.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από ώρες 06:00 έως 24:00 της Κυριακής
30 Μαΐου 2021 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Π. Κυριακού – Αναστασίου Τσόχα – Κόνιαρη. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει:
α) διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και της συμμετοχής σ' αυτήν εξακοσίων (600) συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης". Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού
Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων και
β) συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του Γηπέδου "Απόστολος Νικολαΐδης" (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η ως άνω Γενική Συνέλευση), περί των δύο χιλιάδων (2000) οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την ολλανδική ομάδα "Ajax", καθώς σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλογοι - λέσχες αντίπαλων ομάδων.

ΛΙΟΛΙΟΣ: ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου, "Δώσε Πάσα" με ανακοίνωσή της ζήτησε την άμεση και νόμιμη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 30 Μάϊου. Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία έβαλε "φρένο" στη διεξαγωγή τους, η Ομοσπονδία επιμένει ότι θα διεξαχθούν κανονικά.
Παράλληλα ο Λιόλιος ζήτησε προσωπικά από όσους "αγνούς παράγοντες" της Ομοσπονδίας, να "προστατέψουν το μπάσκετ από την τοξικότητα που προσπαθούν διάφοροι να εισάγουν".
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Όλα τα σωματεία από κάθε μήκος και πλάτος της Ελλάδα είχαν παραμερίσει δουλειές και υποχρεώσεις, κανονίζοντας να ταξιδέψουν από όλη την ελληνική επικράτεια προς την Αθήνα και από κοινού με τα σωματεία της Αττικής, αδημονούσαν να ψηφίσουν την Κυριακή τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ ώστε να αλλάξει σελίδα το άθλημα και να πάμε από το χθες στο αύριο, από το παλιό στο καινούριο.

Βλέποντας όμως κάποιοι το κύμα μαζικής προσέλευσης στην κάλπη σκαρφίστηκαν τεχνάσματα με συγκεντρώσεις οπαδών "εντελώς συμπτωματικά" την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος με τον τόπο της Γενικής Συνέλευσης, ενώ είχαν προϋπάρξει προσπάθειες άλλων υποψηφίων να ακυρωθούν με κάθε τρόπο οι εκλογές.

Κανείς από όλους αυτούς όμως δεν σκέφτηκε τα ταλαιπωρημένα από την προσμονή σωματεία και τους απελπισμένους παράγοντες που ζητούν εναγωνίως να γυρίσουμε σελίδα, γιατί πολύ απλά δεν τους νοιάζονται. Γιατί πολύ απλά ποτέ δεν είχαν μπει στα παπούτσια τους, ποτέ δεν ένιωσαν τις αγωνίες τους, ποτέ δεν ασχολήθηκαν μαζί τους.
Προσωπικά ζητώ από όλους αυτούς που αποτελούν την πραγματική περιουσία της Ομοσπονδίας, τους αγνούς παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή. Να προστατέψουν το μπάσκετ από την τοξικότητα που προσπαθούν διάφοροι να εισάγουν και να περιμένουν την στιγμή της κάλπης, για να ακουστεί η φωνή τους. Υπομονή και επιμονή. Είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να δώσουμε την απάντησή μας σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται το μπάσκετ. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η θέληση των σωματείων για αλλαγή δεν μεταβάλλεται.
Εκλογές άμεσα, με νομιμότητα και διαφάνεια".

Και μια ακομα δήλωση:

Ο εμπαιγμός των Σωματείων συνεχίζεται.
Την ώρα που ο Βασιλακόπουλος επιλέγει να κάνει εκλογές σε ένα ανοιχτό γήπεδο της Αθήνας και συνειδητοποιεί ότι ΟΛΑ τα Σωματεία από όλα τα σημεία της Ελλάδας εξοργισμένα με τη συμπεριφορά του είναι αποφασισμένα να έρθουν και να καταψηφίσουν τους συνεχιστές του, εντελώς τυχαία προαναγγέλλεται την ίδια ώρα μια συγκέντρωση χιλιάδων φιλάθλων έξω από το γήπεδο αναγκάζοντας την Πολιτεία να επέμβει.
Όλοι πια καταλαβαίνουμε ποιος δεν θέλει να γίνουν οι εκλογές. Ούτε ο κ. Παπανικολάου, ούτε ο κ. Φασούλας θέλουν εκλογές. Γιατί και οι δύο τους γνωρίζουν το αποτέλεσμα της κάλπης. Και με τερτίπια και τεχνάσματα προσπαθούν να τις αποφύγουν.
Εκ μέρους των εκατοντάδων Σωματείων που εκφράζω και επικοινωνούν συνεχώς μαζί μου. Εκ μέρους των εκατοντάδων εξαντλημένων παραγόντων που έχουν φθάσει στα όρια τους ζητώ ΑΜΕΣΑ ασφαλείς και νόμιμες εκλογές. Γιατί ότι κι να κάνετε, όσο κι αν ταλαιπωρείτε τις ομάδες δεν θα καταφέρετε απολύτως τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το παλιό φεύγει. Το καινούργιο έρχεται. Και μαζί με αυτό η προσμονή όλων για ένα νέο ξεκίνημα. Για το μπάσκετ που οραματιζόμαστε.

ΕΟΚ: ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας, καθώς επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν παρόλο την απαγόρευση της αστυνομίας. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο, ενώ κάλεσε όλα τα σωματεία να παρευρεθούν κανονικά τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως το βράδυ θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει διευκρίνιση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ και όλων των φορέων για το λόγο που δεν θα γίνουν οι εκλογές.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και δημιουργίας σύγχυσης ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ και ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, σύμφωνα και με την από 28/5/2021 απόφαση της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών, ότι η επικείμενη Γ.Σ. της 30/5/2021 «θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης» κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο.

Καλούμε τα σωματεία – μέλη να προσέλθουν κανονικά τηρώντας τις σχετικές οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, μετά την απόφαση της Αστυνομίας να απαγορεύσει τη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Το τριφύλλι κάνει ευθεία επίθεση στα δύο κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας πως ο πρώτος "έφαγε τα μούτρα του σε όλες τις προσπάθειες χειραγώγησης των λοιπών ομοσπονδιών" και πως ο δεύτερος "ασχολείται με τις ονειρώξεις του του Αυγενάκη και της επιχειρηματικής του παρέας από την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο μεγαλύτερος ελληνικός Σύλλογος καλαθοσφαίρισης δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σε όλα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο χώρο του μπάσκετ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος ουδεμία σχέση με τις αξίες της Κρήτης έχει, αφού έφαγε τα μούτρα του σε όλες τις προσπάθειες χειραγώγησης των λοιπών ομοσπονδιών, έθεσε σαν τον ύψιστο αγώνα του την Ομοσπονδία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες για την Ελλάδα, αυτή του μπάσκετ.

Αφού καταπάτησε το Σύνταγμα, έβαλε μπροστά τον πιο αποτυχημένο Υπουργό της Κυβέρνησης, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να προσπαθήσει να εμποδίσει την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, αυτή των εκλογών.

Η δικαιολογία του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν ο φόβος για πρόκληση… επεισοδίων με ευφάνταστα σενάρια και κατασκευασμένες πληροφορίες του ίδιου του Αυγενάκη. Αυγενάκης κερνάει, Χρυσοχοΐδης πίνει.

Ο Χρυσοχοΐδης, αντί να κοιτάξει την Ελλάδα που έχει γίνει η χαρά του κάθε εγκληματία με εισβολές στα σπίτια μας και δημόσιους αυνανισμούς σε κάθε στάση λεωφορείου, ασχολείται με τις ονειρώξεις του Αυγενάκη και της επιχειρηματικής του παρέας από την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη.

Αλήθεια κύριε Χρυσοχοΐδη: Τί έγινε με το στοίχημά σας να πιάσετε τους δολοφόνους του Καραϊβάζ και της Καρολαϊν;

Το χάσατε και είπατε να ασχοληθείτε με τα στοιχήματα του Αυγενάκη και της παρέας του;

Ο Παναθηναϊκός δεν θα επιτρέψει στους Αυγενάκη, Χρυσοχοϊδη να βάλουν στο γύψο το ελληνικό μπάσκετ.

Το ελληνικό μπάσκετ θα νικήσει. Η Δημοκρατία θα νικήσει.

Με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο".

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Άμεση ήταν η αντίδραση του υποψήφιου Προέδρου της ΕΟΚ, Άγγελου Παπανικολάου, τονίζοντας ότι με τη στάση, τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις των Βαγγέλη Λιόλιου και Παναγιώτη Φασούλα έδειξαν πως δεν τους ενδιαφέρει το καλό του ελληνικού Μπάσκετ.

Η δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου:

"Δυστυχώς, οι εκλογές της ΕΟΚ που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 30 Μαΐου επιχειρούνται να αναβληθούν… Εμείς καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να οδηγήσουμε την Ομοσπονδία στην επόμενη μέρα. Σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης. Σε κλίμα ειρήνης και ομόνοιας.

Λυπούμαστε, πραγματικά, για τη στάση, τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις των κ.κ. Λιόλιου και Φασούλα, οι οποίοι έβαζαν συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες προσχώματα στη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ. Διαπιστώθηκε, πλέον, με το πιο περίτρανο τρόπο ότι δεν τους ενδιαφέρει το καλό του Ελληνικού Μπάσκετ αλλά αποκλειστικά το δικό τους… Αποδείχθηκε περίτρανα ποιοι θέλουν και ποιοι όχι, εκλογές. Είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή του Μπάσκετ.

Αφού πρώτα έφεραν ως δικαιολογία τον τρόπο εκλογής του νέου ΔΣ, το γήπεδο και το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο και είναι υποδειγματικό, πλέον, αναφέρονται σε θέματα ασφαλείας. Προφάσεις εν αμαρτίαις…

Λυπούμαστε, επίσης, για την Ελληνική Αστυνομία, που δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη και να εγγυηθεί την ασφάλεια σε μια ειρηνική εκλογική διαδικασία. Όπως βέβαια και για την αόριστη ανακοίνωση που εξέδωσε

Αύριο ετοιμάζεται μια νέα κοινή υπουργική απόφαση, που θα απαγορεύει τις εκλογές με φυσική παρουσία και θα επιβάλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η δημοκρατία θα κερδίσει".

Υποστήριξη: SilkTech