Απόφαση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Πέμπτη, Νοέμβριος 15, 2018 - 8:34μμ

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό 19,4 εκατομμυρίων ευρώ, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη (15 Νοεμβρίου), στην Πάτρα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, στην τοποθέτηση του κατά την συζήτηση του θέματος, εστίασε στον αναπτυξιακό ρόλο του Κέντρου όχι μόνο σε ότι αφορά στον τουριστικό του χαρακτήρα αλλά στην εν γένει συμβολή του στην οικονομική ζωή της περιοχής.

Η πρόταση της Περιφέρειας, μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα υποβληθεί για την έγκριση της χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προβλέπει δε την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση, την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου, βελτιώσεις αναβατήρων, βοηθητικά συστήματα, σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων, αναβάθμιση και αντικατάσταση χιονοστρωτήρων, όπως επίσης παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες και προμήθεια και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού και δικτύων.

«Απαντούμε, έτσι, στις σύγχρονες ανάγκες του Χιονοδρομικού μέσα από μια δέσμη έργων που αθροιστικά αποτελούν την μεγαλύτερη παρέμβαση μετά την κατασκευή του εδώ και 30 χρόνια», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς ο οποίος, παίρνοντας τον λόγο, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση του Σώματος.

Υποστήριξη: SilkTech