Από την Πάτρα ξεκινάει (19:00) το... ταξίδι της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ 2021

Παρασκευή, Φεβρουάριος 21, 2020 - 12:52μμ

Πανέτοιμη για την πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 είναι η εθνική ανδρών, με αντίπαλο τη Βουλγαρία, στο «Δημήτρης Τόφαλος» (19:00, live στο sportin.gr).

Όλοι οι παίκτες που έχουν κληθεί για το πρώτο «παράθυρο» βρίσκονται στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού Θανάση Σκουρτόπουλου. O αγώνας με τη Βουλγαρία θα είναι και ο πρώτος της εθνικής από την ημέρα που είπε «αντίο» ο έως τότε αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» Γιάννης Μπουρούσης. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ ανακοίνωσε στις 7 Φεβρουαρίου πως παραδίδει τη «γαλανόλευκη» σκυτάλη. Πλέον... ο πιο παλιός είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος!

Απών από το ματς με τη Βουλγαρία θα είναι ο Νίκος Γκίκας λόγω του τραυματισμού του στον αντίχειρα στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπαντίρμα. Ο Έλληνας γκαρντ ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και δεν αγωνίστηκε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας την περασμένη Κυριακή (16/2) στην Κρήτη.

Ο Γιάννης Αγραβάνης και Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι οι δύο «μικροί» της εθνικής ανδρών και μετρούν αντίστροφα για τον αγώνα τους με τους «μεγάλους». Εκτός στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 βρίσκονται οι Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται σε ομάδες που συμμετέχουν στη Euroleague και στο ΝΒΑ.

Η εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2021 με ένα νέο γκρουπ παικτών, με ένα σύνολο δηλαδή που βγαίνει από μία δεξαμενή 30-35 παικτών. Ένα αναγκαίο «κακό», το οποίο πάντως την ίδια ώρα, δίνει τη δυνατότητα για ανανέωση σε υλικό και ηλικία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χάρη στη συμμετοχή στις προπονήσεις και τους αγώνες περισσότερων παικτών εν συγκρίσει με την «προ-παραθύρων» εποχή έχει διαθέσιμους και ετοιμοπόλεμους για να την τροφοδοτήσουν, σε βάθος χρόνου, πολλούς και ικανούς παίκτες!

Ήδη από τη Δευτέρα (17/2) βρίσκεται στην Πάτρα η αποστολή της εθνικής ανδρών, όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές προπονήσεις, στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της εθνικής με αντίπαλο τη Βουλγαρία, το «Δημήτρης Τόφαλος». Αυτές είναι και οι μοναδικές προπονήσεις που έκανε η εθνική πριν το πρώτο παιχνίδι της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

Στόχος των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν είναι άλλος, από ένα ξεκίνημα με το... δεξί και με ανεβασμένη την ψυχολογία να διεκδικήσουν το «διπλό» κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη την ερχόμενη Δευτέρα (24/2), για την 2η αγωνιστική.

Εξάλλου, αυτό δήλωσε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα γρήγορα και στις δύο τρεις πρώτες αγωνιστικές να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση».

Εξάλλου, υπάρχει ένας ακόμη μεγαλύτερος στόχος για την εθνική στο εγγύς μέλλον που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω της συμμετοχής στο Προ-ολυμπιακό Τουρνουά στα τέλη Ιουνίου!

Υποστήριξη: SilkTech