Από Δευτέρα θα... ασχοληθεί με Βασιλακόπουλο ο Βασιλειάδης

Κυριακή, Μάρτιος 17, 2019 - 7:31πμ

Ως έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη εκλαμβάνεται η μη προσέλευση του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρώτος το βράδυ της Παρασκευής (15/3) στο γραφείο του, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στο ελληνικό μπάσκετ.

Ήταν ο μοναδικός από όσους κάλεσε ο Γιώργος Βασιλειάδης που δεν εμφανίστηκε χθες στις εγκαταστάσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού.  Εκεί ήταν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, όμως δεν... μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στις προσωπικές κλήσεις που δέχτηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού! Να βρει έστω μια... δικαιολογία για την ηχηρή απουσία του! Έστειλε τον B' αντιπρόεδρο, Αριστείδη Γολέμη, στη θέση του...

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είναι βαθιά δυσαρεστημένος, με τη στάση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, αλλά θα ασχοληθεί μαζί του από τη Δευτέρα! Κι αυτό, γιατί αυτό που προείχε για τον υφυπουργό Αθλητισμού ήταν πρωτίστως «να μην κινδυνέψει κανείς», «να μην υπάρξει κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης», μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό, προγραμματισμένο για την Κυριακή (17/3).

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη, το φύλλο αγώνα θα «κλείσει» στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, παρουσία και εκπροσώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να αποδέχονται την πρόταση αυτή στο γραφείο του Γιώργου Βασιλειάδη.

Απετράπη δηλαδή να μεταβεί η αποστολή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σε ένα... ερμητικά κλειστό ΣΕΦ, με πολλούς κινδύνους να ελλοχεύουν εάν συνέβαινε αυτό.

Πριν ακόμη συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη ο υφυπουργός Αθλητισμού, εδώ και αρκετές ημέρες, καλούσε την ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης, στέλνοντας μήνυμα πως θα αναμένει μέχρι την... ύστατη στιγμή!

Η ΕΟΚ και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, όμως παρέμεναν άφαντοι. «Δεν θέλω να ρίξουμε λάδι στη φωτιά» δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης, με την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης, όταν κλήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου να σχολιάσει την απουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Μια δήλωση που αντανακλά την πρόθεση του υφυπουργού να βρεθεί πρώτα η λύση για το ντέρμπι, να περάσει η δύσκολη ημέρα, η Κυριακή (17/3), να «κλείσει» το φύλλο αγώνα... χωρίς παρατράγουδα και να διαφυλαχτεί το άθλημα. Δεδομένο είναι, λοιπόν πως το κλίμα είναι βαρύ για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στο υφυπουργείο Αθλητισμού πλέον, αλλά ό,τι έχει να πει ο Γιώργος Βασιλειάδης για τη στάση του Γιώργου Βασιλακόπουλου θα τα πει από τη Δευτέρα!  

«Για πρώτη φορά, η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα της διαιτησίας και της ισονομίας στον ελληνικό αθλητισμό,» δήλωσαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, βγαίνοντας από το γραφείο του Γιώργου Βασιλειάδη.

Σε αυτή τη δήλωση συμπυκνώνεται ο... απόηχος της σύσκεψης της Παρασκευής. Αυτό που διαφαίνεται είναι πως η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Γιώργου Βασιλακόπουλου για την... αδυναμία του να βρει λύσεις που θα εκτονώσουν την κρίση και την έλλειψη διάθεσης από πλευράς του για επανασχεδιασμό των βασικών κανόνων που οδηγούν σε διαφωνίες στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι κατηγορίες πλέον μόνο από την πλευρά του Ολυμπιακού!

Είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φέρει ευθύνες με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να έχει ήδη δείξει αποφασισμένος να συμβάλλει όσο του επιτρέπει ο θεσμικός ρόλος του, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στο ελληνικό μπάσκετ.

«Αν χρειαστεί η παρουσία μου να είναι σε μόνιμη βάση, εφόσον μου ζητηθεί, θα είμαι εκεί! Πάλι ως θεματοφύλακας, όμως! Εμείς, στην ουσία της συζήτησης, δεν μπορούμε να παρέμβουμε,» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης που κατά νου έχει σίγουρα αρκετούς τρόπους για να υποχρεωθεί να αναλάβει τις ευθύνες του ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech