Απειλεί να φύγει ο Ολυμπιακός Β

Πέμπτη, Δεκέμβριος 8, 2022 - 12:00μμ
Ποιες ποινές προβλέπονται εάν φύγουν από το πρωτάθλημα της Super League 2 οι Πειραιώτες

Για επένδυση στον βούρκο κάνει λόγο ο Ολυμπιακός με αφορμή τη διαιτησία του αγώνα Αιγάλεω - Ολυμπιακός Β. Οι Πειραιώτες, μάλιστα, με ανακοίνωσή τους επεσήμαναν ότι θα επανεξετάσουν πολύ σοβαρά την παρουσία τους στη Super League 2 και ανέφεραν:
«Ο απόλυτος ευτελισμός του ποδοσφαίρου συνεχίστηκε το Σάββατο με όσα απίθανα είδαμε να γίνονται στο γήπεδο του Αιγάλεω, στον αγώνα μεταξύ της γηπεδούχου ομάδας και του Ολυμπιακού Β'. Η πλήρης γελοιοποίηση των κανόνων του αθλήματος (και κατ' επέκταση του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο) αυτή τη φορά συντελέστηκε από διαιτητές της σειράς, από αυτούς που ορίζουν οι Μάνταλος, Μπένετ, Μπαλτάκος ή όποιος άλλος επιλέγουν οι λαθροβιούντες που διοικούν το μόρφωμα που φέρει την ταμπέλα «Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».
Στον αγώνα του Σαββάτου αυτοί που εμφανίστηκαν στο γήπεδο ως «Διαιτητές» της αναμέτρησης αλλοίωσαν το αποτέλεσμα ακυρώνοντας γκολ στο οποίο τον σκόρερ κάλυπταν τουλάχιστον τρεις αμυντικοί! Διαιτησίες-λαιμητόμοι υπήρξαν και στα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας μας, ενώ παρατηρούνται επαναλαμβανόμενα αυτά τα φαινόμενα και σε άλλα παιχνίδια της κατηγορίας, ορίζοντας τη μοίρα ομάδων και της διοργάνωσης συνολικά.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συγκαταλέγεται στις ομάδες που ζήτησαν και πρωτοστάτησαν στην καθιέρωση του θεσμού των Β' Ομάδων, στα πρότυπα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, για δυο λόγους: Πρώτον για αναπτυξιακούς λόγους.
Ως σύλλογος που επί χρόνια επενδύει στη λειτουργία των Ακαδημιών θεωρούσαμε ότι η λειτουργία μιας ομάδας που θα συμμετέχει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και θα λειτουργεί ως προθάλαμος για την πρώτη ομάδα θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους ποδοσφαιριστές μας σε επίπεδο εμπειριών και παραστάσεων.
Και, δεύτερον, για να συμβάλλουν ώστε να βελτιωθεί το προϊόν της δεύτερης «επαγγελματικής» κατηγορίας Super League 2, που θεωρείται μια εκ των πλέον διεφθαρμένων επαγγελματικών κατηγοριών στην Ευρώπη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Sportradar.
Δυστυχώς όλο και πιο συχνά διαπιστώνουμε ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Δυστυχώς, οι στοιχηματζήδες και οι γιαννάκηδες, οι λεουτσάκοι, οι πρίτσες, είναι πάρα πολλοί στην κατηγορία και δεν αφήνουν και όσους, λίγους, είναι σοβαροί, να λειτουργήσουν με τον τρόπο που απαιτεί μια επαγγελματική κατηγορία και να ανεβάσουν το επίπεδο.
Όλο και πιο συχνά διαπιστώνουμε ότι δεν έχει κανένα νόημα η επένδυση στο βούρκο. Και κανένα καλό δε θα βγει από την ώρα που κάποιοι – όχι μόνο εξωθεσμικά, αλλά και από θέσεις ευθύνης – θέλουν αυτό τον βούρκο να τον συντηρούν και να τον διευρύνουν.
Υπό αυτές τις συνθήκες η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα επανεξετάσει πολύ σοβαρά την παρουσία της στη συγκεκριμένη κατηγορία».
Τι προβλέπει ο κανονισμός σε περίπτωση αποχώρησης; Αφαίρεση 5 βαθμών και πρόστιμο 100 χιλιάδων στην πρώτη ομάδα. Αναλυτικά:
«Σε περίπτωση που μια ΠΑΕ προβεί στη δήλωση συμμετοχής του παρόντος και αυτή γίνει δεκτή από τη Super League 2, (με σχετική αναφορά στην προκήρυξη και την έγκριση αυτής από την ΕΠΟ, κατά τα ανωτέρω), δε θα δικαιούται να αποχωρήσει ή να μη συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στο Πρωτάθλημα Super League2 των αγωνιστικών περιόδων 2021-2022, 2021-2022 και 2023-2024.
Σε περίπτωση παραβίασης της εν λόγω υποχρέωσης τότε θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης πέντε (-5) βαθμών από την Κύρια Ομάδα αυτής και προστίμου εκατό χιλιάδες (100.000,00) Ευρώ εις βάρος της οικείας ΠΑΕ, με απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της SL1, για κάθε αγωνιστική περίοδο που δεν θα συμμετάσχει. Σε περίπτωση που η Β' ομάδα δεν θα λάβει μέρος έως 2 αγώνες καθ' όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 που συμμετάσχει, τότε δεν θα έχει εφαρμογή η ανωτέρω διάταξη περί επιβολής ποινών, αλλά τα όσα ορίζονται στο άρθρο 17 του ΚΑΠ

footballleaguenews.gr

Υποστήριξη: SilkTech