Απάντηση ΠΕΑΚ στον Θησέα: «Καμία ομάδα χωρίς συμφωνητικό. Ελάτε να τα βρούμε»

Δευτέρα, Οκτώβριος 8, 2018 - 5:39μμ

Απάντηση με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, δίνει η διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας στην αποχώρηση με αιχμές του Θησέα Πατρών από τα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ.

Η διοίκηση αναφέρεται στο γεγονός της μη υποβολής αίτησης χρήσης των γηπέδων του ΠΕΑΚ (και συγκεκριμένα του «Δ. Τόφαλος») από τον Θησέα, όπως άλλωστε δήλωσε χθες και ο Νίκος Κανελλάκης στο sportin.gr, ενώ καλεί τον σύλλογο να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να δώσουν λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στον Τύπο την ανακοίνωση της διοίκησης του «Θησέα», με την οποία δηλώνει ότι αποσύρεται από τα φετινά πρωταθλήματα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη στη διοίκηση του ΠΕΑΚ.

Όπως είναι γνωστό η διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας είχε καλέσει με ανακοίνωσή της, ήδη από τις αρχές Αυγούστου του 2018, όλους τους αθλητικούς συλλόγους και τα σωματεία, που επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης μας, για προπονήσεις και για έδρα αγώνων κατά την περίοδο 2018 - 2019, να υποβάλλουν γραπτό αίτημα χρήσης αυτών.

Για δικούς της λόγους η διοίκηση του «Θησέα», επέλεξε δικό της δρόμο και δεν κατέθεσε σχετικό αίτημα, αλλά ούτε προσήλθε σε διάλογο για τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχει από τη χρήση του γηπέδου από παρελθόντα έτη, όπως επανειλημμένα της ζητήσαμε.

Όπως έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του ΠΕΑΚ, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη χρήση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, χωρίς προηγούμενο συμφωνητικό. Θέση αρχής, την οποία εφαρμόζουμε και σε αυτή την περίπτωση, όπως και με όλες τις ομάδες που φιλοξενούνται στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς η διοίκηση του «Θησέα» παρά τις κλήσεις μας σε διάλογο, τόσο για τους όρους χρήσης του γηπέδου, όσο και για την τακτοποίηση των οφειλών της προς το ΠΕΑΚ, δεν ανταποκρίθηκε και αιφνιδίως εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι αποχωρεί από το «Δ. Τόφαλος» και πως δρομολογεί τις διαδικασίες δημιουργίας νέου γηπέδου.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά της ομάδας στο τοπικό αθλητικό γίγνεσθαι, καλούμε, έστω και τώρα, τη διοίκηση του «Θησέα» να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, η επιλογή της οικειοθελούς αποχώρησης της ομάδας από το Δ. Τόφαλος, δεν σημαίνει και απαλλαγή της από την οφειλή του χρηματικού ποσού. Ως διοίκηση του ΠΕΑΚ, έχουμε προτεραιότητα τον διάλογο, τη συνεννόηση και την ισότιμη μεταχείριση των αθλητικών σωματείων.

Όπως επίσης, έχουμε υποχρέωση απέναντι στις ομάδες και απέναντι στους συμπολίτες μας, να διεκδικούμε τα ποσά των οφειλών, τα οποία, με την είσπραξή τους, απορροφούνται πλήρως στη συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων».

Υποστήριξη: SilkTech