Απάνθρωπες συνθήκες στο τένις - «Αν πεθάνω είσαι υπεύθυνος» είπε ο Μεντβέντεφ σε διαιτητή

Τετάρτη, Ιούλιος 28, 2021 - 1:00μμ
Λιποθυμίες από τη ζέστη

Ανυπόφορες είναι οι καιρικές συνθήκες στο Τόκιο ιδίως για τους αθλητές του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων που αγωνίζονται μεσημέρι με υψηλή θερμοκρασία και υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Το Ariake Tennis Park υπ' αυτές τις συνθήκες μετατρέπεται σε... φούρνο για τους τενίστες που διαμαρτύρονται από την πρώτη ημέρα  κάνοντας λόγω για απάνθρωπες συνθήκες. Ιδίως όμως κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (28/7) τα παράπονα αυξήθηκαν μαζί με τη ζέστη που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια των αθλητών.

Η Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόθα αναγκάστηκε να αποχωρήσει σε αναπηρική καρέκλα λόγω θερμοπληξίας, ενώ ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν οι Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ντιέγκο Σβάρτσμαν, οι οποίοι αναγκάστηκαν να παίξουν με 31 βαθμούς Κελσίου και με την υγρασία να ξεπερνά το 70% γεγονός που αυξάνει την αίσθηση της ζέστης στους 40 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα στους «16» με τον Φάμπιο Φονίνι, ο διαιτητής ρώτησε τον Μεντβέντεφ αν μπορεί να συνεχίσει να παίζει δεδομένου ότι ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος. «Μπορώ να τελειώσω το παιχνίδι, αλλά μπορεί να πεθάνω», απάντησε με ειρωνεία ο Ρώσος, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Αν πεθάνω, ποιος θα πάρει την ευθύνη. Θα είσαι υπεύθυνος».

Επίσης ο Αργεντινός Σβάρτσμαν εξοργίστηκε με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκαν να αγωνιστούν οι τενίστες. «Είναι δύσκολο να παίζεις έτσι. Δεν ξέρω πόσους βαθμούς έχει, αλλά η αίσθηση είναι 40. Είναι τρελό που μας στέλνουν να παίξουμε στις 12 το μεσημέρι με περισσότερους από 40 βαθμούς ζέστης. Ότι τρία άτομα που είναι κάτω από έναν κλιματιστικό αποφασίζουν ότι πρέπει να παίξουμε έτσι, είναι τρελό».

Δεν είναι όμως μόνο οι παίκτες του τένις που ταλαιπωρούνται αλλά και ο Τύπος. Ένας δημοσιογράφος αναγκάστηκε να μεταφερθεί με το φορείο στο ιατρείο λόγω θερμοπληξίας.

Υποστήριξη: SilkTech