Αντίστροφη μέτρηση για επιστροφή του κόσμου στα Ελληνικά γήπεδα!

Παρασκευή, Ιούνιος 18, 2021 - 3:32μμ

Πιο πιθανό από ποτέ μοιάζει πλέον το σενάριο για επιστροφή του κόσμου στα ελληνικά γήπεδα το προσεχές διάστημα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε γνωστή από το βήμα της Βουλής την απόφαση της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων για σύσταση ομάδας που θα «τρέξει» πλάνο πάνω σε αυτό το πλαίσιο.

«Ξεκινάει και επίσημα από σήμερα η κουβέντα για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή την εξέλιξη» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της Super League και το πρωτόκολλο που είχε παρουσιάσει η Λίγκα θα αποτελέσει οδηγό για το come back του κόσμου στα ελληνικά γήπεδα μετά από σχεδόν 15 μήνες.

«Ακόμα ένα βήμα αθλητικής επανεκκίνησης: Μαζί με Επιτροπή Λοιμωξιολόγων & συνεργασία με τη Super League συστήνουμε Ομάδα Εργασίας, για άμεσo πλάνο, για οδηγό επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα. Ποιοι, πόσοι πότε, βασισμένα στα Πρωτόκολλα που είχαν ετοιμαστεί πέρσι & θα επικαιροποιηθούν», αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ανάρτησή του.

«Η Super League θέλει εμβολιασμένους στα γήπεδα»

Διευκρινιστική απάντηση σε ερωτήσεις βουλευτών, σχετικά με το σχέδιο για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητούνταν (και ψηφίστηκε εν τέλει) το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μάλιστα, υποστήριξε ότι η Super League έχει κάνει πρόταση να μπαίνουν στα γήπεδα εμβολιασμένοι φίλαθλοι και όσο το δυνατόν περισσότεροι σε ποσοστό.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε:

«Δεν είπα κάτι για υποχρεωτικό εμβολιασμό στα γήπεδα, σας είπα μονάχα ότι ανοίγει η συζήτηση μετά τη σημερινή απόφαση των λοιμωξιολόγων στην πρότασή μας για να συσταθεί μία ομάδα όπου θα δουλέψει την επικαιροποίηση της πρότασης, του πρωτοκόλλου που είχε κατατεθεί από την SL1 πριν από μερικούς μήνες, να δούμε τα νέα δεδομένα, πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί.

Είχε γίνει μια εξαιρετική δουλειά από πλευράς SL1, άρα να εναρμονιστούμε με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα μας, στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στη χώρα μας, και να πάμε παρακάτω.

Ωστόσο, σας θυμίζω ότι υπάρχει επίσημη πρόταση από SL1, τη διοργανώτρια αρχή που λέει τι; “Εμείς θέλουμε εμβολιασμένους και περισσότερους αν είναι δυνατόν μέσα στα γήπεδα μας”.

Αυτή η πρόταση δεν πέφτει κάτω, την ακούμε με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Άλλωστε συνολικά έχει ανοίξει η συζήτηση για δυνατότητες, για πλεονεκτήματα, για παρότρυνση του κόσμου να εμβολιαστεί, και συνάμα να κινείται, να έχει περισσότερες, ανέσεις, ελευθερίες, δυνατότητες, όπως φυσικά και στα γήπεδα.

Η πρόταση όμως, έχει ξεκινήσει, έχει έρθει στο δημόσιο διάλογο από τη διοργανώτρια αρχή, την οποία την ακούμε με ενδιαφέρον. Ωστόσο, θα γίνει η συζήτηση στην ομάδα εργασίας που θα συσταθεί».

Υποστήριξη: SilkTech