Αντίπαλοι στο Παγκόσμιο, συμπαίκτες στον ΝΟΠ οι μπαμπάδες τους

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 1, 2022 - 12:22μμ
Ο Daniel IVAYLOV PATCHALIEV

Στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο των εφήβων, όπου η Εθνική μας πήρε την 7η θέση, δεν ήταν μόνο τρεις οι πατρινοί πρώην παίκτες του ΝΟΠ, δηλαδή ο Ανδρέας Αλμύρας, ο Ανδρέας Μπιτσάκος και ο Χρήστος Μπιτσάκος.

Υπήρξε -τρόπον τινά- και 4ος, ο Ντανιέλ Ιβαΐλοφ Πατσαλίεφ, βασικός της Εθνικής Ισπανίας, που μας έκανε όλη τη ζημιά, καθώς στο κρίσιμο παιχνίδι για την είσοδο στην 4άδα, νίκησε 9-8 την Εθνική μας και την έστειλε στις θέσεις 5-8 (7η τελικά), ενώ οι Ισπανοί πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Ο 18χρονος (28/11/2004) νεαρός Ισπανός, είναι γιος του Βούλγαρου Ιβο Μπατσαλίεφ, που αγωνίστηκε στον ΝΟΠ την περίοδο 1996-1997, ήταν δε ο πρώτος ξένος που πήρε ο ΝΟΠ, έχοντας αφήσει καλές αναμνήσεις. Είχε βοηθήσει αποτελεσματικά στο Κύπελλο Ελλάδας εκείνης της περιόδου, με 9 γκολ σε 5 συμμετοχές (ο ΝΟΠ έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου έχασε 9-8 από τον Ολυμπιακό, 1 γκολ ο Μπατσαλίεφ).

Πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Ισπανίας. Σε ότι αφορά τον γιο του, πέτυχε 6 γκολ σε 7 συμμετοχές, το ένα κόντρα στην Ελλάδα, που κόστισε (και αυτό) την ήττα, με αντίπαλο τον Χρήστο Μπιτσάκο, γιο του συμπαίκτη του πατέρα του.

Την ίδια ώρα που στην κερκίδα οι γονείς τους, Ιβο Μπατσαλίεφ και Δημήτρης Μπιτσάκος τα έλεγαν ενθυμούμενοι την προ 25ετία συνύπαρξη τους στον μεγάλο ΝΟΠ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Μαζί σε αποστολή στην Ευρώπη, Μπιτσάκος-Μπατσαλίεφ

Πατέρας και γιος Μπατσαλίεφ

Υποστήριξη: SilkTech