Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η Ολυμπιονίκης στο βάδην που προπονείται μετά τη δουλειά της σε ταβέρνα

Παρασκευή, Αύγουστος 13, 2021 - 12:09μμ
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο βάδην. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι τελείωσαν πριν λίγες ημέρες, κατέκτησε την 8η θέση στα 20.000μ. βάδην.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο της κατόρθωμα. 

Οι αθλητές προπονούνται σκληρά, πολλές ώρες μέσα στην ημέρα και στη χώρα μας όχι πάντα με τα απαραίτητα μέσα και την υποστήριξη που τους αξίζει. Οι καταγγελίες που έγιναν, άλλωστε, από πολλούς αθλητές για ανεπάρκειες σε αθλητικούς χώρους, εξοπλισμούς και χρηματική στήριξη μάς υπενθύμισαν ότι η χαρά της νίκης και οι πανυγηρισμοί, κρύβουν πίσω τους πολλή προσπάθεια, μεγάλη θέληση, στερήσεις και σκληρό αγώνα από τους πρωταγωνιστές.

Η Αντιγόνη Ντρισπιώτη ανήκει στους αθλητές εκείνους που οι δυσκολίες δεν τους λυγίζουν και η ιστορία της το αποδεικνύει.

H 37χρονη Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια του στίβου, που αγωνίστηκε για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την επιτυχημένη παρουσία της στους Αγώνες του Ρίο το 2016 και που προπονειται με τον Πατρινό Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, μόνο τυπική περίπτωση αθλήτριας δεν είναι.

Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνά στην οικογενειακή επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Καρδίτσας, σερβίροντας μεζέδες της μαμάς Ντρισμπιώτη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφού ολοκληρώσει σέρβις και καθαριότητες, ξεκινά την προπόνησή της. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας χαρίσει μία θέση μέσα στη δεκάδα με τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου.Για τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είπε σε συνέντευξή της στο www.sport24.gr:

«Όταν τερμάτισα, δεν ήξερα σε ποια θέση τερμάτισα ακριβώς. Έφυγα και πήγα στο δωματιάκι που έχουμε τα πράγματά μας. Και έρχεται η Κυριακή (σ.σ. αναφέρεται στη συναθλήτριά της Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία τερμάτισε 29η) έπειτα από λίγο κλαίγοντας και μου έλεγε ‘τι έκανες;’ Της λέω ‘τι έκανα;’ Μου λέει ‘είσαι όγδοη ολυμπιονίκης’. Της λέω ‘όχι, ρε’. Μου λέει ‘ναι’ και έκλαιγε η καημένη και με πήραν τα κλάματα κι εμένα. Αλλά δεν το πιστεύω ακόμη, δεν το ‘χω καταλάβει, γιατί οι αθλήτριες που πέρασα είναι από αυτές που δεν νικιώνται εύκολα. Συνέβη και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, πάρα πολύ χαρούμενη».

Σε ανάρτησή της στα social media, η 8η ολυμπιονίκης στα 20χλμ βάδην, αφιέρωσε την διάκρισή της στους πυρόπληκτους και ευχήθηκε γρήγορα να κλείσει και αυτή η «πληγή» στην πατρίδα.

Η ανάρτηση της Ντρισμπιώτη:


«ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ! Η σκέψη μου όλες αυτές τις μέρες είναι μαζί σου, στη μάχη όλων αυτών των ανθρώπων που παλεύουν με τις φλόγες, στους ανθρώπους που χάνουν τα ζώα τους, τα σπίτια τους, στα δάση μας που καίγονται, στα άγρια ζώα που χάνονται απροστάτευτα… Πόσο πολύ θα ήθελα να είμαι εκεί να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο, δε φαντάζεσαι… Όμως το σώμα μου είναι στο Σάπορο, στο μεγαλύτερο αγώνα που έχω δώσει μέχρι σήμερα. Σήμερα κατάφερα αυτό που δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω! Πίστεψα στο όνειρο και το δούλεψα σκληρά, και τα κατάφερα! Δεν μπορώ παρά να αφιερώσω την 8η θέση σε όλους τους Έλληνες, που ξέρω πόσο περήφανοι είστε για όλους τους αθλητές που έχουμε κάνει αυτό το ταξίδι στην Ιαπωνία! Μπορεί να πήρα τεράστια χαρά σήμερα, όμως αυτή τη χαρά δεν μπορώ να την εκφράσω γνωρίζοντας τον πόνο σου, Ελλάδα μου. Εύχομαι οι πληγές σου να κλείσουν σύντομα και να μην ξανανοίξουν ποτέ!».

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech