Αντίδραση Δράκου και κολυμβητών για την απαγόρευση προπόνησης

Παρασκευή, Μάρτιος 20, 2020 - 6:02μμ
H πατρινή πρωταθλήτρια Νόρα Δράκου

Οι 16 κορυφαίοι Έλληνες κολυμβητές, ανάμεσά τους και πατρινή πρωταθλήτρια Νόρα Δράκου, που είτε έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς είτε είναι κοντά στην πρόκριση, απέστειλαν επιστολή στην ΚΟΕ εκφράζοντας τη... λύπη τους για το απαγορευτικό στις προπονήσεις.

Οι 16 κολυμβητές που είναι όλοι τους μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας, έστειλαν την επιστολή τους αυτήν την επιστολή προσωπικά στον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ. Επίσης την κοινοποίησαν στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι
Με μεγάλη λύπη μας πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να απαγορεύσει τις προπονήσεις όλων της, ανεξαιρέτως μέχρι νεωτέρας, παρά την πρόβλεψη της υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 855/Β/13-3/20200 για εξαίρεση όσων αθλητών προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις επιταγές της κυβέρνησης. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και του ατομικού χαρακτήρα του αθλήματος της κολύμβησης, ζητάμε τη βοήθεια σας, ώστε να μας παραχωρηθεί το ΟΑΚΑ ή οποιοσδήποτε άλλος χώρος για να συνεχίσουμε την Ολυμπιακής μας προετοιμασία.
Κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά η απόφαση περί απαγόρευσης της συνέχισης των προπονήσεών μας ακυρώνει τη μέχρι τώρα προσπάθειά μας και την όλη οικονομική κρατική υποστήριξη που έχει δοθεί (αγώνες, προετοιμασίες Εθνικών ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό) και θα έχει καθοριστικές επιπτώσεις στην Ολυμπιακή μας προετοιμασία.

Για το λόγο αυτό, αιτούμαστε την άμεση αναταπόκρισή σας και την παραχώρηση του ΟΑΚΑ ή οποιουδήποτε άλλου χώρου, σε όσους έχουν επιτύχει την Ολυμπιακή πρόκριση ή διεκδικούν με αξιώσεις την επίτευξη της, για να προπονηθούν, έστω και μέσω του διαχωρισμού μας σε άκρως ολιγομελή τμήματα και με πλήρη ανάληψη της ατομικής μας ευθύνης.

Μετά τιμής


Κέλλυ Αραούζου, Ανδρέας Βαζαίος, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Ιωάννης Γεωργαράκης, Στέφανος Δημητριάδης, Θεοδώρα Δράκου, Κώστας Εγγλεζάκης, Θανάσης Κυνηγάκης, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Οδυσσέας Μελαδίνης, Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Παπαστάμος. Παναγιώτης Σαμιλίδης, Ιωάννα Σαχά, Γιώργος Σπανουδάκης, Απόστολος Χρήστου».

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech