Αντ. Αγγελόπουλος: Το πρώτο μετάλλιο της Πάτρας στο πανελλήνιο πυγμαχίας!

Παρασκευή, Δεκέμβριος 17, 2021 - 11:53πμ
Ο Αντώνης Αγγελόπουλος με τα μπλε

Με μόλις πέντε πατρινούς από τέσσερα μονάχα σωματεία και με πολλές απουσίες ξεκίνησε στην Μεγαλόπολη η κορυφαία πυγμαχική διοργάνωση της χώρας, το 79ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας ανδρών - γυναικών (elite), μετά από διακοπή ενός έτους (πέρυσι μεταιώθηκε λόγω μέτρων κατά της πανδημίας).

Ο Αντώνης Αγγελόπουλος της ΕΑΠ (προπονητές Χρήστος Κλαμπανάς και Γιάννης Χαζάπης) εξασφάλισε μετάλλιο, το πρώτο για την Πάτρα και τρίτο συνολικά στην καριέρα του, καθώς προκρίθηκε στον τελικό των +92κ. Νίκησε τον Ηλία Καταβάτη του Παναθηναϊκού (που κατέκτησε έτσι το χάλκινο), έναν παλιό μας γνώριμο, χρόνια φοιτητή στην Πάτρα και αθλητή στίβου με τον Αίολο Πάτρας. «Ενός μηνός» πρωταθλητής ο Καταβάτης, κι όμως με δύο μετάλλια ήδη, καθώς πριν λίγο καιρό κατέκτησε το χρυσό στη Β' κατηγορία.

Στην πρεμιέρα είχαμε την επανεμφάνιση του Γιώργου Σωτηρόπουλο του Τόφαλου (προπονητής Μάκης Συνοδινός) που έχασε στα 71κ.

Μετέχουν ακόμα, η Ευτυχία Παπαδέλη της ΠΥΓΜΗ στα 50κ. (Λάμπρος Μιχαλόπουλος), η Σύνη Κατζόγια του Τόφαλου στα 60κ. (Μάκης Συνοδινός) και η Βσιλική Σήτα της Άμυνας στα 70κ. (Μάριος Καπερώνης).

Επίσης με τη φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίζονται δύο παλιοί μας γνώριμοι, ο Διονύσης Ψυχογιός και η Εβελίνα Μαυρομμάτη.

Και σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση δεν μετέχουν -για διάφορους λόγους- αθλητές όπως ο Πάρης Σταυρόπουλος, ο Νίκος Θεοδοσίου, ο Σάκης Πεφάνης, οι αδελφές Φωτεινή και Χρυσούλα Πλέα, ο Βασίλης Τσιρικλός, ο Δημήτρης Αθανασίου, ο Βασίλης Σιάτρας (τριταθλητής στη Β'), αλλά και ο επανακάμψας στα ρινγκ, Δημήτρης Βαρβαρέσος (πρωταθλητής Ελλάδας με την ΠΥΓΜΗ) του Ολυμπιακού πλέον.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Με τα μπλε ο Γιώργος Σωτηρόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech