Ανοιξιάτικοι αγώνες ακαδημιών από τον Προμηθέα

Παρασκευή, Φεβρουάριος 21, 2020 - 3:52μμ

Στην Ακαδημία Μπάσκετ του Προμηθέα όλο το χρόνο γιορτάζουν με μπάσκετ! Έτσι, οι διακοπές του Πάσχα παρέχουν την ευκαιρία φιλοξενίας στην Πάτρα Ακαδημίες απ’ όλη την Ελλάδα σε 2 περιόδους, πριν (11-15 Απριλίου, Σάββατο του Λαζάρου-Μεγάλη Τετάρτη) και μετά το Πάσχα (21-24 Απριλίου, Τρίτη του Πάσχα-Παρασκευή της Διακαινησίμου), διοργανώνοντας τα Academies Spring Games 2020, μία σειρά φιλικών αγώνων στο Promitheas Park, το κορυφαίο προπονητικό κέντρο Ακαδημιών στην Ευρώπη.

Μια συνάντηση Ακαδημιών απ’ όλη την Ελλάδα με πολύ μπάσκετ, αξιοποιώντας στο έπακρον τις ημέρες αργίας και τις δυνατότητες που παρέχουν τα 3 κλειστά γήπεδα του Promitheas Park, ενώ, παράλληλα θα διεξαχθούν προπονητικά workshops, και οι ομάδες θα διαμείνουν στο Porto Rio Hotel & Conference Centre.

Αναλυτικότερα, ο Προμηθέας Πάτρας εμπνέεται από την ανταπόκριση στο χριστουγεννιάτικο μπασκετικό τριήμερο (που συγκέντρωσε πάνω από 300 παιδιά απ' όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη πανελλήνια μπασκετική συνάντηση Ακαδημιών) και συνεχίζει με κάτι μεγαλύτερο, τη διοργάνωση μίας σειράς φιλικών αγώνων με ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα στο Promitheas Park.

Κάθε Ακαδημία μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να συμμετάσχει για όσες μέρες επιθυμεί, με όσα τμήματα επιθυμεί, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, δίνοντας σειρά φιλικών αγώνων (2-3 την ημέρα ανά τμήμα) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Προμηθέα στον Καστελλόκαμπο.

Στα Academies Spring Games 2020 κατά τη διάρκειά τους είναι προγραμματισμένες να γίνουν μια σειρά συναντήσεων/workshops μεταξύ των προπονητών των Ακαδημιών που θα επισκεφτούν την Πάτρα και του προπονητικού επιτελείου του Προμηθέα Πάτρας με τα εξής θέματα:

1) Αθλητική ανάπτυξη - κινητικό πρότυπο: αναγκαιότητα - πρόληψη

2) Οργάνωση, σχεδιασμός και υλοποίηση προπονητικού μικρόκυκλου

3) Χαρακτηριστικά αθλητών για πρωταθλητισμό

4) Αθλητική υγιεινή και διατροφικές συνήθειες

5) Ψυχολογική προετοιμασία αγωνιστικών διοργανώσεων: απολογισμός αθλητικής απόδοσης και αξιολόγησης επιδόσεων

6) Συνεργασία ακαδημιών και ανταλλαγή τεχνογνωσίας

7) Διαχείριση - επικοινωνία με αθλητές και γονείς

 

Υποστήριξη: SilkTech