Ανοίγουν τα στάδια, ανάσα για τους αθλητές

Τρίτη, Απρίλιος 28, 2020 - 8:01πμ

Από τις 4 Μαΐου αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί σε ορισμένους τομείς και μεταξύ αυτών θα είναι της άθλησης και της ατομικής προπόνησης σε ανοιχτούς χώρους.

Αυτή η ενότητα αφορά άμεσα τους «στιβικούς».
Σε πρώτη φάση αναμένεται να ξαναμπούν στα στάδια για προπονήσεις, με συγκεκριμένους κανόνες, οι ελίτ αθλητές όπως ίσχυε πριν το γενικό lockdown.

Στη συνέχεια τα επόμενα βήματα θα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις γενικότερες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας.
Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αρμόδιους φορείς συζητήθηκε αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί γίνει η επανέναρξη όλων των αθλητικών δράσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί μια ειδική υγειονομική επιτροπή για να βγάλει τα σχετικά και πολύ αυστηρά πρωτόκολλα με τα οποία θα μπορεί να ξαναρχίσει η ατομική άθληση και προφανώς να επιτραπεί να ξαναρχίσουν αγώνες.

Στις επόμενες ημέρες, θα φανούν πολλά περισσότερα αλλά από τη Δευτέρα 4 Μαϊου και μετά αθλητές που προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους και ασχολούνται με αθλήματα όπως ο στίβος θα μπορούν να ξαναρχίσουν τις προπονητικές τους δραστηριότητες.
Από τα μέσα του Μαϊου, σύμφωνα με μια εκτίμηση που έχει γίνει οι ομάδες ποδοσφαίρου – από την στιγμή που και εκείνες προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα ως επί το πλείστον – θα μπορούν ανά γκρουπ παικτών να αρχίσουν προπονήσεις.

Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης θα πραγματοποιηθεί το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σταδιακή χαλάρωση της καραντίνας και στη συνέχεια θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από την αθλητική ηγεσία της πολιτείας για το θέμα των προπονήσεων που απασχολεί τις αθλήτριες και τους αθλητές.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΠ

Την εξής επιστολή έστειλε στον ΣΕΓΑΣ η τοπική ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΠ:

Σας γνωρίζουμε ότι μετά από επικοινωνία μας με το σύνολο των 29 Σωματείων της Ένωσής μας, αυτά ομόφωνα δήλωσαν την επιθυμία τους για την επανεκκίνηση του Κλασσικού Αθλητισμού στην χώρα μας, τόσο σε προπονητικό όσο και σε πλήρες κατά το δυνατόν και σύμφωνο με τους Κανονισμούς αγωνιστικό πρόγραμμα, κάτω από τις οδηγίες και τον προγραμματισμό του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και που θα βασίζονται και θα είναι αυστηρά σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Πολιτείας για τα μέτρα προστασίας  της υγείας των αθλητών-τριων και όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία.

Υποστήριξη: SilkTech