Ανησυχία για τον κορωνοϊό στο Τόκιο 2020

Πέμπτη, Ιούλιος 29, 2021 - 5:02μμ
Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία

Το Τόκιο, πόλη υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων, ζήτησε από τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν περισσότερα κρεβάτια για ασθενείς με COVID-19, καθώς η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο τηλεοπτικός οργανισμός TBS.

Τα καθημερινά κρούσματα διπλασιάστηκαν σε 1.429 τη Δευτέρα, σε σχέση με από μια εβδομάδα νωρίτερα. Αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και ακολούθησε παρόμοιο ρεκόρ την Κυριακή.

Χαμός με κορωνοπάρτι στο Ολυμπιακό Χωριό στο Τόκυο

Οι αριθμοί των κρουσμάτων τείνουν να μειώνονται τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, όταν τα τεστ μειώνονται, έτσι οι ειδικοί και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, παρακολουθούν στενά τους αριθμούς της Τρίτης, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το απόγευμα, για να έχουν μια σαφέστερη εικόνα της κατάστασης.

Με τα νοσοκομεία να δέχονται αυξανόμενο αριθμό ασθενών, το Τόκιο στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των κλινών σε 6.406 έως τις αρχές του επόμενου μήνα από την τρέχουσα χωρητικότητα των 5.967, τόνισε η TBS.

«Τα νοσοκομεία πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και να μειώσουν τις άλλες θεραπείες», δήλωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, επικαλούμενος ειδοποίηση σε ιατρικά ιδρύματα από τις αρχές της πόλης.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποίησαν ότι οι εποχιακοί παράγοντες, η αυξημένη κινητικότητα και η εξάπλωση των μεταλλάξεων θα οδηγούσαν σε ανάκαμψη στα κρούσματα COVID-19 αυτό το καλοκαίρι.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κιότο Γιούρι Φουρούζε προέβλεψε νωρίτερα ότι τα νέα καθημερινά κρούσματα στο Τόκιο θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 2.000 τον Αύγουστο.

Μόλις το 36% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Οι Αγώνες διεξάγονται υπό αυστηρούς κανόνες για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, αλλά έχουν 155 κρούσματα  που αφορούν αθλητές και άλλους εμπλεκόμενους με τους Αγώνες.

Υποστήριξη: SilkTech