Ανδρέας Αλμύρας: «Αφιερωμένο το ασημένιο μετάλλιο – Είναι η αρχή για μια μακρινή πορεία!»

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 20, 2021 - 9:33μμ
Ξεχώρισε σε μία ακόμα Ελληνική επιτυχία της υδατοσφαίρισης

Σε πανηγυρικό και εορταστικό κλίμα από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 της Μάλτας, ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων, Ανδρέας Αλμύρας, μίλησε αποκλειστικά στο Aquafeed24 για την πορεία της ομάδας, τις δυσκολίες της προετοιμασίας και την γενικότερη πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας αποδείχθηκε καθοριστικός σε αυτό το τουρνουά και απέδειξε την κλάση του, κάτι το οποίο αυξάνει αναπόφευκτα τις απαιτήσεις όλων μας από τον ίδιο για το μέλλον.

Ένα παιδί με πειθαρχία, ταλέντο και εργατικότητα. Μαζί με τους μαχητές συμπαίκτες του έβαλαν την Ελλάδα σε ακόμη ένα βάθρο και έστειλαν εκ νέου ισχυρό μήνυμα ότι εθνικό άθλημα είναι η υδατοσφαίριση:

«Τα περασμένα δυο ήταν ιδιαίτερα κι πολύ απαιτητικά χρόνια. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά με τα μέτρα για τον COVID-19, τα οποία απομάκρυναν τους αθλητές από τα αθλητικά κέντρα και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν προπονούμασταν. Ακόμα, χάσαμε και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο ήταν να γίνει πέρσι το 2020 στον Βόλο όπου είχαμε ονειρευτεί την Ελλάδα στη ζώνη των μεταλλίων.

Το φετινό πανευρωπαϊκό ήταν μία νέα πρόκληση για εμάς καθώς η ομάδα έδειχνε έτοιμη να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και γι’ αυτό προσπάθησε. Ήταν αναμφίβολα ομάδα φτιαγμένη από ατσάλι», δήλωσε ο νεαρός Έλληνας περιφερειακός.

Πρόσθεσε ακόμα: «Είμαστε χαρούμενοι και ευλογημένοι που έχουμε καταφέρει να στεναχωριόμαστε με μία δεύτερη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, αφού η Εθνική ανδρών ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν είτε με την παρουσία τους στους αγώνες είτε και μέσω των social media… Θα μπορούσαμε λοιπόν να αφιερώσουμε το ασημένιο μετάλλιο σε όλους αυτούς και πάνω απ’ όλα στην Ελλάδα μας»!

Κλείνοντας, ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων ανέφερε: «Ελπίζω με την έναρξη της νέας χρονιάς τα πράγματα να κυλήσουν ομαλότερα και να μην χρειαστεί να απέχουμε από αυτό που αγαπάμε κι μας κάνει χαρούμενους που είναι να προπονούμαστε κι να αγωνιζόμαστε για τη χώρα μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου αλλά και τους προπονητές μου που μας βοήθησαν να κυνηγήσουμε το όνειρο μας. Δεν ήταν ο στόχος μας το ασημένιο αλλά ήταν η ιδανική αρχή για μια μακρινή πορεία! Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον αρχηγό αποστολής, τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας μας κι τους προπονητές που έχω συνεργαστεί στην διάρκεια της αθλητικής μου πορείας»!

Υποστήριξη: SilkTech