Αναβιώνει το Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου με πολλά σημαντικά θέματα

Τετάρτη, Νοέμβριος 30, 2022 - 5:00μμ
Το 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του επίτιμου προέδρου του ΠΣΑΤ, Πέτρου Λινάρδου

Η αναβίωση του ιστορικού και επιτυχημένου θεσμού του ετήσιου Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου που διοργάνωναν ΠΣΑΤ και ΕΑΚ από το 1982 υπήρξε μία από τις βασικές δεσμεύσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ, την οποία και υλοποιεί. Σε λίγες ημέρες, και κατά το έτος της επετείου των 70 χρόνων ζωής του Συνδέσμου μας, η διοργάνωση του πρώτου Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου από τη διακοπή του και 33ου κατά σειρά θα αποτελεί γεγονός! Οι Έλληνες και οι Κύπριοι αθλητικοί συντάκτες, διατηρώντας άρρηκτες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, έχουμε δώσει ραντεβού στο Ηράκλειο της Κρήτης, το διήμερο 30 Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου με πολλά σημαντικά θέματα του αθλητισμού μας.
Το 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του επίτιμου προέδρου του ΠΣΑΤ, Πέτρου Λινάρδου, ο οποίος έφυγε φέτος από τη ζωή αφήνοντας φτωχότερη την ελληνική αθλητική δημοσιογραφία.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κρίσιμες εποχές για τον αθλητικό Τύπο. Στο Ηράκλειο θα έχουμε την ευκαιρία ν' ανταλλάξουμε απόψεις, να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας και ν' αναζητήσουμε λύσεις στα κοινά θέματα που μας απασχολούν.
Το 33ο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας Κύπρου ΠΣΑΤ – ΕΑΚ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το οποίο θα παρέχει και livestreaming κάλυψη στο κανάλι του στο YouTube. Επίσης, το συνέδριο θα μεταδίδεται στη σελίδα του ΠΣΑΤ στο facebook και στην ιστοσελίδα, www.psat.gr
Ο «Σχολικός Αθλητισμός», «Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του αθλητισμού σε Ελλάδα και Κύπρο», ο «Αθλητικός Τουρισμός» ενόψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», «Η προσφορά της Μικράς Ασίας στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα», και ειδικότερα στην Κρήτη και Κύπρο, «Τα ΑμεΑ στον αθλητισμό και στα ΜΜΕ» αποτελούν τη θεματολογία του 33ου Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου.
Μετά το τέλος των εργασιών του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό («Karteros Beach Sports Center»), όπου και θα διεξαχθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023».
Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / Αίθουσα Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου
09:45 Σχολικός Αθλητισμός
11:15 Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του αθλητισμού σε Ελλάδα και Κύπρο
16:00 Τελετή Έναρξης – Βραβεύσεις
17:15 Αθλητικός Τουρισμός – 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες
ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ / Ξενοδοχείο «Ibis»
09:30 Η προσφορά της Μικράς Ασίας στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη και Κύπρο.
11:00 Τα ΑμεΑ στον αθλητισμό και στα ΜΜΕ.
12:30 «Karteros Beach Sports Center» Επίσκεψη στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό, όπου θα διεξαχθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες.

Υποστήριξη: SilkTech