Αναστασιάδης: "Ελπίζω να τους φωτίσει ο Θεός, να μη με βγάλουν ψεύτη"

Τετάρτη, Νοέμβριος 14, 2018 - 10:00μμ

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (15/11, 21.45) στο ΟΑΚΑ τη Φινλανδία, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Nations League.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε την Τετάρτη (14/11) για το παιχνίδι με τους Σκανδιναβούς και αφού υποστήριξε ότι πιστεύει στους Έλληνες παίκτες, ευχήθηκε να τους φωτίσει ο Θεός...

- Έχετε κάνει μόλις δύο προπονήσεις. Πώς έχετε δει τους παίκτες, πώς ζείτε αυτές τις ώρες ενόψει του κρίσιμου αγώνα στον οποίο μάλιστα απαιτείται η νίκη...

"Είναι ένα παιχνίδι το οποίο εξαρτάται καθαρά από εμάς. Είναι το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς και αυτό θα το ακούτε συνέχεια από εμένα. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο έτοιμα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού, αρχής γενομένης από το αυριανό. Εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος, πιστεύω πολύ σε αυτά τα παιδιά. Όχι τώρα που είμαι προπονητής, ακόμα και όταν ήμουν μακριά. Ανέκαθεν έλεγα ότι πιστεύω στον Έληνα ποδοσφαιριστή. Τα γνωρίζω όλα τα παιδιά. Τα βλέπω σε καθημερινή φάση, τα έχω ζήσει σαν αντιπάλους, σαν ποδοσφαιριστές που ξέρουν τι μπορούν να κάνουν. Αυτόν τον λίγο χρόνο προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, το κάτι διαφορετικό. Ελπίζω και αισιοδοξώ ότι θα τα φωτίσει αύριο ο Θεός. Το ταλέντο υπάρχει, η διάθεση βλέπω ότι υπάρχει και απομένει να το δούμε γρήγορα αύριο".

- Υπάρχει πίεση δεδομένου ότι χρειάζεται νίκη με σκορ;

"Γιατί να υπάρχει πίεση; Πίεση πρέπει να υπάρχει κάθε φορά με όποιον αντίπαλο κι αν παίζεις. Εθνική ομάδα είμαστε. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε παιχνίδια. Κάνετε κάθε φορά την ίδια ερώτηση, αλλά η απάντηση είναι αυτονόητη. Έχουμε ένα παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσουμε. Έχουμε κι άλλο λόγο να το κερδίσουμε. Είναι ότι πρέπει να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Από εμάς εξαρτάται. Πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν διάθεση, θέληση και ελπίζω να είναι αύριο μια καλή αρχή. Εξαρτάται από εμάς, αυτό είναι το μήνυμά μου. Τώρα αν θα είναι κρύα νύχτα, ελπίζω να την κάνουμε ζεστή".

- Θεωρείτε σημαντικό ότι η κρίση που έχει χτυπήσει το ποδόσφαιρο και τους Έλληνες έχει στρέψει τις ομάδες στους Έλληνες παίκτες και στην ακαδημία; Είδαμε ότι στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό ότι αγωνίστηκαν αρκετοί...

"Μακάρι να υπήρχαν και περισσότεροι Έλληνες στα ρόστερ των ομάδων, αλλά και στις ενδεκάδες, να ήταν βασικοί. Κάνει καλό στην Εθνική και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ποιότητα, ταλέντο στα Ελληνόπουλα. Πρέπει κι εσείς να στηρίξετε τα Ελληνόπουά. Όχι να τους χαϊδεύετε τα αφτιά,  αλλά να βλέπετε ρεαλιστικά την όλη κατάσταση. Να κρίνετε το ίδιο τους Έλληνες, όπως και τους ξένους".

- Τι ακριβώς είδατε από τους Έλληνες παίκτες;

"Δεν θα σας πω τι είδα. Θα σας πω μόνο ότι είμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση όσων τους ζήτησα. Βέβαια δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε όλα. Ξέρετε ότι χρόνο με το χρόνο, μειώνεται ο χρόνος των ομοσπονδιακών προπονητών με τους παίκτες και αυξάνεται στις ομάδες. Όταν ήμουν στην εθνική Κύπρου είχα τον διπλάσιο χρόνο. Αναφέρω μια πραγματικότητα. Δεν προλαβαίνεις λοιπόν να κάνεις πολλά πράγματα όσον αφορά τις τακτικές. Αυτά θα βγουν μέσα από τα παιχνίδια. Δεν το λέω ως δικαιολογία. Αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο ποδοσφαιρικό μου λεξιλόγιο".

- Θεωρείτε ότι κάποιοι παίκτες που δεν αποδίδουν καλά στις ομάδες τους, έχουν τη δυνατότητα μέσα από την Εθνική να πάρουν ψυχολογία και να αλλάξουν και οι ίδιοι την κατάστασή τους;

"Ο στόχος είναι εντελώς διαφορετικός. Τον οποιονδήποτε πρέπει να τον επαναφέρουμε γρήγορα να μπει στο σύνολο της ομάδας που ζητάει ο ομοσπονδιακός προπονητής. Είπα ότι είμαι ευχαριστημένος. Θα εκμεταλλευτούμε και αυτό το 24ωρο, ώστε αύριο να έχω περισσότερα αισιόδοξα μηνύματα, για να πραγματοποιήσουμε εμφάνιση άξια των δυνατοτήτων τους. Δεν έχουμε χρόνο και απαγορεύεται να χάσουμε χρόνο".

- Τι πρέπει να αλλάξει η Εθνική σε σχέση με τον προηγούμενα αγώνα στην Φινλανδία;

"Δεν ξέρω ποιοι θα παίξουν αύριο, δεν γνωρίζω. Έχω και ένα πρόβλημα, πρέπει να δώσω νωρίς την ενδεκάδα. Μπορεί την τελευταία στιγμή να θέλεις να κάνεις κάτι άλλο. Δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να δώσω αυτά που ζητάω. Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε χθες. Καθόλου. Είμαι άνθρωπος του τι θα γίνει το επόμενο λεπτό. Όχι τι έγινε πριν ένα λεπτό, όχι ότι δεν το λαμβάνω υπόψιν μου. Είτε είναι καλή η κατάσταση η προηγούμενη ή όχι. Το είπα και στα παιδιά:

Αν θα παίξεις ένα ματς το μεσημέρι και είσαι πρώτος παίκτης και σε χειροκροτάει όλος ο κόσμος, και δώσεις ένα παιχνίδι το βράδυ μετά από πέντε ώρες και είσαι μέτριος, ο κόσμος δεν θα σε κρίνει με το προηγούμενο παιχνίδι. Θα σε κρίνει με αυτό το οποίο βλέπει εκείνη τη στιγμή. Το ξέχασε εκείνο. Εγώ αυτής της φιλοσοφίας και νοοτροπίας είμαι. Είμαι εδώ γιατί πιστεύω σε αυτά τα παιδιά. Αν είχα αμφιβολίες δεν θα ήμουν εδώ. Πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα από ό,τι έκαναν και από ό,τι κάνουν και στις ομάδες τους. Ελπίζω ότι δεν θα με βγάλουν ψεύτη. Παρακαλάω μόνο το Θεό να τα φωτίσει λίγο και να τα κάνουν όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα".

Πηγή

Υποστήριξη: SilkTech