Ανάσα για το τοπικό ποδόσφαιρο οι δημοτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019 - 1:43μμ

Ανάσα για το οξύ γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ...ποδοσφαιρική Πάτρα (σε αντίθεση με άλλες πόλεις του Νομού ή ακόμα και χωριά) δίνουν οι δημοτικές εγκαταστάσεις.

Δημοτικά γήπεδα απέκτησαν υποδομές κανονικών γηπέδων στα οποία – αφού πρώτα νομιμοποιήθηκαν και αδειοδοτήθηκαν – μπορούν να διεξαχθούν και αγώνες πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Πατρέων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 83% των πατρινών ομάδων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα των ερασιτεχνικών κατηγοριών της ΕΠΣΑ, χρησιμοποιούν πλέον τα δημοτικά γήπεδα. Από τις 55 ομάδες της πόλης, οι 47 κάνουν χρήση των γηπέδων του δήμου!

 εσωτερικός χώρος

Το έργο που επιτελέστηκε είναι αξιοσημείωτο, δοθέντος ότι η κρατική συνεισφορά στα χρόνια των μνημονίων δεν θυμίζει σε τίποτα παλαιότερες δεκαετίες (είναι μειωμένη κατά 62%).

Παρ' όλα αυτά είχαμε πολλά και καλά: Οικοδομικές, υδραυλικές, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (μέχρι και ρελέ διαφυγής τοποθετήθηκαν σε όλα τα γήπεδα για την ασφάλεια των αθλητών), κατασκευάστηκαν κερκίδες, τουαλέτες κοινού, τοποθετήθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, περιφράξεις, συντηρήσεις αγωνιστικών χώρων.
 εσωτερικός χώρος

Βάφτηκαν όλα τα δημοτικά γήπεδα, ενώ δημιουργήθηκαν μικρά ιατρεία με φαρμακεία και προμηθεύτηκαν όλα με απινιδωτές.

Όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν τα γήπεδα για επίσημους αγώνες ή για προπονήσεις, έχουν απαλλαγεί από έξοδα συντήρησης.
Επίσης διαμορφώθηκαν χώροι πάρκινγκ στα γήπεδα Ζαρουχλεΐκων και Αγυιάς.

 ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Κατασκευάστηκαν σύγχρονα αποδυτήρια, τοποθετούνται χορτοτάπητες, ενώ προχωρούν βελτιωτικά έργα σε γήπεδα όπως των Ροϊτίκων, Σαραβαλίου, Ψαθοπύργου και το γήπεδο 8Χ8 στο Άνω Καστρίτσι.

 υπαίθριες δραστηριότητες

Ιδιαίτερης αναφοράς οι εργασίες στο γήπεδο του Πετρωτού, στο οποίο πρόσφατα, μεταξύ άλλων, είχαμε και την τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα.

Η Πάτρα περιμένει πως και πως να επαναλειτουργήσει το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών, έργο που έχει μπλέξει δικαστικά μεταξύ ΓΓΑ και εργολάβων.

Υποστήριξη: SilkTech