Ανάμεσα σε ΠΑΟ, Ολυμπιακό και Ιταλία ο Αθανασακόπουλος

Κυριακή, Ιανουάριος 5, 2020 - 12:50μμ

Ανδρέας Αθανασακόπουλος, ένας 18χρονος μεσοεπιθετικός, διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, στον οποίο έχουν κολλήσει εδώ και χρόνια την ετικέτα του... top talent. Όχι μόνο από την εγχώρια αλλά και την διεθνή πιάτσα των σκάουτς και των ατζέντηδων αφού στον μικρό άλλοι έβλεπαν τον... "νέο Φορτούνη" κι άλλοι μια ελληνική έκδοση του... Κακά.

Όταν άφηνε την Πάτρα για την Αθήνα, παρότι Ολυμπιακός / ΠΑΟΚ / ΑΕΚ τον φλέρταραν, με τους δυο πρώτους να του προσφέρουν πολλά περισσότερα, ο μικρός Ανδρέας και η οικογένειά του πείστηκαν τότε από τον Τάκη Φύσσα πως το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού θα ήταν το καλύτερο για αυτόν και έτσι προτίμησε να... μετακομίσει στο Κορωπί.

Ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος στους "πράσινους" έκανε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ανδρώθηκε και την περασμένη σεζόν πήρε την ευκαιρία δυο φορές από τον Γιώργο Δώνη να έχει συμμετοχές με την πρώτη ομάδα στην Super League.

Μόνο που την τρέχουσα σεζόν και παρότι ο κόουτς του τριφυλλιού έχει μιλήσει αρκετές φορές μαζί του, διαβεβαιώνοντας τον πως τον υπολογίζει αλλά πρέπει να δουλέψει περισσότερο, δεν παίρνει ευκαιρίες στην ανδρική ομάδα (ούτε αποστολές μπαίνει), μετρώντας έτσι 12 συμμετοχές και 3 γκολ με την Κ19 του Παναθηναϊκού.

Ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος όμως, εδώ και 4 ημέρες έχει μπει και στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του. Κάτι που του δίνει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί είτε ο ίδιος με την οικογένειά του, είτε ο ατζέντης του, με οποιαδήποτε άλλη ομάδα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό δείξει ενδιαφέρον ή τον προσεγγίσει...

Με τον Παναθηναϊκό, αν κι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπήρχε η αισιοδοξία πως θα τα έβρισκαν και θα υπέγραφε το νέο του επαγγελματικό συμβόλαιο (όπως συνέβη, για παράδειγμα με τους Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζη), ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος εξελίσσεται κι αυτός σε περίπτωση... Βαγιαννίδη.

Την περασμένη εβδομάδα γράφτηκε και ξαναγράφτηκε (η γνωστή αναπαραγωγή) είτε πως ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος είναι "κλεισμένος από τον Ολυμπιακό", είτε ο,τι “οδεύει προς τον Ολυμπιακό”. Μάλιστα κάποια... ΜΜΕ έγραψαν πως την Πέμπτη (3/1) θα ανακοινώνονταν από τους “ερυθρόλευκους” αλλά μάλλον τον... μπέρδεψαν με τον επίσης σούπερ ταλαντούχο 17χρονου Γιάννη Καράκουτη του ΠΑΟΚ.

Πάμε και στο δια ταύτα: ο Ολυμπιακός όντως έχει ενδιαφερθεί, όπως και ο ΠΑΟΚ για τον Αθανασακόπουλο. Το ίδιο άλλωστε έχει συμβεί και με τον συμπαίκτη του πρώτου Γιώργο Βαγιαννίδη, ο οποίος επίσης μπήκε στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του, δεν τα έχει βρει με τον Παναθηναϊκό αλλά... προλάβει να μιλήσει με διάφορες ομάδες ή με ατζέντηδες που τις φέρνουν.

Να επιστρέψω λοιπόν στον Ανδρέα Αθανασακόπουλο: θέλει να συνεχίσει και να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό αλλά πλέον και μέχρι τώρα είναι πολλά περισσότερα αυτά που τους κρατάνε σε απόσταση. Και προτεραιότητα για την πλευρά του ποδοσφαιριστή είναι το εξωτερικό, εφόσον δεν μείνει στους “πράσινους”.

Ενδιαφέρον υπάρχει από συγκεκριμένες ομάδες, τουλάχιστον από τρεις χώρες. Αυτή πάντως που θα κάνει σύντομα κίνηση - αν δεν έγινε ήδη - είναι από την Ιταλία. Έτσι τουλάχιστον ακούγεται στην πιάτσα agents , οπότε σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις...

sport24.gr

Υποστήριξη: SilkTech