Αναμένονται αλλαγές στη Β' Εθνική * Χρονιά - φιάσκο για την Παναχαϊκή

Πέμπτη, Μάιος 2, 2019 - 4:06μμ

Φινάλε γκραν γκινιόλ αναμένεται να έχουμε στη Football League, καθώς απομένει ανοικτό τόσο πια ομάδα θα τερματίσει 2η και θα πάει στο διπλό μπαράζ με τον 13ο της Σούπερ Λιγκ, όσο και ποιες θα στελεχώσουν τη Super League 2 και τη Football League. 

Ομως στο... παρά ένα πριν διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική είναι πιθανό να υπάρξουν βαθμολογικές ανατροπές. Πολλές ομάδες δεν πέρασαν με επιτυχία την Α' φάση της επιτήρησης και αρχικά αναμένεται (μάλλον την Παρασκευή), να τους επιβληθεί αφαίρεση 3 βαθμών. Μάλιστα υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ηρακλής φαντάζει σίγουρο πως συγκαταλέγεται στο γκρουπ των «κομμένων» - άλλωστε στη Μίκρα το λένε και οι ίδιοι – ενώ είναι πολύ πιθανό να ισχύσει κάτι ανάλογο και για τον Απόλλωνα Λάρισας (οι άλλες ομάδες δεν αλλάζουν τον χάρτη, αφού π.χ. η Κέρκυρα θα είναι ακόμη και με -3 στη Super League 2). 
 
Εφόσον επισημοποιηθούν όλα τα παραπάνω, αυτόματα οι Θεσσαλοί θα «πέσουν» από τη 2η θέση που βρίσκονται και φαβορί για το μπαράζ θα είναι ο Πλατανιάς, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Γηραιό. Ο οποίος από την πλευρά του θα «κατρακυλήσει» 11ος και επειδή υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την ΑΕ Καραϊσκάκη, προβάλει πολύ πιθανό του χρόνου να παίζει στη Football League και όχι στη Super League 2. Οσο για τους κρητικούς υστερούν μεν σε ενδεχομένη ισοβαθμία με τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά αν του επιβληθεί η παραπάνω ποινή θα ορίζουν την τύχη τους και με νίκη επί των Θεσσαλονικιών, θα βρεθούν στα μπαράζ. 
 
Παρακάτω είναι η βαθμολογία χωρίς ποινές. Υπενθυμίζουμε πως ο 1ος ανεβαίνει απευθείας στη Super League, ο 2ος πάει στα μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας, μέχρι και την 10η θέση οι ομάδες θα στελεχώσουν τη Super League 2, ο 11ος και ο 12ος θα πάνε στη Football League και οι 4 τελευταίοι στην τέταρη ιεραρχικά κατηγορία την ερασιτεχνική Γ' Εθνική.
Σε περίπτωση που ισχύσουν οι ποινές Επιτήρησης, η Παναχαϊκή κατάφερε, διότι περί κατρθώματος πρόκειται, να μην ανέβει στην Σούπερ Λίγκα, σε ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες (Σπάρτη διαλύθηκε, Αηττητος αποβλήθηκε) και να μην μπορέσει να πάρει ούτε την 3η θέση. Τι φιάσκο!
ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Υποστήριξη: SilkTech