Αναμένεται χαμός στο πρωτάθλημα πόλο μίνι παίδων

Παρασκευή, Μάιος 11, 2018 - 2:22μμ

Εγινε η κλήρωση στο πρωτάθλημα των μίνι παίδων για την ημιτελική φάση, και στα γραφεία της ΚΟΕ η συζήτηση ήταν μεγάλη. Τα σωματεία ήθελαν να γίνουν οι ομάδες της τελικής φάσης 10 και όχι 8 όπως λέει η προκήρυξη. Η ΚΟΕ ήθελε να ισχύσει η προκήρυξη και είπε μάλιστα οτι δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες στην κλήρωση της προηγούμενης φάσης.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των κανονισμών και τι θα συμβεί στην τελική φάση με τις 15αδες. Η ΚΟΕ ζήτησε από τις ομάδες εγγράφως τις απόψεις τους μέχρι την κλήρωση της τελικής φάσης.

Τέλος ανακοινώθηκε από την ΚΟΕ ότι γίνεται προσπάθεια να δοθεί η τελική φάση σε ομάδα της επαρχίας και ήδη 2 την έχουν ζητήσει (Χανιά και Πάτρα). Μάλιστα ειπώθηκε ότι η τελική φάση των παίδων πάει για Θεσσαλονίκη και η αντίστοιχη των εφήβων για Χίο.

Στην συνέχεια διενεργήθηκε η κλήρωση. Και όπως αναμενόταν, βγήκαν 2 όμιλοι φωτιά.
Στην Αθήνα, στον 1ο όμιλο, τα Χανιά ήταν τυχερά, αφού λογικά θα πάρουν εύκολα-δύσκολα την 1η θέση. Από εκεί και πέρα θα γίνει μεγάλη μάχη. Κατά την άποψή μου, μεγάλο φαβορί για την 2η θέση είναι το Ρέθυμνο που διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Οι άλλες 3 ομάδες του ομίλου είναι οι Γλυφάδα, Χίος και Εθνικός.
Στον 2ο όμιλο της Αθήνας θα γίνει χαμός. Εκεί κληρώθηκαν οι 2 περσινοί φιναλιστ του τελικού και ο 4ος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και οι άλλες 2 ομάδες του ομίλου μόνο ευκαταφρόνητες δεν είναι.

Συγκεκριμένα, ΠΑΟ, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα φάνε τα μουστάκια τους και 1 τουλάχιστον από αυτούς θα μείνει εκτός. Ο Υδραικός έχει καλή ομάδα και θα κάνει ζημιές όπως και το Φάληρο που είναι λίγο πιο πίσω.

Στον όμιλο του Βόλου ο άτυχος της Αθήνας που θα ταξιδέψει εκεί είναι ο Πανιώνιος. Στον συγκεκριμένο όμιλο τοποθετήθηκε ο ΝΟΠ και μου έκανε εντύπωση που κανείς δεν μίλησε. Αυτό είναι λογικό. Ο ΝΟΠ έχει πολύ καλή ομάδα και κανείς από την Αθήνα δεν τον ήθελε στα πόδια του. Σε αντίθεση με άλλες κληρώσεις στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, που υπάρχουν φωνές.

Εκεί λοιπόν, εκτός από τον ΝΟΠ, πήγε με κλήρωση ο ΟΦΘ και ο Πανιώνιος. Υπάρχουν εκεί ακόμα 2 καλές ομάδες. Η ΝΕΛ που κέρδισε πρόσφατα την Βουλιαγμένη στο Splash και η Νίκη Βόλου που στην καλή της ημέρα προβληματίζει όλους. Πάντως τα πράγματα είναι δεδομένα. ΝΟΠ και ΝΕΛ είναι τα μεγάλα φαβορί και οι άλλες 2 (Νίκη και Πανιώνιος), θα προσπαθήσουν για την υπέρβαση.
Tέλος, στον Βόρειο όμιλο, αυτόν της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ θα κάνει περίπατο. Από εκεί και πέρα, φαβορί είναι ο Αρης που λογικά θα παίξει την πρόκριση με τον Φοίβο. Στον όμιλο υπάρχουν ακόμα και ο Πανσερραικός με την Καβάλα που θα το παλέψουν όσο μπορούν.

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech