Ανάγκη ενίσχυσης των σωματείων μπάσκετ

Σάββατο, Μάιος 2, 2020 - 8:01πμ
Ο Βασίλης Ντάκουρης

Ο Βασίλης Ντάκουρης, υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΟΚ, καταθέτει τις δικές του προτάσεις για την ενίσχυση των σωματείων.

Α) Την επισήμανση προς όλα τα καλαθοσφαιρικά σωματεία πως έχω ήδη καταθέσει στην ομοσπονδία πρόταση (από τις 30/1/20 με αρ.πρ. ΕΟΚ 451) για να συζητηθούν στην γενική συνέλευσή της θέματα υποστήριξης των σωματείων όπως:

-- Μείωση κόστους συμμετοχής στα πρωταθλήματα

--Ενίσχυση δράσεων των σωματείων μέσω κοινών προγραμμάτων-χορηγιών

--Υποστήριξη εξεύρεσης χορηγών σε επίπεδο ενώσεων

--Μείωση του κόστους λειτουργίας των ενώσεων και της ΕΟΚ  με την εφαρμογή ενιαίων προγραμμάτων και εφαρμογών

--Διοργάνωση, όροι και προϋποθέσεις ιδιωτικών πρωταθλημάτων, προς αποφυγή εσόδων από τα σωματεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

--Διοργάνωση, όροι και προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγωνίσματος 3 on 3, με αποτέλεσμα και την οικονομική ενίσχυση των σωματείων.

--Ριζική αναδιοργάνωση όλων των αγωνιστικών πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών

 

Δυστυχώς τα ζητήματα αυτά γίνονται ακόμα πιο σημαντικά για όλους μας, λόγω της υγειονομικής-αθλητικής-οικονομικής κρίσης. Θα πρέπει πλέον να γίνει κατανοητό στην μικρή ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας μας, πως μόνο με διαφάνεια, με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών σε δημόσιες συζητήσεις και ανοιχτές δομημένες διαβουλεύσεις είναι δυνατόν να παρθούν καλές αποφάσεις που θα επιλύνουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των σωματείων, θα αντιμετωπίσουν την κρίση και θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του αθλήματος που αγαπάμε.

 

Β.) Τις 10 προτάσεις για προπονητές ενώσεων και ομοσπονδίας 

--Κριτηρία πρόσληψης

--Κώδικας δεοντολογίας

--Εθνική στρατηγική

--Ποσόστωση φύλου

--«Επιτροπή σοφών»

--Διαδικασίες, οργάνωση και λειτουργία

--κα

Υποστήριξη: SilkTech