Αλλάζει γενικό διευθυντή η Ferrari

Τρίτη, Ιανουάριος 8, 2019 - 1:01μμ

Φαίνεται ότι στο εσωτερικό της Ferrari πνέει ένας άνεμος αλλαγής, καθώς, σύμφωνα με τη "Gazzetta dello Sport", οι διοικούντες τους «κόκκινους» επιλέγουν να αναθεωρήσουν τη διοικητική δομή της ομάδας ενόψει της σεζόν του 2019 στη Φόρμουλα 1.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει σήμερα ότι ο γενικός διευθυντής της «σκουντερία», Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δεν θα ηγείται πλέον της ομάδας, με τον τεχνικό διευθυντή, Ματία Μπινότο, να τον αντικαθιστά.

Πιστεύεται ότι την περυσινή σεζόν υπήρξαν εντάσεις ανάμεσα στον Αριβαμπένε και τον Μπινότο, οι οποίες «μεγάλωσαν», όσο... εξανεμίζονταν οι ελπίδες της ομάδας να κατακτήσει τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές της Φόρμουλα 1.

Οι πιθανότητες αλλαγής στην ηγεσία αυξήθηκαν, όταν ο Τζον Έλκαν ανέλαβε πρόεδρος της Ferrari, μετά τον θάνατο του Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Ο Μπινότο έχει αναδειχθεί από τις «τάξεις» της Ferrari τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με πολλούς να πιστώνουν σε αυτόν τα... κέρδη στη μονάδα ισχύος της ιταλικής ομάδας, από τότε που ανέλαβε επικεφαλής στον συγκεκριμένο τομέα ενόψει της σεζόν του 2015.

Το δημοσίευμα της "Gazzetta dello Sport" έρχεται μετά την (νέα) ήττα της Ferrari από τη Mercedes στη «μάχη» για τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών του 2018, μολονότι οι «κόκκινοι» διέθεταν το καλύτερο «πακέτο» στο πρώτο μισό της σεζόν.

Όμως, η «σκουντερία» έχασε το... δρόμο της με την εξέλιξη του μονοθεσίου μετά την καλοκαιρινή διακοπή, «επιτρέποντας» στη Mercedes να ξεφύγει στην κούρσα των κατασκευαστών και τον Λιούις Χάμιλτον να νικήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ και να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγών για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Η "Gazzetta dello Sport" αναφέρει ότι η επίσημη επιβεβαίωση της αλλαγής ηγεσίας στη «σκουντερία» ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech