Άλλαξαν τον κανονισμό για να σώσουν τον Παναθηναϊκό-Παράνομη η άμμεση εφαρμογή του, λένε οι νομικοί

Πέμπτη, Μάιος 3, 2018 - 4:03μμ

Σανίδα σωτηρίας στον Παναθηναϊκό… πέταξε η Σουπερλίγκ. Στο σημερινό ΔΣ της Λίγκας αποφασίστηκε η αλλαγή στον κανονισμό για υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια.

Το παρών έδωσαν 15 ομάδες, καθώς απουσίαζε μόνο η Κέρκυρα και 11 ομάδες τάχθηκαν υπέρ της διαφοροποίησης της ποινής.

Η απουσία των Φαιάκων από το ΔΣ έκρινε ουσιαστικά το αποτέλεσμα καθώς απαιτούνταν τα 3/4 των ψήφων για να εγκριθεί η αλλαγή.

Κατά ψήφισαν ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο Πλατανιάς και ο Αστέρας Τρίπολης.

Για να οριστικοποιηθεί η αλλαγή, θα πρέπει να την εγκρίνει και η ΕΠΟ. Η Σούπερ Λίγκα θα ενημερώσει την ομοσπονδία για την απόφασή της και αυτή θα συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ την επόμενη εβδομάδα για να επικυρώσει την αλλαγή.

Μαζί με τον Παναθηναϊκό που αντιμετώπιζε το μεγαλύτερο πρόβλημα, την… γλιτώνουν κι άλλες ομάδες που εξαιτίας της έλλειψης τηλεοπτικού συμβολαίου,  δεν θα έπαιρναν άδεια.

Το sportin.gr επικοινώνησε με νομικούς οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις… υποψίες μας.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, δηλαδή, κάθε αλλαγή στον κανονισμό εφαρμόζεται από το επόμενο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να έχει ισχύ από το φετινό.

Επειδή όμως στην Ελλάδα έχουν δει πολλά τα μάτια μας και οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν, αλλάζοντας εν μία νυκτί, αναμένουμε τις εξελίξεις.

Κύκλοι της  Παναχαϊκής αναφέρουν ότι παρακολουθούν από κοντά το ζήτημα και όπως είναι η πάγια θέση τους, θα γίνουν προσπάθειες για να προασπιστούν τα συμφέροντα των «κοκκινόμαυρων», με κάθε νόμιμο δικαίωμα που έχουν.

Η Παναχαϊκή έχει άμεσο ενδιαφέρον για το θέμα των υποβιβασμών, καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ και θα είναι η πρώτη ομάδα που θα «επωφεληθεί» από τυχόν παραπάνω πτώση ομάδας από τη Σουπερλίγκ.

Οι τιμωρίες που προβλέπονται σύμφωνα με το νέο κανονισμό και θα αντικαταστήσουν τον υποβιβασμό είναι αρκετά βαριές.

Συγκεκριμένα όσες ομάδες δεν θα αδειοδοτηθούν, θα ξεκινούν το επόμενο πρωτάθλημα με -6 και με ελεγχόμενη απαγόρευση μεταγραφών! Εξάλλου, αποφασίστηκε από τα μέλη πως κάθε σύλλογος που δεν θα έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα πληρώνει πρόστιμο 20.000.

Υποστήριξη: SilkTech