Άλλα τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στην Εθνική πόλο!

Κυριακή, Αύγουστος 2, 2020 - 5:00μμ

Μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού του Μανώλη Πρέκα, η ΚΟΕ ανακοίνωσε πως βρέθηκαν άλλα τέσσερα κρούσματα σε μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί και σύμφωνα με την ενημέρωση της κολυμβητικής ομοσπονδίας είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Όπως είναι φυσικό, το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, όπου διεξάγεται η προετοιμασία είναι κλειστό, προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Στο μεταξύ, αρνητικά ήταν αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκαν τα μέλη της Εθνικής ομάδας των Γυναικών, που προετοιμάζεται στον ίδιο χώρο, όπως και αυτά του προσωπικού του κολυμβητηρίου.

Ο πατρινός φουνταριστός, Χριστόδουλος Κολόμβος έκανε το τεστ και ήταν αρνητικό, αλλά παραμένει σε καραντίνα μέχρι και την Τετάρτη γιατί έτσι προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" έστειλε μήνυμα για προφυλάξεις τονίζοντας: «Είμαι καλά, ήταν αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβλήθηκα, αλλά ο ιός είναι αναμεσά μας. Ζει αναμεσά μας και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τα μέτρα. Δεν είναι κάτι απλό. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει όλοι ανάλογα να διαχειριζόμαστε την κατάσταση. Με προφυλάξεις και σοβαρότητα. Οσον αφορά την κατάσταση στην Εθνική μετά τα κρούσματα όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και ότι ακριβώς προβλέπεται από το πρωτόκολλο».


Η ανακοίνωση:

«Η ΚΟΕ ανακοινώνει σήμερα (Κυριακή 2/8) τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ για covid-19 που έγιναν χθες Σάββατο (1/8), από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στα μέλη των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που εμφανίστηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ανδρών.

Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, άλλα τέσσερα μέλη της Εθνικής ομάδας Ανδρών βρέθηκαν θετικά στον ιό. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Από την αποστολή της Εθνικής ομάδας Γυναικών, εξάλλου, που προετοιμαζόταν στο ίδιο κολυμβητήριο (του Αγίου Κοσμά), όλα τα τεστ για κορωνοϊό βγήκαν αρνητικά. Κανένα θετικό δείγμα, εξάλλου, δεν υπήρχε ούτε ανάμεσα στο προσωπικό του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου, που επίσης υποβλήθηκε σε τεστ.

Οι έλεγχοι θα επαναληφθούν την προσεχή Τρίτη (4/8) σε όλους, προκειμένου να έχουμε οριστική επιβεβαίωση ή μη των κρουσμάτων.

"Όλα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα", τονίζει ο γιατρός της ΚΟΕ και μέλος της υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ για την πανδημία του covid-19, ο Γιώργος Μαρίνος.

Σημειώνουμε ότι το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά θα παραμείνει κλειστό για να γίνει απολύμανση.

Ακυρώνονται, εξάλλου, τα καμπ προετοιμασίας των προεθνικών ομάδων Νεανίδων και Παίδων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν αυτές τις μέρες στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο
».

Υποστήριξη: SilkTech