Ακυρώθηκε το φιλικό "Άνω Πόλη - Κάτω Πόλη" της Μ. Παρασκευής

Τετάρτη, Απρίλιος 15, 2020 - 9:02μμ

Δεν θα παγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στα χρονικά, το καθερωμένο παιχνίδι των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Πάτρας, το πρωί της Μ. Παρασκευής.

Η ματαίωση κάθε αθλητικής δραστηριότητας λόγω του κορωνοϊού δεν εξαίρεσε το καθιερωμένο αυτό φιλικό παιχνίδι. Σχετική είναι η ανακοίνωση του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας

"Η ημέρα πένθους για όλη τη Χριστιανοσύνη, η ημέρα των Λειτουργιών, η αποκαθήλωση, και η περιφορά του Επιταφίου. Η ημέρα των εθίμων και των συνηθειών.

Έτσι λοιπόν και εμείς οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Πάτρας που επί 50 χρόνια τώρα διατηρούμε το έθιμο του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μεγάλης Παρασκευής άνω και κάτω πόλης,
Και που δυστυχώς εφέτος λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ένα έθιμο- ποδοσφαιρικό παιχνίδι,που μνημονεύουμε όλους τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που μας πέρασε και θυμόμαστε έτσι αυτούς που αγαπήσαμε ποδοσφαιρικά και πρόσφεραν στο πατραϊκό ποδόσφαιρο.
Εμείς Λοιπόν οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές συμβολικά λόγω της ημέρας θα βρεθούμε στο ιστορικό γήπεδο των προσφυγικών στην Αγία Φωτεινή. Στά τσίγκια.Ενα γήπεδο που αποτελεί την ιστορία του ποδοσφαίρου της Πάτρας και που δυστυχώς σήμερα έχει εγκαταλειφθεί.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας θα προσφέρει ο καθένας από εμας τρόφιμα,για τις άπορες οικογένειες της πόλης μας ενόψει των εορτών του Πάσχα. Έτσι λοιπόν Έστω και με αυτό τον τρόπο συμμετέχουμε σεβόμενοι το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής που εχει γίνει θεσμός για την πόλη μας...".

Υποστήριξη: SilkTech