Ακυρώνονται τα ματς των ρωσικών ομάδων στη Euroleague- Η νέα βαθμολογία

Τρίτη, Μάρτιος 8, 2022 - 12:00μμ
Η Euroleague έριξε τη... βόμβα και η βαθμολογία θα προκύπτει χωρίς τα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει καινούρια δεδομένα στην Euroleague.
Στη συνεδρίαση, οι 15 ομάδες πήραν την απόφαση να διαμορφωθεί η βαθμολογία δίχως να λαμβάνονται υπόψιν τα αποτελέσματα των τριών ρωσικών συλλόγων (Ούνικς Καζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ).
Αν οι τρεις ρωσικές ομάδες αποβληθούν (που είναι και το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή) από τη διοργάνωση, τα παιχνίδια τους δε θα υπολογιστούν στη βαθμολογία. Με αυτή τη συνθήκη, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός θα χάσουν από μια νίκη. Στους «πρασίνους» δεν θα υπολογιστεί η επικράτηση κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ενώ από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αφαιρείται η εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Ούνικς.
Από αυτήν την εξέλιξη ευνοούνται η Μπάγερν, η Αναντολού Εφές και η Μακάμπι. Οι τρεις ομάδες είχαν κατά βάση ήττες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν. Έτσι, βρίσκουν την ευκαιρία να ανέβουν στην κατάταξη και να μπουν ξανά στο κόλπο της πρόκρισης στην post season.
Θυμίζουμε, πως στο τραπέζι είχε πέσει η πρόταση να κριθεί η βαθμολογική κατάταξη από το ποσοστό νικών και όχι από νίκες-ήττες. Κάτι που όμως δεν προχώρησε.


Κατάταξη χωρίς ρωσικές ομάδες
Μπαρτσελόνα 18-4
Ρεάλ Μαδρίτης 16-5
Αρμάνι Μιλάνο 16-6
Ολυμπιακός 15-7
Αναντολού Εφές 12-8
Μπάγερν 12-10
Μακάμπι 11-10
Μονακό 10-13
Φενέρμπαχτσε 9-13
Ερυθρός Αστέρας 9-12
Άλμπα Βερολίνου 8-12
Μπασκόνια 7-15
Βιλερμπάν 7-15
Ζάλγκιρις 6-16
Παναθηναϊκός 6-16

Υποστήριξη: SilkTech