Ακριβά ξενοδοχεία, άμμος από το εξωτερικό και πολύ τρέξιμο για τους Αγώνες

Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2019 - 3:20μμ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Τοποθετήθηκαν, εκτενώς, ο Πρόεδρος της Ο.Ε. Φώτης Σαραντόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής των Αγώνων Ηλίας Δαλαΐνας.
Παρόντες και ο σύμβουλος του δημάρχου Κ. Πελετίδη επί αθλητικών θεμάτων και πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού, Τάκης Πετρόπουλος, αλλά και ο παλιός μπασκετικός άσος και προπονητής, Γιώργος Καλαφατάκης, εκπρόσωπος του χρυσού χορηγού των Αγώνων, Ελληνικών Πετρελαίων.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις τους:

* Φώτης Σαραντόπουλος: «Ευχαριστώ θερμά τον Κώστα Πελετίδη για τη μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία με τον Δήμο, και τον Νάσο Νασόπουλο που εθελοντικά στήριξε αυτή την προσπάθεια, από την αρχή της διεκδίκησης μέχρι πριν λίγες ημέρες. Ότι κέρδος έχουν οι Αγώνες, θα είναι κέρδος της πόλης, ότι χάσουν οι Αγώνες, θα το χάσει η πόλη. Μας απασχολεί το θέμα της διαμονής αθλητών. Κάποια ξενοδοχεία έχουν καταθέσει προτάσεις και το κόστος των δωματίων είναι διπλάσιο από ότι στο μπούκινγκ»!

* Τάκης Πετρόπουλος: «Είναι ειλικρινής η συνεργασία μας. Εκτιμώ πως ο κ. Δελαΐνας θα καλύψει το κενό του Νάσου Νασόπουλου. Ο Δήμος είναι αμετακίνητος στις διεκδικήσεις για περισσότερα οφέλη στην πόλη, αυτό επιθυμεί και η Οργανωτική Επιτροπή. Αγώνες χωρίς τον δήμο, την υποστήριξη και τις δομές του δεν μπορούν να γίνουν».

* Γιώργος Καλαφατάκης: «Η πολιτικής των ΕΛ-ΠΑ είναι πως ένα μεγάλο κομμάτι του κέρδους πρέπει να επιστρέφει στις κοινωνίες. Στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις, όπου υπάρχει ανάγκη και όραμα. Χάσαμε λίγο χρόνο, αλλά εκτιμώ πως θα πάμε καλά. Θα γίνουν έργα προς όφελος της νεολαίας της Πάτρας.

* Ηλίας Δαλαΐνας: «Οι αγώνες θα γίνουν, και θα γίνουν καλά. Θα φιλοξενηθούν σε τρία σημεία. Ένα μικρό κομμάτι στο «Πεπανός» και στο προαύλιό του, όπου και η έδρα μας, επίσης στο κάμπινγκ της Αγυιάς και το τρίτο στο ναυταθλητικό κέντρο του ΝΟΠ και στα παρακείμενα πάρκινγκ. Δεν ανησυχώ για τα χρονοδιαγράμματα».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από όπου μάθαμε πως:

- Η άμμος θα έρθει πιθανά από το εξωτερικό, είναι άμμος χαλαζία.
- Ο ΝΟΠ παραχώρησε δωρεάν το ναυταθλητικό του κέντρο για δύο σχεδόν μήνες
- Η τελετή έναρξης θα γίνει στο γήπεδο της Παναχαϊκής.
- Η τελετή λήξης θα γίνει, πιθανώς, στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ.
- Το άθλημα επίδειξης, θαλάσσιο πόλο, θα διεξαχθεί στον ΝΟΠ και όχι στο παλιό λιμάνι.
- Μασκότ των αγώνων θα είναι ο Πατρέας, έργο της εικαστικού Κανέλλας Στασινοπούλου. Σε επόμενη συνέντευξη – εκδήλωση θα δημοσιοποιηθούν και τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού για την Μασκότ, αναλυτική παρουσίαση των σχεδίων και γνωριμία με τους δημιουργούς.
- 5,5 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός των αγώνων, ποσό που μάλλον θα ξεπεραστεί λόγω του κόστος της διαμονής.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech